.
  • Impreuna pentru prevenirea delicventei juvenile - proiect Biblioteca Judeteana „Duiliu Zamfirescu“



    Luni, 21 septembrie 2009, politistii de la Compartimenul de Analiza si prevenire a Criminalitatii au inceput activitatile organizate cu prilejul „Saptaminii prevenirii criminalitatii“.


    Începind de luni si pina vineri, la nivel national, se deruleaza „Saptamina prevenirii criminalitatii“ care se afla la cea de-a IV-a editie. „Ne bazam in general pe ceea ce se intimpla in scoli. La nivel national, violenta in scoli a devenit un fenomen si ne bucuram ca in judetul Vrancea nu avem astfel de cazuri. Speram ca nici in aceast an scolar sa nu avem probleme. Asta depinde numai de elevi si de cum vor ei sa se comporte“, a precizat subcomisarul Monica Manolache. La Biblioteca Judeteana „Duiliu Zamfirescu“, sectia pentru copii si tineret din Focsani, a avut deschiderea acestei activitati unde s-au purtat discutii despre cum poate fi prevenita delincventa juvenila si victimizarea minorilor.

    Politistii au incercat sa afle cit mai multe dintre problemele cu care se confrunta copiii, atit la scoala cit si in afara acesteia. De asemenea, a fost realizata o expozitie de carte cu tematica „Împreuna pentru prevenirea delincventei juvenile“. La intilnirea de ieri, au participat subcomisarul Monica Manolache, Agentul sef Remus Bosnea, comisarul Daniel Popescu, subcomisarul Zorel Burlan si reprezentanti ai Bisericii, DGASPC, ISJ, reprezentantii Bibliotecii care au fost si gazde printre care si coordonatoarea sectiei Filiala Sud, doamna Liliana Mocanu care anul trecut a castigat un proiect prin care a fost combatut fenomenul de bulliyng dar si elevi.

    În cursul zilei de marti, oamenii legii vor merge la Nereju unde vor discutat cum poate fi prevenita criminalitatea in mediul rural. Nu va lipsi nici masa rotunda, in jurul careia vor fi purtate discutii despre tendintele criminalitatii si despre siguranta viitorului. Miercuri este ziua dedicata discutiilor despre criminalitatea stradala. Vor fi realizate intilniri cu persoanele de virsta a III-a si cu administratorii societatilor. De asemenea, in aceeasi zi, mascatii vor face o demonstratie de autoaparare in Gradina Publica Focsani. Nu pot lipsi nici discutiile despre consumul de droguri. Astfel, joi vor fi organizate activitati la doua scoli de soferi din municipiul Focsani pe linia prevenirii consumului de droguri. Elevii de clasa a IX-a vor viziona filme cu caracter preventiv. Totodata, va fi organizat un concurs de desene pentru elevii claselor I-IV „Sa exmatriculam violenta“. Ultima zi, respectiv vineri, va fi dedicata unei actiuni de simulare a unui accident de circulatie si va fi realizata in trafic o actiune cu caracter preventiv. Echipajele de politie vor opri participantii la trafic pentru a le oferi pliante cu recomandari. Totodata, vor fi realizate dezbateri cu elevii din scolile si liceele din judet pentru prevenirea accidentelor de circulatie. În fiecare zi, intre orele 11.00-12.00, la Radio Dada au loc concursuri cu premii. Cistigatorii vor fi premiati, vineri.


    Sursa: Liliana Mocanu, Filiala Sud a Bibliotecii Judeteane „Duiliu Zamfirescu“

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.