.
  • Buggy revine, însă de data aceasta este complet electrificat!

    Volkswagen readuce la viață o legendă! La începutul lunii martie, grupul auto va prezenta prima versiune complet electrică a noului buggy. Cu trăsături împrumutate de la popularele buggies americane gândite pentru a străbate dunele de nisip, noul concept este realizat integral pe platforma MEB, demonstrând cât de multifuncțională este această platformă.

    "Un buggy este mai mult decât o mașină, este exuberanță și energie pe patru roți. Noul ID. BUGGY demonstrează cum poate arăta o interpretare non-retro a unui model clasic și ce legături emoționale puternice pot fi create în relație cu mobilitatea electrică", declară Klaus Bischoff, șeful departamentului de Design de la Volkswagen.

    Conceptul acestui buggy complet electric are la bază elemente ale predecesorilor săi istorici, a căror imagine a rămas asociată dunelor de nisip de pe coastele Californiei. Modelul original a fost realizat pe șasiul modelului Beetle, iar acum, platforma MEB dovedește că este la fel de flexibilă. Fidelă stilului original, această reinterpretare a celebrului buggy nu are plafon fix, nici portiere convenționale, iar roțile ieșite în afara caroseriei, echipate cu anvelope de teren, împreună cu pragurile pronunțate domină aspectul general al mașinii.

    Realizarea acestui concept pe MEB demonstrează că această platformă modulară pentru mașini electrice poate fi utilizată dincolo de producția de mașini de serie. La fel ca șasiul modelului Beetle din anii precedenți, platforma modulară electrică are potențialul de a facilita și dezvolta modele în ediții limitate, de nișă.

    Istoria relației dintre tehnologia Volkswagen și mașinile pentru activități de recreere este una îndelungată. Șasiul Beetle a dat frâu liber creativității designerilor permițând apariția unor modele inovatoare, de la Beetle-urile decapotabile cu caroserii speciale proiectate de companii precum Hebmüller sau Rometsch la designul îndrăzneț adoptat în proiectarea modelului buggy Meyers Manx. Același șasiu a permis de-a lungul deceniilor și crearea unor modele realizate la comandă. Prin anii 1980 la nivel global erau produse în jur de 250.000 de mașini în variante unice sau ediții limitate.

    Noul concept unic de buggy 100% electric va fi expus pentru prima dată la cea de-a 89-a ediția a Salonului Auto de la Geneva, în perioada 7-17 martie 2019. Conferința de presă Volkswagen va avea loc de la ora 10.00 în sala 2 pe data de 5 martie. 


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.