.
  • Studenţii, provocați să creeze modelul Ampera 2020 într-un concurs de design în social media



    Câştigătorii vor beneficia de stagii plătite


    Rüsselsheim. „Design Ampera 2020” este o provocare lansată studenţilor de pe întreg teritoriul Europei în cadrul unui nou concurs interactiv creat de Car Design News şi Opel/Vauxhall. Studenţii își vor elabora proiectele de design prin intermediul mediilor de socializare - atât ca instrument de obținere a feedback-ului din partea celorlalţi concurenţi, cât şi pentru a primi asistenţă de specialitate de la experţii în design ai Opel/Vauxhall.

    În cadrul acestui concurs, sarcina studenţilor este de a-şi imagina exteriorul şi interiorul modelului Ampera, autovehiculul cu propulsie electrică al companiei, aşa cum ar arăta în anul 2020. Pe lângă latura estetică evidentă, care va avea ca scop aducerea temei „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, promovate de companie, la un nou nivel, studenţilor li se cere să aibă în vedere tehnologiile, materialele şi sistemele de comunicaţii care vor face autovehiculul mai eficient, mai dinamic şi mai orientat spre tehnologie.

    „Aşteptăm cu un real entuziasm să vedem propunerile de design ale studenţilor şi să ne implicăm activ în acordarea de feedback pentru ideile acestora”, a declarat Mark Adams care, în calitate de Vice Preşedinte Design, este responsabil de toate modelele Opel/Vauxhall. „Este foarte interesant de aflat care sunt perspectivele designerilor de mâine.”

    Concursul lansat astăzi se adresează studenţilor din cadrul facultăţilor de design din Europa, indiferent de specializare. Studenţii au o motivaţie în plus: faptul că cei declaraţi câştigători vor beneficia de stagii plătite în cadrul studiourilor Opel/Vauxhall, ceea ce pentru ei reprezintă un prim pas uriaş în urmărirea unor cariere ca designeri profesionişti de autovehicule.

    Utilizarea instrumentelor din social media reprezintă o caracteristică unică a acestui concurs. Spre deosebire de concursurile convenţionale, în cadrul cărora sunt evaluate doar propunerile finale, studenţii vor putea urca pe pagina de internet a concursului colaje, schiţe iniţiale şi apoi desene de lucru. Acestea vor putea fi vizualizate de alţi concurenţi, de îndrumători şi de către întreaga comunitate de specialişti în design, toți fiind încurajaţi să-şi exprime opiniile – şi, desigur, să sugereze care ar fi proiectele de design ce ar merita dezvoltate. Apoi, studenţii îşi pot continua proiectele de design printr-un proces interactiv până la finalul concursului.

    „Felul în care studenţii îşi aduc contribuţia la lucrările celorlalţi candidaţi şi cum anume răspund la feedback vor reprezenta factori importanţi în evaluările proiectelor acestora de către juriu”, a declarat Joe Simpson, editor asociat al Car Design News.

    „Întregul proces interactiv face concursul foarte atrăgător”, a adăugat Liz Wetzel, care ocupă funcţia de Director de Design Interior pentru Opel/Vauxhall la Rüsselsheim. „În calitate de designer, o altă perspectiva, venită din partea celorlalţi, te poate ajuta foarte mult să-ţi priveşti propriile creaţii într-o lumină nouă.”

    Concursul Car Design News - Opel/Vauxhall constă în două etape. Într-o primă fază, toţi concurenţii vor furniza propuneri atât în ceea ce priveşte designul exterior, cât şi designul interior. Acestea vor fi evaluate în luna mai a anului curent, atunci când vor fi desemnaţi finaliştii.

    Finaliştii vor continua să lucreze la proiectele lor de design până în luna august, atunci când concursul se va încheia şi vor fi numiţi câştigătorii. Toţi finaliştii îşi vor putea vedea lucrările expuse în cadrul Salonului Auto de la Paris, ce va avea loc în septembrie 2012, unde vor fi invitaţi să asiste la anunţarea câştigătorilor.

    Echipele Opel/Vauxhall şi Car Design News cred că instrumentele digitale şi comunitatea online vor juca un rol important în viitorul designului auto. De aceea, orice student din cadrul unei facultăţi de design din Europa – la orice specializare, nu doar design auto – va putea participa şi, de asemenea, orice persoană din Europa îşi va putea exprima în scris opinia referitoare la lucrările studenţilor.

    În 2012 se va desfăşura a doua ediţie a acestui concurs. Prima ediţie a concursului a culminat cu decernarea premiilor în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2011, când studenţii de la Institutul European de Design din Torino, Italia şi de la Universitatea din Coventry, Marea Britanie au fost declarați câştigători şi beneficiari ai stagiilor plătite la compania Opel/Vauxhall.

    „Contactul pe care în avem cu studenţii pe întreaga perioadă de desfăşurare a concursului este cu siguranţă avantajos”, a conchis Friedhelm Engler, Director de Design Progresist pentru Opel/Vauxhall. „Este întotdeauna captivant să vezi câtă energie şi pasiune investesc în ideile lor.”

    Pentru mai multe detalii referitoare la concurs şi pentru înscrieri, vizitaţi pagina de internet www.cardesigncontest.com/ov. Aflaţi povestea câştigătorilor din 2011 pe pagina de internet Car Design News, accesând acest link.

    Car Design News este principala sursă de informare din mediul online pentru designerii profesionişti de autovehicule, ce cuprinde informaţii despre prototipuri şi autovehicule de serie noi, detalii privind dezvoltarea designului, interviuri cu cei mai renumiţi directori de design şi ştiri din întreaga comunitate internaţională de design, toate acestea fiind susţinute de o colecţie de 50.000 de fotografii de înaltă rezoluţie.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    marti, 10 ianuarie 2012, 15:05

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.