.
 • Opel si OnStar: nivelul superior de conectivitate pentru automobile


  • Opel la cea de-a 84-a ediţie a Salonului Auto International de la Geneva
  • Producătorul auto pregătește lansarea în Europa a sistemului OnStar în anul 2015
  • Conexiune wi-fi puternică 4G LTE
  • Conectivitatea de ultimă oră sporeşte siguranţa şi confortul
  Geneva/Rüsselsheim. Opel aduce în Europa OnStar, marca de top în materie de soluţii conectate de siguranță și securitate, servicii de mobilitate cu valoare adăugată și tehnologie avansată.
  Opel intenționează să introducă OnStar pe gama sa de autoturisme pe o serie de piețe europene începând din 2015. Sub brandul OnStar sunt conectaţi deja mai mult de 6,5 milioane de clienţi în SUA, Canada, China și Mexic.
  „OnStar și Opel vor face condusul în Europa mai sigur și mai relaxat”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel. „Cu OnStar, şoferii Opel se vor bucura de date de mare viteză, serviciu posibil prin OnStar 4G LTE, iar noi vom face un pas important înspre realizarea viziunii cu privire la conectivitate – conform Conceptului Opel Monza pe care l-am prezentat în toamna anului trecut.”
  „Introducerea de OnStar din Europa reafirmă angajamentul nostru de a aduce siguranță, securitate și servicii avansate de comunicații conectate către consumatori din întreaga lume”, a declarat Mary Chan, Președintele organizaţiei GM Global Connected Consumer. „Cei 18 ani de istorie pe care OnStar îi are în inovația tehnologică, experiență pe care o are pe alte piețe și focusul excepţional pe clienți, ne vor permite să intrăm cu succes în această nouă regiune”.

  Opel plănuieşte să ofere următoarele servicii OnStar în Europa:
  1.    Conexiune 4G LTE: Cu OnStar 4G LTE, maşina devine un hotspot Wi-Fi mobil puternic, oferind acces mai ușor la aplicații și servicii care necesită o conexiune de mare viteză celulară sau de date, pentru până la șapte dispozitive mobile.
  2.     Servicii de urgenţă: indiferent de tipul de probleme cu care se confruntă un şofer în timpul călătoriei, sistemul OnStar este gata să îl ajute. În cazul declanşării airbagurilor, sistemul OnStar poate fi alertat automat. Chiar dacă este o urgenţă medicală sau se asită la un accident la apăsarea butonului de urgenţă OnStar poate solicita ajutor.
  3.     Control de la distanţă: şoferii pot controla şi se pot conecta de la distanţă la autovehiculele lor prin intermediul aplicaţiei pentru telefon mobil OnStar RemoteLink. Pot accesa informaţii despre ciclul de viaţă al uleiului şi presiunea din pneuri cu ajutorul smartphone-ului, îşi pot încuia sau descuia autovehiculul prin smartphone. Adresele de destinaţie pot fi trimise imediat sistemului de navigaţie de la bord.
  4.     Asistenţă pentru autovehicule furate: în cazul furtului unui autovehicul, sistemul OnStar poate colabora cu poliţia pentru a-l recupera rapid şi în siguranţă.
  5.     Asistenţă rutieră: în cazul în care rămân blocaţi, şoferii nu vor fi niciodată singuri. Fie că este vorba despre un rezervor de carburant gol sau de o pană, tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi butonul de urgenţă pentru ca OnStar să solicite trimiterea de ajutor.
  6.     Diagnoză pentru autovehicul: OnStar trimite lunar un e-mail cu diagnoza autovehiculului, conţinând cele mai importante date şi informaţii despre autovehicul. O verificare poate fi solicitată în orice moment, prin apăsarea unui buton.
  7.     Servicii de la distanţă: şoferii nu trebuie să îşi mai facă probleme dacă şi-au încuiat cheia în autovehicul. Trebuie doar să apeleze OnStar, iar un consilier le va verifica contul şi va trimite un semnal către autovehicul, pentru a debloca uşile.
  Informaţii suplimentare despre disponibilitatea automobilelor comercializate în Europa cu sistemul OnStar şi despre preţuri vor fi disponibile mai aproape de momentul lansării.

