.
  • Audi quattro - Episodul 5 - Momentul Safety-Car




    Siguranta pe 4.534 km


    Dupa ce si-a incheiat cariera de pilot, Peter Lux a ramas in contact cu lumea curselor si continua sa fie prezent pe circuite la volanul unui Safety Car folosit in diverse curse de pe teritoriul Germaniei.


    In 2001, el s-a folosit in acest scop de un Audi RS4 cu motor V6 Biturbo, capabil sa furnizeze 280 kW. In 2001, atunci cand campionatul DTM si-a derulat etapa programata pe circuitul de 4.534 km de la Lausitzring, Peter Lux se afla prezent la rendez-vous, gata sa intervina la nevoie. Acest lucru s-a petrecut odata cu inceperea unei ploi torentiale, cand acvaplanarea a diminuat in mod dramatic aderenta.

    Conducerea cursei a reactionat imediat si a trimis pe pista Safety Car-ul, misiunea acestuia fiind sa incetineasca ritmul cursei astfel incat sa asigure conditii de siguranta maxima. Surprinzator insa, conducerea cursei avea sa intervina din nou, cerand Safety Car-ului sa inceteineasca si mai mult. Lipsa tractiunii integrale a impiedicat masinile ramase in cursa sa mentina ritmul Safety Car-ului. Peter Lux s-a conformat si a incetinit, astfel incat masina Audi RS4 quattro a condus plutonul competitorilor in siguranta pana la trecerea liniei de sosire.



0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.