.
  • Noul SUV Peugeot 3008

     


     

    SUV PEUGEOT 3008 este lider pe segmentul SUV-urilor compacte, cu peste 800.000 de unități produse de la lansarea sa în 2016. În Europa și pe plan internațional, SUV-ul a înregistrat o performanță comercială excelentă. Premiul Car Of The Year 2017 a fost un succes total.
     

    Marca PEUGEOT este mândră să vă prezinte noul SUV PEUGEOT 3008.

    Designul său inspirat dă tonul unei noi ere a modernității, cu și mai multă eleganță, o parte frontală redesenată, blocuri optice spate noi Full LED, noi nuanțe de caroserie și o opțiune nouă „Black Pack”.

    Noul SUV PEUGEOT 3008 întruchipează perfect puterea de a alege, cu un motor plug-in hybrid, 2 sau 4 roți motrice și motorizări pe benzină sau diesel, ce asociază plăcerea de a conduce cu eficiența.

    Fără niciun compromis la nivelul tehnologiilor inteligente, noul SUV PEUGEOT 3008 dispune de sisteme de asistență la șofat de ultimă generație și de un sistem PEUGEOT i-Cockpit® inedit cu un nou head-up display cu afișaj premium și un ecran tactil HD nou de 10-inch.

    Noul SUV Peugeot 3008 propune, la fel ca și Peugeot 308, trei niveluri de echipare, fiecare cu un set adițional de echipamente denumit „pack”.

    Design inspirat

    Partea frontală a noului SUV PEUGEOT 3008 a evoluat și adoptă acum un stil distinctiv și unic. Acest design inspirat stabilește codurile unei noi ere a modernității ce îmbină eleganța cu dinamismul.

    Noua grilă fără ramă amplifică stilul modern și se integrează perfect în designul fluid al noului SUV Peugeot 3008. Aceasta se continuă cu aripioare sub blocurile optice pentru o fuziune între toate elementele. Pe capotă stă monograma SUV-ului, la fel ca în cazul tuturor modelelor din gamă.

    Pentru a accentua sportivitatea modelului, noua bară de protecție include, începând cu primul nivel de echipare, prize de aer laterale în culoare negru lucios și placă de protecție vopsită.

    Versiunea GT / GT Pack adoptă o grilă cu design specific ce subliniază ascensiunea în gamă a versiunilor GT.

    Farurile față au fost, de asemenea, redesenate pentru un aspect mai agresiv și pentru a sparge tiparele actuale. Acestea dispun de tehnologie LED , încă de la primul nivel de echipare, și se continuă cu faruri diurne sub formă de colți cu vârf cromat. Această semnătură luminoasă se înscrie perfect în noul stil Peugeot și este ușor de recunoscut, încă de la prima vedere.

    Pe nivelurile de echipare GT / GT Pack, blocurile optice Full LED oferă un aspect high-tech și distinctiv, grație semnăturii luminoase extinse și funcției de iluminare statică în viraje (SDL) ce optimizează vizibilitatea la viteze de până la 90 km/h.

    Proiectoarele de ceață au fost înlocuite cu funcția „Foggy Mode„ integrată în blocurile optice Full LED, ce aprinde farurile de fază scurtă la intensitate redusă atunci când lămpile de ceață spate sunt activate.

    În partea din spate, blocurile optice noi, moderne adoptă tehnologia Full LED (inclusiv lampa de marșarier) cu gheare 3D, pentru o semnătură luminoasă incisivă. Semnalizatoarele folosesc tehnologia secvențială.

    Pentru a lărgi vizual partea din spate a vehiculului, stopurile sunt acoperite cu un geam transparent fumuriu.

    Nivelul de echipare GT Pack propune jante de aliaj noi de 19ʺ San Francisco diamantate, pentru un aspect mai exclusivist.

    În plus, elementele distinctive GT (situate pe aripile față și capacul portbagajului) adoptă un aspect modern.

    Noul SUV PEUGEOT 3008 va fi disponibil în următoarele nuanțe:

      • Celebes Blue (nuanță nouă)
      • Vertigo Blue (nuanță nouă)
      • Pearl White
      • Artense Grey
      • Platinum Grey
      • Perla Nera Black
      • Ultimate Red

    Pentru clienții mai exigenți în materie de stil, nivelurile de echipare premium GT și GT Pack propun o nouă opțiune „Black Pack”.

    Următoarele elemente de design adoptă o nuanță mai închisă:

    Grila față / Leul ‘Dark chrome’.

