.
  • Dacia şi revista InfoMediu au organizat cea de-a doua 'Ora de ecologie' la Mioveni




    Primăria Mioveni a găzduit, marţi, 2 octombrie 2012, 90 de elevi şi cadre didactice, cu ocazia organizării celei de-a doua „Ore de ecologie”, în cadrul campaniei de educaţie ecologică şi mediu „Eco-Atitudine”.




    Iniţiatorii evenimentului, revista „InfoMediu” şi Automobile Dacia, au invitat la Mioveni elevii şi cadrele didactice din Argeş implicate în campanie pentru a discuta despre reciclare şi colectarea selectivă. La această întâlnire informală au luat parte şi reprezentanţii autorităţilor locale – ai Agenţiei Regionale de Mediu Piteşti (ARPM), ai Gărzii de Mediu Argeş, ai Asociaţiei RoRec – dar şi ai partenerilor campaniei (SOTA Grup 21) şi ai partenerilor media (Curierul Zilei ş Profit).

    Elevii au avut ocazia să vizioneze două filme pe teme de reciclare şi să participe la un concurs cu întrebări inspirate din acestea şi din discuţiile pe marginea lor. Unul dintre filmele proiectate este o producţie realizată de o companie independentă pentru Comisia Europeană (Using waste as a resource). Filmările au fost realizate, în 2011, cu ajutorul Dacia şi materialul conţine informaţii şi interviuri cu reprezentanţi ai Grupului Renault în România, dar şi cu agenţi economici implicaţi în colectarea şi reciclarea pieselor şi componentelor auto.

    La sfârşitul „Orei de ecologie”, copiii au participat la un concurs cu întrebări-fulger inspirate din informaţiile transmise pe parcursul evenimentului. Zece copii care au dat răspunsurile corecte la întrebările moderatorului au fost premiaţi cu câte o machetă de vehicul. La eveniment au participat copii de la şcolile din Argeş înscrise în campania „Eco-atitudine”: Şcoala generală nr. 11, Şcoala generală nr. 20  din Piteşti, Şcoala nr. 8, eco-şcoala George Topârceanu din Mioveni, şcolile generale din Şuici şi Văleni şi şcoala „Oprea Iorgulescu” din Câmpulung Muscel.

    Această acţiune a avut loc în cadrul celei de-a doua etape a campaniei „Eco-atitudine” (17 septembrie – 25 noiembrie 2012) la care participă aproximativ 80.000 de copii şi cadre didactice din 74 de şcoli din Argeş, Covasna, Harghita, Ilfov, Olt, Prahova, Vrancea, Tulcea şi Bucureşti.


    Sursa: www.daciagroup.com / Auto Sima Beyer Focsani


    joi, 4 octombrie 2012, 09:07

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.