  Conectivitate de vârf, azi: IntelliLink pe ADAM, Insignia, Meriva şi altele
  Opel asigură deja în momentul de faţă conectivitate ultra-modernă cu inovatorul sistem de infotainment IntelliLink. Versiunea sistemului IntelliLink ce echipează autovehiculul urban orientat spre lifestyle Opel ADAM este deosebit de rafinată. Sistemul avansat, dar accesibil face din micul campion al personalizării cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piaţă. Revistele de specialitate din Germania Auto Bild şi Computer Bild au conferit autovehiculului Opel ADAM echipat cu sistemul de infotainment IntelliLink titlul de „Autovehicul conectat”. Un avantaj major este faptul că sistemul IntelliLink este compatibil atât cu smartphone-uri cu sistem de operare Apple iOS, cât şi cu Android. Gama completă de opţiuni asigurate de sistemul IntelliLink care echipează modelul ADAM cu un ecran tactil color de şapte inch include şi TuneIn, o aplicaţie pentru acces global la radio, BringGo, o aplicaţie completă pentru navigaţie şi Stitcher, o aplicaţie pentru accesarea podcast-urilor şi emisiunilor radio online la nivel global. Diversele funcţii ale sistemului de infotainment din autovehicul pot fi personalizate în funcţie de nevoile şi preferinţele individuale, aducând mediul personal al deţinătorului smartphone-ului la bordul modelului Opel ADAM.
  Autovehiculele ADAM oferă, de asemenea, asistenţă cuprinzătoare prin aplicaţia Siri Eyes Free pentru iPhone. Pentru a activa Siri în modul Eyes Free, şoferul trebuie să îşi conecteze iPhone-ul la sistemul IntelliLink via Bluetooth şi apoi să apese butonul de activare vocală de pe volan. Aplicaţia Siri Eyes Free poate fi activată şi în timp ce în fundal funcţionează alte aplicaţii, precum BringGo Navigation. În acest interval muzica şi informaţiile transmise de sistemul de navigaţie au sonorul dezactivat. Prin Siri Eyes Free sunt disponibile următoarele funcţii cu comandă vocală:
  •  Iniţializarea apelurilor către contactele memorate
  • Redarea pieselor din Biblioteca iTunes şi comutarea între surse diferite de muzică, precum radio şi iPod
  • Ascultarea, compunerea și trimiterea unui iMessage sau sms către un număr de telefon sau contact salvat
  • Accesarea calendarului și adăugarea întâlnirilor
  • De asemenea, Siri Eyes Free răspunde la întrebări precum rezultatele competiţiilor sportive sau zilele sărbătorilor legale. Pentru a reduce la minim distragerea atenţiei de la trafic şi a spori siguranţa, ecranul iPhone-ului rămâne stins.
  Sistemul IntelliLink de înaltă tehnologie nu este un privilegiu de care se pot bucura doar şoferii modelului ADAM. Diverse variante ale sistemului de infotainment îmbunătăţesc noile Insignia şi Meriva, precum şi multe alte modele Opel, printre care Astra, Mokka, Cascada şi Zafira Tourer. Sistemul impresionează prin funcţionarea directă, plăcută şi simplă. Şoferul poate beneficia de o gamă largă de informaţii şi elemente de divertisment, în timp ce îşi ţine mâinile pe volan şi este atent la drum. Sunt disponibile conectivitatea prin Bluetooth şi streamingul audio, precum şi afişarea imaginilor prin conexiunea USB, pentru aceasta din urmă fiind necesar ca autovehiculul să fie parcat. Navigarea rapidă şi de precizie este disponibilă standard cu sistemul Navi 950 Europa IntelliLink. Destinaţiile pot fi introduse fie prin intermediul butonului de comandă familiar, fie prin comandă vocală. Suprafaţa specifică a monitorului sistemului IntelliLink garantează o lizibilitate de excepţie. În plus, şoferul poate utiliza funcţia de sinteză vocală a mesajelor text primite a sistemului Navi 950 IntelliLink.


  Sursa: Opel Romania 


  miercuri, 5 martie 2014, ora 08:46

0 comentarii:

Leave a Reply

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.