.
  • Cluburile de araba si turca 'asezonate' cultural



    Sâmbata, 14 noiembrie, ora 12.00, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea s-a desfasurat cea de-a treia întâlnire a cluburilor de araba si turca “asezonate” cu iz cultural si de civilizatie.





    Dupa binecunoscutele doua ore de predare a limbilor turca si araba, cei peste 20 si ceva de participanti au vizionat materiale de prezentare, poze si filme despre sarbatorile religioase si Pelerinajul la Mecca al musulmanilor, completate de informatiile si explicatiile lui Sevinci si ale Ceraselei.

    La propunerea Ceraselei, membrii comunitatii arabe din judetul nostru au lucrat într-un grup separat pentru copii, pentru a le preda intensiv limba araba, precum si temele de cultura si civilizatie, adaptat vârstei lor.

    În încheiere, nelipsita expozitie cu vânzare de produse cu specific arabesc: sapunuri cu ulei de masline, cu miere, cu ulei de ricin, seminte negre de susan; diverse sortimente de ceaiuri, condimente, sosuri picante, sos de rodii, otet de curmale, halva de diverse sortimente, henna, sampon, bukhur, carti si altele. Produsele sunt în majoritatea lor marca Durra, o marca recunoscuta în toata lumea pentru produsele organice ce pastreaza traditia siriano-araba.

    Pentru cei care nu au putut participa la aceasta întâlnire, mai sunt disponibile produse la sediul nostru.

    Data urmatoarei întâlniri si tema de discutie:
    12 decembrie, ora 12.00 – tema propusa e legata de Turcia, locuri unde crestinii au fost masacrati

    Pentru a vedea prezentarea activitatii cluburilor, asa cum au prezentat-o si colaboratoarele noastre, precum si alte informatii referitoare la cultura si civilizatia musulmana, aceasta este adresa blogului Asociatiei „Surori musulmane”:
    http://www.femeiamusulmana.blogspot.com

    Pentru orice informatii va puteti adresa la sediul nostru sau direct lui Sevinci Gemaledin, telefon 0766/805.530, email: sevinci.gemaledin@gmail.com


    Va asteptam cu drag ACASA la Centrul de Limbi Straine!




    Sursa: Anamaria Catanoiu, coordonator Centru

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.