.
  • Chevrolet la editia din 2012 a Salonului Auto de la Paris


    • Premiera mondială a modelului SUV de dimensiuni mici Chevrolet Trax
    • Chevrolet Spark prezintă noi îmbunătăţiri stilistice şi în materie de confort
    • Modelul Orlando va fi disponibil cu un motor turbo pe benzină de 1,4 litri
    • Modelele Cruze station wagon si Malibu cu motor diesel sunt acum disponibile
    • Prototipurile pentru tineri Code 130R şi Tru 140S vor fi expuse la stand

     
    Prezenţa Chevrolet la ediţia 2012 a Salonului Auto de la Paris aduce  o premieră mondială -  modelul Chevrolet Trax, un facelift pentru modelul Spark şi alte câteva noutăţi legate de motorizări noi pentru unele moledele din gama Chevrolet.

    Principala atractie este modelul Chevrolet Trax, care va avea premiera mondială. În primăvara anului 2013, primul model Chevrolet din segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici, ce cunoaşte o dezvoltare rapidă va întregi oferta Chevrolet de SUV-uri fiabile, alături de modelul Captiva cu sapte locuri. Vizitatorii vor putea vedea, de asemenea, autovehiculul Spark an model 2013, cu un design îmbunătăţit si cele două prototipuri pentru tineri de la Chevrolet, Code 130R si Tru140S.

    Amplasat în Pavilionul 5.2 si acoperind o suprafată de 2014 metri pătrati, standul Chevrolet va captiva cu sigurantă microbiştii la editia din acest an a Salonului Auto de la Paris. Acestia se pot fotografia în Spaţiul dedicat suporterilor echipei Manchester United, într-unul din fotoliile specifice stadionului Old Trafford, cu logo-ul Chevrolet. În plus, ediţia Trax inspirată de echipa Manchester United va oferi o interpretare impresionantă a iniţiativelor recente de sponsorizare din fotbal ale Chevrolet.

    Chevrolet Trax

    Trax este un SUV modern de dimensiuni mici, extrem de versatil si în acelasi timp eficient din punct de vedere al consumului de carburant, ce asigură manevrabilitatea specifică unui autoturism si este echipat cu tractiune integrală. Cu stilul său inspirat, gama de trei motoare cu consum redus de carburant, caracteristicile sportive si manevrabilitatea promptă, acesta va revigora segmentul din care face parte.

    Gama de motoare va include o unitate pe benzină cu supraalimentare de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor turbo-diesel de 1,7 l. Motorul turbo pe benzină de 1,4 l este combinat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm. Sistemul de tracţiune integrală este disponibil pentru variantele cu motoare turbo pe benzină de 1,4 l sau diesel de 1,7 l. 




    Motorul diesel de 1,7 l va dezvolta o putere de 130 cp (96 kW) si va genera un cuplu maxim de 300 Nm. Toate sistemele de propulsie cu transmisie manuală sunt echipate cu sistemul Start/Stop. Atât motorul diesel de 1,7 l, cât şi cel turbo pe benzină de 1,4 l vor fi disponibile şi cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

    Spatiul de încărcare al modelului Trax are un volum maxim de 1370 l. Pe lângă scaunele din spate, ce pot fi rabatate în raport de 60/40, scaunul pasagerului din faţă poate fi pliat complet, asigurând o flexibilitate sporită în acest segment de autovehicule. În total sunt disponibile opt combinaţii de dispunere a scaunelor*.

    Nivelurile de echipare superioare vor fi dotate standard cu sistemul Chevrolet MyLink. Chevrolet MyLink este un sistem infotainment care afisează continutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezoluţie înaltă si o diagonală de şapte inch. La începutul anului viitor va fi disponibilă o aplicatie pentru sistemul de navigatie care va putea fi descărcată pe smartphone-urile compatibile. Aceasta va afişa ruta calculată de smartphone pe ecranul tactil* al sistemului.

    Facelift pentru Chevrolet Spark

    Grila dublă a radiatorului şi bara de protecţie faţă cu design nou, precum şi capacele farurilor şi proiectoarele de ceaţă restilizate se îmbină în mod armonios pentru a conferi popularului autovehiculul mini de la Chevrolet un aspect nou şi proaspăt. Modelul Spark este echipat, de asemenea, cu jante din aliaj de 14 şi 15 inch restilizate, care îi accentuează postura mai sportivă şi mai impozantă.

