.
  • O victorie strategica pentru Alain Prost si Dacia Lodgy 'Glace'


    Prima victorie pentru Dacia Lodgy „Glace” a fost obtinuta in doua faze, in Principatul Andorra. Alain Prost a lasat sa se intrevada viteza pe care o poate atinge in prima cursa, cand a obtinut cel mai bun timp in mansa de calificari. Dar a decis sa menajeze cauciucurile pana in cea de-a doua mansa. A incheiat prima cursa pe locul 2, pentru ca apoi sa obtina o victorie stralucitoare in cea de-a doua cursa. Alain Prost – pilotul care a obtinut cele mai multe puncte in acest week-end – a urcat pe locul doi in clasamentul Trofeului Andros. Evens Stievenart, ca de obicei, a obtinut si el puncte, iar Nicolas Prost a avut o evolutie fulguranta.


    La o saptamana dupa mansa de deschidere de la Val Thorens, Trofeul Andros a ajuns in Pirinei in Principatul Andorra. A fost gheata, dar ca de obicei, conditiile de pe pista au avut un rol hotarator pe tot parcursul week-end-ului, precum si maniera in care piloti au stiut sa le gestioneze: cu doar sase anvelope pentru doua curse, fata de opt in sezoanele precedente.

    Week-end-ul a inceput foarte bine pentru echipa Dacia, Alain Prost obtinand cel mai bun timp la testele libere. Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1 si dublu castigator al Trofeului Andros, a dominat prima sesiune de calificari. A fost singurul pilot care a obtinut mai putin de 45 de secunde pentru un tur, terminand cu mai mult de o secunda in fata adversarului cel mai apropiat. Evens s-a plasat in top 5 cu timpul obtinut.


    Avand in vedere coeficientul aplicat daca un pilot castiga prima mansa de calificari la o cursa, Alain Prost si echipa Dacia erau siguri ca vor ajunge cel putin pe locul 2 la cursa de deschidere, astfel ca au jucat „strategic” in a doua sesiune: au ales sa-si rodeze anvelopele pentru a 2-a cursa. Rezultatele din finala disputata sambata dimineata au confirmat pozitia pilotilor Dacia, Alain Prost ajungand in clasamentul final pe locul al 2-lea (in prima cursa), Evens Stievenart pe 8 si Nicolas Prost pe 19.

    Sambata dupa-amiaza a fost din ce in ce mai putina gheata, dar Alain Prost a avut un „capital” de anvelope mai bun decat al adversarilor. Şi acum s-a dovedit ca strategia „Profesorului” a fost inteleapta. Al doilea in prima mansa a calificarilor pentru aceasta a doua cursa, si-a pastrat cele mai bune anvelope pentru ultima sesiune. A dominat in cele 4 tururi, terminand cu aproape 2 secunde in fata celui mai apropiat rival. Nicolas a fost al 5-lea. Situandu-se in top 5 la a 4-a sa cursa, dublul castigator de la Trofeul Andros Electric dovedeste ca invata repede.


    Alain Prost, sigur pe el in finala, a trecut primul linia de sosire. Astfel, Dacia Lodgy „Glace” a obtinut prima sa victorie in cadrul Trofeului Andros. Al 2-lea in prima cursa, primul in cea de-a doua, Alain Prost a revenit perfect in lupta titlu, ajungand pe pozitia a 2-a in campionat, la un punct de lider. Nicolas Prost, al 9-lea, autorul unei performante remarcabile, si Evens Stievenart, al 10-lea, au dobandit si ei puncte importante. Dupa acest succes in Andorra, competitia se intoarce in Alpi week-end-ul urmator, la Alpe d’Huez.

    Alain Prost: „Victoria era posibila inca din prima cursa, dar am ales sa ne menajam anvelopele. Momentul important a fost castigarea primei manse de calificari, fapt care ne asigura, in cel mai rau caz, pozitia a doua in clasamentul final. Este mai important sa terminam pe locul al doilea fiecare cursa decat sa terminam pe locul intai prima cursa, erodand pneurile si sa riscam sa terminam cursa a doua pe o pozitie mai putin buna. A fost un avantaj important pentru noi sa avem doua masini in acest week-end, pentru ca, impreuna cu Nicolas si Evens am repetat mult. Este prima victorie pentru Dacia Lodgy « Glace », dar este o victorie de echipa. Dupa etapa de la Val Thorens, unde putin ne-a lipsit sa obtinem victoria, am recuperat din intarziere. Lupta a fost relansata !"

    Clasament Andorra 1

    1. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman)
    2. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace)
    3. Franck Lagorce (Skoda Fabia)
    4. Benjamin Rivière (Skoda Fabia)
    5. Olivier Pernaut (Ford Fiesta RS)
    6. Pierre Llorach (Renault Clio III)
    7. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III)
    8. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace)
    9. Olivier Panis (Skoda Fabia)
    10. Jacques Villeneuve (Skoda Fabia)…
    19- Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace)…


    Clasament Andorra 2

    1. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace)
    2. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III)
    3. Olivier Panis (Skoda Fabia)
    4. Benjamin Rivière (Skoda Fabia)
    5. Andréa Dubourg (Renault Clio III)
    6. Jacques Villeneuve (Skoda Fabia)
    7. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman)
    8. Franck Lagorce (Skoda Fabia)
    9. Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace)
    10. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace)…

    Clasament general Trofeul Andros

    1. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman), 294 puncte
    2. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace), 293 puncte
    3. Olivier Panis (Skoda Fabia), 290 puncte
    4. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III), 286 puncte
    5. Benjamin Rivière (Skoda Fabia), 282 puncte
    6. Franck Lagorce (Skoda Fabia), 282 puncte
    7. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace), 275 puncte
    8. Pierre Llorach (Renault Clio III), 274 puncte
    9. Jacques Villeneuve (Skoda Fabia), 257 puncte
    10. Olivier Pernaut (Ford Fiesta), 251 puncte …
    18- Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace), 204 puncte…


    Sursa: www.daciagroup.com / Auto Sima Beyer Focsani


    marti, 13 decembrie 2011, 10:21

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.