.
  • Volkswagen vireaza catre e-mobilitate




    • Prof. Winterkorn: in viitor, inima marcii va bate şi electric. Volkswagen aduce e-mobility la nivelul urmator: prin producţia de serie pentru Golf şi UP.
    • Gama de hibride se va extinde pentru modelele de volum.
    • Volkswagen planuieşte extinderea flotei sale de maşini cu propulsie electrica. Utilizarea tehnologiei hibride pentru modelele de serie este deja demonstrata la Salonul Auto de la Geneva, prin Touareg Hybrid. In 2011 va urma o flota de test de 500 Golf cu propulsie electrica. Piaţa modelelor de volum cu propulsie hibrida şi electrica va fi cucerita in 2013 de catre Volkswagen, cu ajutorul modelelor Golf şi Jetta.



    Volkswagen işi va concentra strategic competenţele in domeniul propulsiei electrice, dezvoltand treptat domeniul. A stabilit in acest sens un plan concret de lansari pentru modelele electrice. In acest sens, Prof. Dr. Winterkorn, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen AG, declara: „Volkswagen va aduce e-mobility in producţia de serie. In 2011 ne extindem flota de test prin 500 Golf cu propulsie electrica. In 2012 urmeaza o versiune hibrida a modelului Jetta pentru piaţa SUA. Incepand cu 2013 modelul UP va intra in producţia de serie: obiectivul este de a fi lider de piaţa e-mobility pana in 2018.

    Pentru vehiculele cu propulsei electrica dorim sa atingem o cota de trei procente din gama noastra totala.” Şi mai mult: „Cu ajutorul modelelor noastre de volum vom scoate hibridul din nişa. In viitor, inima marcii va bate şi electric.”
    Astazi, maşina electrica are deja capacitatea de a parcurge distanţe scurte de pana la 150 km. Astfel, in lunile urmatoare, diferite marci ale concernului vor demara teste de piaţa in zone strategice din Europa, America de Nord şi China. Un pas intermediar in acest sens consta in implementarea, la nivel de concern, a tehnologiei hibride pentru maşini de serie. Astfel, la Geneva, Volkswagen işi subliniaza capacitatea tehnica in domeniul dezvoltarii hibridelor şi prezinta deja noul Touareg Hybrid.

    „Aceasta competenţa tehnica continua cu strategia modulara Volkswagen, in care pot fi integrate propulsiile hibride şi electrice ca şi module flexibile intr-o vasta varietate de platforme auto ale marcilor concernului”, ne spune Dr. Karl-Thomas Neumann, coordonatorul in domeniul propulsiei electrice la nivel de concern. „Vom continua sa exploatam sistematic potenţialul motorizarilor cu combustie interna, pentru a reduce semnificativ consumul de combustibil şi emisiile. Pe termen mediu maşinile electrice vor coexista cu cele cu combustie interna.”

    Agenda de lansare pe piaţa a maşinilor pur electrice este pe cat de ambiţioasa, pe atat de consecventa: inceputul va fi facut in 2013 cu modelul E-UP, apoi va fi prezentat E-Golf, iar la finele anului introducerea pe piaţa a E-Jetta va reprezenta un alt eveniment decisiv pentru E-Strategia concernului Volkswagen. Cu ajutorul principiului E-Modul, electrificarea va fi continuata cu consecvenţa şi pentru alte modele.

    Momentele decisive ale extinderii planificate pentru oferta de hibride Volkswagen vor fi: in 2012 vine Jetta Hybrid, in 2013 versiunile hibride ale Golf şi Passat.

    Datorita acestor masuri, Volkswagen va fi lider in domeniul mobilitaţii fara CO2.



    duminica, 25 aprilie 2010, 20:09

    Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.