    În partea din spate, stopul central cu tehnologie LED, montat la înălţime, a fost integrat în spoilerul situat deasupra lunetei, asigurându-i şoferului o vizibilitate sporită. Modificările efectuate la interior includ noi elemente decorative, precum şi o consolă centrală reproiectată cu spaţii de depozitare îmbunătăţite.

    Orlando este disponibil acum cu un motor supraalimentat

    Cumpărătorii modelului Orlando vor aprecia puterea motorului pe benzină de 1,4 litri, care va completa oferta actuală ce include motorul pe benzină de 1,8 litri şi motorul diesel de 2 litri. Această nouă unitate dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm la turaţii cuprinse între 1.850 şi 4.900 rpm.

    Motorul este dotat standard cu tehnologia Start/Stop şi cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză. Consumul mediu de carburant este de 6,2 litri/100 km în regim mixt. Datorită integrării sistemului de servodirecţie electrică (EPS) şi a tehnologiei Start/Stop, cele două variante cu eficienţă dovedită ale motorului diesel de 2 litri din dotarea modelului Orlando vor fi şi mai economice pe anumite pieţe, cu un consum de carburant redus cu până la 11% în regim mixt.

    Alte funcţii noi pentru autovehiculele Orlando an model 2013 includ o cameră video de mers înapoi şi un scaun pentru pasagerul din faţă care poate fi rabatat complet.

    Modelele Cruze station wagon si Malibu diesel sunt acum disponibile

    Odată cu apariţia modelului Cruze station wagon în showroom-urile dealerilor din Europa, Chevrolet vă pune la dispoziţie un autovehicul compact care va fi în special pe placul familiilor şi persoanelor cu un stil de viaţă activ. Modelul station wagon, care se adaugă popularelor variante sedan şi hatchback, are un volum de încărcare în portbagaj de până la 1.478 de litri.

    În plus faţă de motoarele pe benzină de 1,6 şi 1,8 litri cu eficienţă dovedită, oferta de sisteme de propulsie include un motor pe benzină supraalimentat de 1,4 litri, un motor diesel de 1,7 litri, precum şi un motor diesel de 2 litri îmbunătăţit. Motorul diesel de 1,7 litri este cea mai economică unitate de propulsie din dotarea modelului Cruze, cu un consum de carburant de numai 4,5 l/100 km.


    Modelul Malibu este noul vârf de lance al mărcii Chevrolet în Europa şi se face remarcat prin stilul său american, prin spaţiul generos şi prin siguranţa premiată cu 5 stele în cadrul testelor EuroNCAP. O variantă diesel a acestui autovehicul sedan de dimensiuni medii poate fi achiziţionată acum în cadrul reprezentanţelor europene.

    Acest motor fiabil si puternic dezvoltă o putere maximă de 160 cp la o turaţie de 4.000 rpm şi generează un cuplu de 350 Nm la o turaţie de 1.750 rpm. Varianta cu transmisie manuală accelerează de la zero la 100 km/h în 9,75 s si atinge o viteză maximă de 213 km/h.




    Prototipurile Chevrolet pentru tineri

    De la premiera lor mondială în 2011 în cadrul Salonului Auto Internaţional Nord-American de la Detroit, cele două prototipuri Chevrolet pentru tineri, Code 130R si Tru 140S, au onorat cu prezenta lor plină de stil mai multe evenimente importante, cum ar fi ediţiile din 2012 ale saloanelor auto de la Washington, Chicago, Geneva, New York si Beijing. Editia 2012 a Salonului Auto de la Paris oferă pasionatilor de autovehicule încă o oportunitate de a vedea aceste două prototipuri remarcabile.

    Modelele Code 130R şi Tru 140S au fost proiectate de Nicholas David şi Joe Baker de la centrul de design GM din North Hollywood, pe baza informaţiilor obţinute de la consumatorii tineri, de sub 30 de ani, din Statele Unite ale Americii. Cele două autovehicule explorează stilul şi funcţiile pe care aceşti cumpărători au precizat că şi-ar dori să le regăsească în cazul unui autovehicul nou.

    Vizitatorii saloanelor auto anterioare au transmis un feedback pozitiv referitor la cele două autovehicule. În total, aproape 16.000 de persoane interesate au răspuns la diverse întrebări în cadrul unui sondaj.

    * date preliminare


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani



    vineri, 28 septembrie 2012, 11:27

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.