    Elementele distinctive 3008 / GT / Peugeot de culoare negru satinat

    Placă bară de protecție în nuanța negru lucios

    Protecții de aripi față vopsite negru lucios

    Bare de plafon cu finisaj negru satinat

    Ornament plafon negru lucios

    Ornament geam custode negru lucios

    Prag bară de protecție spate cu finisaj negru lucios

    Ștergătoare parbriz din cauciuc negre

    Praguri de ușă negre

    Jante de 19” ‘Washington’ Black Pack specifice Black Onyx lăcuite Black mist

    Experiență amplificată cu noul i-Cockpit®

    Interiorul spectaculos contribuie, de asemenea, la succesul noului SUV PEUGEOT 3008. PEUGEOT i-Cockpit® a fost modificat pentru a fi și mai modern:

      • Instrumentar de bord digital de 12.3-inch, în totalitate personalizabil și configurabil, cu afișaj digital cu tehnologie „Normally Black” pentru o redare de înaltă calitate.
      • Ecranul tactil central nou HD are 10ʺ și este disponibil împreună cu 7 butoane de comutare elegante tip pian – „toggle switches„ – ce oferă acces direct la principalele funcții : radio, aer condiționat, navigație conectată 3D cu recunoaștere vocală, setările vehiculului, smartphone, aplicații mobile, lumini de avarie. Versiunile plug-in hybrid dispun de un buton specific ce oferă acces la meniul cu funcțiile modului de rulare electric.

    Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco.

    Pentru versiunile plug-in hybrid, selectorul permite alegerea modurilor de condus Electric (implicit la pornirea mașinii) / Hybrid / Sport / 4WD (doar în versiunea HYBRID4 300).

    Urcarea în gamă se traduce la interior prin tapițeriile noi, ce contribuie la atractivitatea habitaclului :

      • Tapițerie nouă din piele Nappa de culoare roșie pe versiunile GT / GT Pack,
      • Tapițerie nouă TEP / Alcantara® Mistral Black pe versiunile GT / GT Pack,
      • Tapițerie nouă din piele Nappa Mistral cu cusături Tramontane, disponibilă pe toate nivelurile de echipare,
      • Tapițerie nouă mixtă TEP/textil pe nivelul de echipare ALLURE / ALLURE Pack.

    Sunt disponibile noi decoruri exclusive :

      • Decor nou din lemn de tei de culoare închisă și geamuri cu inserții cromate pe nivelul de echipare GT / GT Pack,

    Oglindă retrovizoare nouă „fără rama” pe nivelul de echipare GT / GT Pack.

    Tehnologie inteligentă

    Noul SUV PEUGEOT 3008 dispune de toate sistemele de asistență la condus de ultimă generație:

      • Sistemul Night Vision, unic pe segmentul SUV-urilor compacte, detectează prezența pietonilor sau a animalelor pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă. Sistemul acționează pe o distanță de până la 200-250 m, în afara razei de acțiune a luminilor de drum. Imaginile în infraroșu sunt afișate pe instrumentarul de bord digital, în câmpul de viziune al șoferului.
      • Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go (în combinație cu transmisia automată EAT8). Funcția este disponibilă de la 0 km/h, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
      • Sistemul Lane position assist (asociat cu Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go) este disponibil, de asemenea, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
      • Frânare automată de urgență de ultimă generație (detectează pietonii și bicicliștii pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 5 km/h la 140 km/h, în funcție de versiune) cu avertizare în caz de risc de coliziune,
      • Recunoaștere extinsă a semnelor de circulație (stop, sens-unic, depășirea interzisă etc.).

    Bineînțeles, noul SUV PEUGEOT 3008 propune în continuare o gamă completă de echipamente de asistență la șofat:

    Adaptive Cruise Control cu funcție 30 km/h, în asociere cu cutia de viteze manuală,

    Visiopark 1 cu cameră video de marșarier cu unghi de 180°,

    Visiopark 2 cu camere video față și spate cu unghi de 360°,

    Park Assist, asistență activă la parcarea paralelă sau perpendiculară,

    Avertizare activă la părăsirea involuntară a benzii de rulare (sau a marginii drumului) cu corectarea traiectoriei,

    Alertă atenție șofer, pentru a evalua vigilența șoferului pe perioade lungi de condus și la viteze de peste 65 km/h,

    Comutare automată a luminilor de drum,

    Recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări,

    Sistem activ de supraveghere a unghiului mort (cu corectarea traiectoriei). Această funcție este disponibilă de la 12 km/h,

    Advanced Grip Control, control îmbunătățit al tracțiunii cu 4 moduri de rulare (Normal, Zăpadă, Noroi, Nisip) cu anvelope specifice,

    Hill Assist Descent Control (HADC) îți permite să controlezi traiectoria vehiculului în pantele abrupte.

    Hayon hands-free,

    Plafon panoramic cu deschidere,

    Scaune cu funcție de masaj multi-punct,

    Frână de parcare electrică.

    Grație MirrorScreen, poți folosi aplicațiile smartphone-ului compatibile  Apple CarPlay™ și Android Auto™ direct pe ecranul tactil. Un port USB este disponibil pe rândul 1 și două porturi USB noi se află pe rândul 2.

    Pentru confortul sonor al pasagerilor, noul SUV PEUGEOT 3008 poate fi echipat cu sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL® premium de 515 Watt. Difuzorul central și tweeterele îmbracă o nuanță nouă, Belem Bronze.

    Motorizări 

    Noul SUV PEUGEOT 3008 este disponibil cu 2 motorizări plug-in hybrid :

    HYBRID4 300 e-EAT8 / 4 roți motrice / emisii de C02 începând de la 29g per km și autonomie de până la 59 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP),

    HYBRID 225 e-EAT8 / 2 roți motrice / emisii de C02 începând de la 30 g per km și autonomie de până la 56 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP).

