.
  • Fără interferenţe: Opel ADAM ROCKS este supus testului electromagnetic

    • Mini crossover-ul Opel ADAM ROCKS va fi disponibil la scurt timp după premiera mondială
    • Centrul Opel EMC asigură o performanţă consecventă a sistemelor auto electrice
    • Sistemele avansate de comunicare şi infotainment ridică ştacheta în materie de cerinţe de testare


    Rüsselsheim. Opel ADAM ROCKS este gata de acţiune. După premiera mondială recentă de la Salonul Auto de la Geneva, Opel va începe curând să preia comenzi pentru noua sa minune mini. Şi, din septembrie, primul mini crossover cu trei uşi şi o lungime mai mică de patru metri va adăuga culoare pe străzile Europei, pentru că ADAM ROCKS este plin de farmec şi stabileşte standarde noi. El va inaugura noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă dezvoltat de Opel. Acest motor puternic şi compact, disponibil opţional în versiunea de 66 kW/90 cp sau 85 kW/115 cp, stabileşte noi standarde în clasa motoarelor cu trei cilindri în ceea ce priveşte reducerea zgomotului şi a vibraţiilor, precum şi în materie de confort. Apoi mai este designul inconfundabil al micului autovehicul agil, cu acoperiş unic din material textil Swing Top şi, bineînţeles, sistemul său avansat de infotainment IntelliLink deosebit de apreciat. Aşadar, ADAM ROCKS oferă o gamă completă de sisteme electronice inovatoare de navigaţie şi divertisment, împreună cu opţiuni ample de conectivitate.

    Desigur, toată această tehnologie trebuie să funcţioneze perfect din prima zi şi pe toată durata de viaţă a autovehiculului. Din acest motiv, ADAM ROCKS, la fel ca orice alt model Opel, trebuie să treacă de examinarea de la Centrul EMC din Rüsselsheim.

    „EMC” este prescurtarea de la compatibilitate electromagnetică (electro-magnetic compatibility), iar inginerii Opel de la laboratoarele EMC ale companiei au fost implicaţi pe tot parcursul programului de dezvoltare a autovehiculului, până la începerea producţiei de serie. În fiecare etapă a procesului, aceştia se asigură că nu există interferenţe reciproce între diferitele sisteme electronice. Pe vremuri, de exemplu, trebuia doar să suprimăm interferenţele tipice de la radio cauzate de alternatorul autovehiculului, sistemul de aprindere, motorul ştergătoarelor sau alte componente similare. În prezent, sarcina este mult mai complexă. În fond, ADAM ROCKS, la fel ca celelalte modele ADAM, oferă o gamă amplă de funcţii electronice de ultimă generaţie. Acestea includ funcţii de siguranţă, precum ESP şi distribuţia electronică a forţei de frânare, precum şi asistentul la parcare, sistemul audio şi, bineînţeles, toate componentele electronice ale sistemului de infotainment. Cu opţiuni complete de conectivitate prin IntelliLink şi descărcare constantă a datelor prin sistemul de navigaţie, se creează aşteptări foarte mari în ceea ce priveşte suprimarea interferenţelor. Sistemele electronice sunt aşadar izolate complet de influenţele externe, iar ADAM ROCKS este dovada că acest lucru este posibil la fel de eficient cu acoperişul său textil unic Swing Top, ca în cazul unui sedan cu acoperiş fix.

    Acesta este motivul pentru care ADAM ROCKS a avut o ultimă programare la Centrul EMC. Ceea ce la prima vedere pare o cutie de ouă uriaşă se dovedeşte a fi un miracol în absorbţia radiaţiilor. În camerele special echipate ale Centrului, care întrunesc standardele de calitate pentru laboratoarele de testare profesioniste aplicate de Autoritatea Germană de Acreditare conform ISO 17025, echipa de ingineri Opel testează reacţia sistemelor electronice ale autovehiculului la posibilele interferenţe electromagnetice. Acestea se propagă prin cabluri sau prin aer, iar autovehiculul este expus la toate gamele posibile de frecvențe. Materialele absorbante cu aspect ciudat de pe pereţi sunt proiectate să absoarbă undele emise pentru ca acestea să nu fie redirecţionate aleatoriu în habitaclu. Astfel, inginerii obţin date şi măsurători corecte, utile. Un model Opel primeşte undă verde din partea Centrului EMC doar după ce toate sistemele autovehiculului nu mai pot fi deloc afectate de interferenţe provenite de la surse externe de radiaţii electromagnetice. Pentru noul ADAM ROCKS şi sistemele sale electronice, aceasta înseamnă că a trecut examinarea cu brio. Nimic nu vă va putea perturba în timp ce vă bucuraţi de sistemul de infotainment lipsit de interferenţe al noului mini crossover de la Opel.


    Sursa: Opel Romania


    vineri, 13 iunie 2014, ora 08:36

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.