.
  • ADAM ROCKS & Co: trei premiere mondiale Opel la Geneva

    • Elegant, robust, cool: mini crossover ADAM ROCKS cu acoperiş textil Swing Top
    • Putere în trei cilindri: noul motor pe benzină Opel 1.0 ECOTEC Turbo cu injecţie directă
    • Rachetă de buzunar: ADAM S cu 110 kW/150 cp
    • Sportivitate fără compromis: Astra OPC EXTREME de la Nürburgring pe drumurile publice
    • Pionier în conectivitatea auto: Opel anunţă introducerea OnStar în 2015


    Geneva/Rüsselsheim. Elegant, sportiv, spectaculos: Opel prezintă trei modele noi în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Îşi fac debutul public modelul cool şi carismatic ADAM ROCKS, sportivul ADAM S şi super sportivul Astra OPC EXTREME. La Geneva, Opel anunță, de asemenea, următorul nivel de conectivitate în autovehicul: introducerea OnStar în 2015 va face condusul în Europa mai sigur și mai confortabil.

    ADAM ROCKS și ADAM S, predecesor al versiunii de serie, îmbogățesc familia ADAM și o fac şi mai atractivă. ROCKS aduce, de asemenea, un alt debut la Geneva: motorul 1.0 ECOTEC Turbo cu injecţie directă. ADAM este primul model care dispune de această unitate, ce va deveni treptat disponibilă şi pe alte modele.

    Ofensivă majoră a sistemelor de propulsie Opel avansează şi pe frontul diesel: vizitatorii standului Opel la Geneva pot vedea pentru prima oară modelul Astra cu versiunea de 81 kW/110 cp a noii generaţii 1.6 CDTI turbo diesel.

    Motorul diesel extrem de economic, curat şi silenţios este de acum disponibil pe modelele Opel de volum. Dar Opel Astra nu este doar foarte tăcut, poate fi şi extrem de sonor, aşa cum arată Conceptul OPC EXTREME. Maşina super-sport este cel mai rapid Astra construit vreodată și va face în curând trecerea de la pistă la drum - vizitatorii Salonului de la Geneva se pot bucura de vizionarea în avans a acestei maşini performante.

    Mini crossover cu maxim de carismă: Opel ADAM ROCKS
    Cool și dur, compact şi funky: ADAM ROCKS combină bucuria de a conduce sub cerul liber cu toată distracţia unui mini-crossover iubitor de aventură. Făcându-şi debutul mondial la Geneva, ADAM ROCKS este următorul membru al familiei ADAM. Cel mai recent model din gama Opel de oraş orientată spre lifestyle este un autovehicul de 3,74 metri cu o pasiune imensă pentru viaţă – atât în oraş, cât şi în afara acestuia. Prevăzut standard cu un acoperiş textil Swing Top retractabil, cu acţionare electrică, armături de protecţie specifice ale caroseriei şi o gardă la sol mai ridicată cu 15 mm, ADAM ROCKS deschide o nouă nişă pe piaţa auto; este primul crossover urban cu trei uşi şi dimensiuni mici, cu o lungime mai mică de 4 metri.

    ADAM ROCKS introduce noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă dezvoltat de Opel, care stabileşte un nou standard în materie de rafinament în gama motoarelor cu trei cilindri. Nivelurile de zgomot şi de vibraţii sunt cele mai scăzute pentru o configuraţie cu trei cilindri – mai bune în multe privinţe decât valorile multor unităţi cu 4 cilindri. Acest nou motor avansat impresionează, de asemenea, prin cuplul superior generat la turaţii reduse: 166 Nm la numai 1.800 rpm. Noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă este disponibil în două clase de putere: de 66 kW/90 CP şi de 85 kW/115 CP. Consumul de carburant este unul redus, de numai 4,3 l/100 km – o valoare excepţională pentru un autovehicul cu motor pe benzină. Motorul desăvârşeşte o gamă de sisteme de propulsie pe benzină pentru modelul ADAM, care include trei unităţi cu patru cilindri şi aspiraţie naturală (1,2 l cu o putere de 51 kW/70 CP şi un cuplu de 115 Nm; 1,4 l cu o putere de 64 kW/87 CP/ şi 74 kW/100 CP, ambele generând un cuplu maxim de 130 Nm).

