.
-
Biblioteca Judeteana lanseaza programul de prevenire a consumului de produse etnobotanice
Mâine, 9 iunie, 2010, la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va avea loc o dezbatere despre prevenirea consumului de droguri şi a produselor denumite generic „etnobotanice”.
În urma unui protocol de colaborare, semnat de Biblioteca Judeţeană şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Focşani, vor urma o serie de acţiuni care îşi propun să informeze atât elevii de gimnaziu şi liceu, părinţii acestora precum şi comunitatea locală cu privire la efectele nocive asupra sănătăţii, consecinţele juridice ale consumului de substanţe etnobotanice cât şi despre criminalitatea asociată consumului de astfel de substanţe.
Începând cu ora 9.00, Răzvan Candrea, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Focşani va prezenta două materiale video pe această temă şi va susţine dezbaterea, fiind prezenţi elevii clasei a VII-a, de la Colegiul Naţional „Al. Cuza” Focşani, coordonaţi de prof. Gabriela Obodariu.
Această campanie derulată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Focşani are ca scop întărirea factorilor de protecţie şi reducerea influenţei factorilor de risc prin informarea şi implicarea populaţiei, în special a copiilor şi tinerilor în programe de prevenire a consumului de produse etnobotanice.
„România s-a confruntat cu apariţia unor magazine în care se comercializează o serie de produse ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, care s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sănătate. Iată câteva din motivele pentru care tinerii încep să consume acest tip de substanţe: insuficienta informare, lipsa de supraveghere, atitudinea permisivă a părinţilor, curiozitate, dorinţa de părea mai maturi, influenţa grupului de prieteni şi teama de a nu fi respinşi de aceştia, precum şi accesibilitatea lor atât prin ”magazinele de vise”, cât şi pe internet. Cum îi putem ajuta? Ce îi putem învăţa? Cum îi putem încuraja? Iată câteva întrebări la care vom încerca să răspundem pe parcursul acestei campanii, prin care îi vom învăţa pe tineri să ia decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos.” declară Răzvan Candrea, reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Focşani - Vrancea.
Director: drd. Teodora Fîntînaru
Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru
marti, 8 iunie 2010, 15:40
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii: