.
  • Biblioteca ofera serviciul de Biblioturism, excursii documentare gratuite în Vrancea


    Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea a lansat un nou serviciu de bibliotecă - BIBLIOTURISM, la întâlnirea metodică a bibliotecarilor publici din judeţul Vrancea, găzduită de Biblioteca Publică “Ana Georgescu” Odobeşti.



    Biblioturismul este un nou serviciu, un nou concept de bibliotecă, prin care ne propunem să îmbinăm cartea şi turismul cu scopul de a redescoperi, bibliotecile şi ţinuturile Vrancei cu toate aspectele de istorie şi patrimoniu cultural.

    Proiectul va oferi o şansă membrilor comunităţii de a înţelege şi a descoperi frumuseţea locurilor, istoria tumultoasă, tradiţia şi obiceiurile vrâncene, precum şi prezenţa continuă a bibliotecarilor din aceste locuri. În cadrul proiectului, pe termen lung, vor fi organizate excursii documentare gratuite în judeţul Vrancea de care vor beneficia cititori fideli, diferite categorii de public şi bibliotecari.

    Proiectul are la bază Ghidul de Biblioturism, lucrare de suflet, al unui bibliotecar cu vocaţie, Veronica Crăciun, care a strâns în peste 200 de pagini informaţii istorice şi culturale despre toate bibliotecile din Judeţul Vrancea, în număr de 33, din care 19 biblioteci au descrieri complete cu perspective diacronice şi sincronice.


    Debutul acestui proiect a fost excursia documentară a 30 de bibliotecari publici din judeţ şi bibliotecari ai bibliotecii judeţene la Biblioteca Publică “Ana Georgescu” Odobeşti, Mănăstirea Mera, urmată de vizita la Biblioteca Publică Broşteni, deplasare pentru care am beneficiat de sprijinul S.C. Transport - Auto Focşani, care a pus la dispoziţia noastră un autobuz.

    Dorim să asigurăm continuitatea acestui nou serviciu de BIBLIOTURISM şi să putem oferi comunităţii o nouă perspectivă asupra Vrancei.



    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    marti, 29 noiembrie 2011, 07:28

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.