.
  • Rasturnare de situatie: Volkswagen a devenit producătorul nr. 1 în lume


    Conform unui studiu efectuat de compania de analiza Global Insight, VW Group a depasit la vanzarile totale Toyota, devenind astfel prima companie auto a lumii. GM cade de pe doi pe patru, in urma celor de la Ford.

    Desi Volkswagen anuntase ca planuieste sa depaseasca Toyota si GM la nivelul vanzarilor mondiale abia in 2018, cifrele existente in acest moment arata ca germanii au reusit sa treaca fara probleme in 2009 de ambii rivali, finalul anului urmand sa pecetluiasca situatia. Informatia a fost publicata astazi de publicatia germana Der Spiegel.

    Volkswagen a profitat la maximum de faptul ca marca Porsche a fost absorbita in cadrul Grupului, vanzarile actuale ajungand la 4.4 milioane de vehicule (autoturisme si utilitare) la nivel mondial. In acelasi timp, Toyota a vandut doar circa 4 milioane de vehicule, in timp ce GM, grup lovit din greu de criza, a reusit sa se ridice abia la 3.6 milioane de masini vandute, compania americana cazand pe locul al patrulea si fiind depasita de rivalii de la Ford (cu 3.7 milioane de unitati vandute). Cifrele au reiesit in urma unui studiu desfasurat de institutul Global Insight, ele urmand sa fie oficializate la finalul anului, dupa ce balantele anului calendaristic vor fi scoase la iveala de fiecare constructor in parte.

    Reusita Volkswagen este legata strans de scaderile masive ale vanzarilor concurentei. De altfel, compania germana a urcat doua pozitii in 10 luni in acest top in ciuda faptului ca vanzarile sale au scazut cu 10%. La sfarsitul anului trecut, Volkswagen Group se afla pe locul al treilea in top, in spatele Toyota si General Motors, care aveau un avans considerabil fata de germani.


    via Automarket.ro

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.