.
  • Opel prezintă planul de crestere până în 2022

    • Cota de piată în Europa, proiectată la 8% până în 2022
    • Obiectivul marjei EBIT, 5 %
    • 27 de modele noi si 17 motoare noi până în 2018



    Rüsselsheim. Opel a prezentat o actualizare a strategiei sale DRIVE!2022. Compania și-a stabilit cinci obiective strategice. Până în 2022, Opel și Vauxhall urmăresc o cotă de piață de 8% în Europa, cu accent pe creșterea profitabilă. Marja de profit (câștiguri înainte de dobânzi și taxe - earnings before interest and taxes, EBIT) este planificată să ajungă la 5 la sută. În același timp, compania intenționează să consolideze în continuare calitatea produselor sale, precum și satisfacția clienților și a angajaților săi.

    CEO-ul Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann: "În ultimele luni, echipa de conducere Opel a lucrat din greu ca inițiativa DRIVE!2022 să avanseze. Lista de obiective strategice prezentată aici astăzi este rezultatul eforturilor noastre, am făcut deja pregătirile pentru punerea în aplicare a planului pas cu pas. Avem sprijinul deplin al companiei mama, General Motors."

    Opel se axează pe trei priorități strategice: modele, mărci și o îmbunătățire a penetrării de piață. Ofensiva de modele și motorizări continuă într-un ritm rapid. Un total de 27 de modele noi și 17 motoare sunt planificate pentru anii 2014 - 2018.

    A doua prioritate strategică este consolidarea imaginii Opel ca un brand emoțional, abordabil și german. Valorile sunt reflectate de factori precum inovații tehnice, abilitățile ingineriei germane și valoare ridicată pentru bani. Inovațiile tehnice sunt exemplificate de OnStar, următoarea etapă de conectivitate a vehiculelor care va transforma automobilul într-un hotspot Wi-Fi, începând cu 2015.

    Obiectivele privind cota de piață și de creștere reprezintă a treia prioritate. Până în 2022, Opel intenționează să crească cota de piață în Germania de la 7,2 la 10 la sută. În Europa (inclusiv Rusia și Turcia), compania își propune să crească cota de piață de la un actual 5,8 la 8 la sută. Până în 2022, Opel intenționează să devină numărul doi pe piața europeană de autoturisme, împreună cu marca britanică Vauxhall.

    Opel a anunțat planul pe zece ani DRIVE!2022 pentru prima dată în vara anului 2012. În 2013, compania a înregistrat deja progrese operaționale substanțiale, reducând pierderile din Europa cu mai mult de jumătate. Opel se așteaptă ca anul 2014 să fie o provocare. Pe de o parte, compania continuă să îmbunătățească activitatea operațională. Pe de altă parte, costuri non-recurente, precum cele cu închiderea fabricii de la Bochum și valutele volatile vor reprezenta o presiune asupra câștigurilor. Opel intenționează să revină la profitabilitate până la jumătatea deceniului datorită unei serii de măsuri, inclusiv costuri de produs și structurale mai mici, o mai bună utilizare a capacităților fabricilor, venituri mai mari din vânzări și profil de marcă îmbunătățit.


    Sursa: Opel Romania

    joi, 12 iunie 2014, ora 08:27 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.