    Versiunea HYBRID 4 300 e-EAT8 asociază un motor PureTech de 200 CP (sau 147kW) cu 2 propulsoare electrice: unul în față cuplat la cutia de viteze e-EAT8 ce oferă 110CP (sau 81kW) și al doilea situat pe puntea spate ce dezvoltă 112CP (sau 83kW).

    Modul 4WD, disponibil și în modul Electric, oferă tracțiune îmbunătățită pe drumuri sau terenurile dificile.

    Versiunea HYBRID 225CP (sau 165kW) cu 2 roți motrice asociază o motorizare PureTech de 180 CP (sau 132kW) cu un motor electric de 110CP (sau 80kW) cuplat la transmisia e-EAT8.

    Construite pe baza platformei EMP2 (Efficient Modular Platform 2 ), ambele versiuni beneficiază de suspensie spate multi-link, pentru un echilibru perfect între confort și plăcerea la condus. Spațiul interior și volumul portbagajului nu au fost afectate.

    Bateria litiu-ion are o capacitate de 13.2 kWh și sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord care răspund tuturor nevoilor și soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 3.7 kW (dotare standard) și un încărcător monofazat opțional de 7.4 kW.

    Timpii de încărcare estimați sunt următorii :

    de la un Wall Box de 7.4 kW : încărcare completă în 1h45 cu încărcătorul de bord monofazat de 7.4 kW,

    de la o priză de mare putere (16A): încărcare completă în 4 ore cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW,

    de la o priză standard (8A): încărcare completă în 7 ore cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW.

    Noul SUV PEUGEOT 3008 este disponibil cu următoarele motorizări cu emisii de CO2 începând de la 129 g/km, ce respectă standardul Euro 6 și sunt omologate conform protocolului WLTP.

    Benzină :

      • Motoare în 3 cilindri cu cilindree de 1.2L:
        • PureTech 130 S&S BVM6
        • PureTech 130 S&S EAT8
      • Motor în 4 cilindri de 1.6L:
        • PureTech 180 EAT8

    Diesel :

      • Motor în 4 cilindri cu cilindree de 1.5L:
        • BlueHDi 130 S&S EAT8

    Ascensiunea în gamă creativă și distinctivă

    Noul SUV PEUGEOT 3008 simbolizează o nouă urcare în gamă în termeni de design și echipamente.

    Noua structură se bazează pe trei niveluri de echipare. Fiecare dintre ele poate fi completat de un nivel intermediar denumit „Pack”, pentru a răspunde nevoilor clienților care caută un plus de confort, estetică sau asistență. Urcarea în gamă este ilustrată mai jos (cu câteva exemple de echipamente) :

      • ACTIVE ð Jante aliaj de 17-inch / Pachet vizibilitate / Pornire Hands-free / Climatizare automată bi-zonă/ Asistența la parcare spate / Digital radio (DAB),
      • ACTIVE PACK ðACTIVE + Mirror screen /Oglinzi rabatabile electric / Asistență la parcare față și VisioPark 1,
    • ALLUREð Jante aliaj de 18-inch / Geamuri fumurii / Pachet Safety Plus / Navigație cu ecran de 10″ / Tapițerie din TEP
    • ALLURE PACK ð ALLURE + Acces și pornire hands-free + Portbagaj pe acoperiș + Scaun pasager cu spătar rabatabil + Pachet iluminat ambiental și decorațiuni textile,
    • GTð Jante specifice aliaj de 18-inch / Plafon Black Diamond / Pack Assist Plus drive / Faruri Full LED / Tapițerie TEP-Alcantara®,
      • GT Pack ð GT + Jante aliaj 19-inch / Hayon hands-free tailgate / Pack City 2 / Sistem audio FOCAL® Hifi / Pachet scaune electrice cu masaj).

    Plăcerea la condus face parte din ADN-ul noului SUV PEUGEOT 3008. Modelul se bucură de o manevrabilitate excelentă, oferă un confort la condus la cel mai înalt nivel, asigură o plăcere la condus excelentă și este ușor de manevrat în oraș datorită razei de bracare de 10.7 m.

    Noul SUV PEUGEOT 3008 va fi comercializat în România la sfârșitul anului 2020. 

     

    Despre PEUGEOT
    Plecând de la ofensiva tehnologică și electrificarea gamei sale, Marca PEUGEOT abordează cu entuziasm era tranziției energetice. Experiența de condus stimulantă și intensă, designul elegant și calitatea fără compromi, exprimă angajamentul mărcii față de clienții săi și contribuie la emoția pe care fiecare model PEUGEOT o declanșează. Prezentă în aproape 160 de țări, cu peste 10.000 de puncte de vânzare, marca a vândut aproximativ 1.500.000 de modele în 2019. PEUGEOT combină standardele înalte, alura și emoția, cu scopul de a fi o marcă generalistă de top la nivel global.

     

     

    Sursa: Peugeot Romania

     

     

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.