    Opel ADAM S: rachetă în miniatură
    Versiunea ADAM S prezentată la Salonul Auto de la Geneva oferă indicii suplimentare despre dotările versiunii de producţie. Caroseria vopsită în roşu este combinată cu un acoperiş gri antracit evidenţiat printr-un spoiler spate special; bara grilei cu logo-ul mărcii şi carcasele oglinzilor exterioare au un aspect sportiv, cu fibră de carbon. Baza spoilerului faţă, protecţiile pragurilor laterale şi bara de protecţie spate extinsă cu o ţeavă de eşapament îndrăzneaţă, vizibilă completează aspectul ADAM S.

    Cu 110 kW/150 cp şi un cuplu de 220 Nm disponibil oricând, noua versiune specială a unităţii Turbo ECOTEC de 1,4 litri a modelului ADAM S se mândreşte cu o putere de peste 100 cp/litru de cilindree. Este o unitate supraalimentată de înaltă performanţă derivată din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM, care a fost proiectată special pentru ADAM S. Aceasta dezvoltă o putere mai mare cu 50% şi un cuplu mai mare cu 70% decât ruda sa de 1,4 litri cu aspiraţie naturală. Combinată cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, aceasta propulsează modelul ADAM S până la o viteză maximă de 220 km/h.

    Performanţă fără compromisuri: noul Opel Astra OPC EXTREME
    Opel Astra OPC EXTREME este dezvoltat pe Nürburgring Nordschleife, cel mai dificil circuit de curse din lume, este propulsat de un motor turbo de 2,0 litri cu o putere de peste 300 cp şi este echipat cu toate componentele cheie de înaltă performanţă ale omologului său motorsport, Opel Astra OPC Cup. Astra OPC EXTREME a fost dezvoltat direct pe baza versiunii Cup şi introduce în circulaţie tehnologia pură de curse. Dacă reacţia publicului este la fel de pozitivă precum se estimează, Opel planifică o producţie în serie mică pentru modelul super sportiv EXTREME, omologat pentru circulaţie pe drumurile publice.

    Sub capota din fibră de carbon a modelului EXTREME va fi dezvoltată o putere de peste 300 cp. Motorul său turbo pe benzină de 2,0 litri cu injecţie directă şi sincronizare variabilă a arborelui cu came reprezintă, fără îndoială, cea mai puternică unitate cu patru cilindri fabricată vreodată de Opel.

    Foarte economic: Opel Astra 1.6 CDTI cu 81 kW/110 cp şi 100 kW/136 cp
    Opel nu este doar foarte sportiv, ci poate fi şi extrem de economic: noul motor diesel foarte silenţios asigură acum o rulare eficientă şi ecologică pentru centrul portofoliului de modele Opel. Unitatea 1.6 CDTI cu putere de 100 kW/136 cp şi cuplu maxim de 320 Nm este acum disponibilă pentru modelele de serie Astra hatchback, Astra notchback şi Astra Sports Tourer. Aceasta asigură o performanţă desăvârşită şi are un nivel de zgomot minim cu un consum de doar 3,9 litri de motorină la 100 km conform procedurii de testare NEDC (New European Driving Cycle). Versiunea de 81 kW/110 cp a silenţiosului motor turbo diesel care a debutat la Salonul Auto de la Geneva, este şi mai ecologică şi economică. În NEDC, motorul are nevoie de doar 3,7 litri de motorină la 100 km şi are un nivel al emisiilor de CO2 de 97 g/km, situându-se sub valoarea de referinţă de 100 de grame.

    Cea mai bună conectivitate, de azi şi de maine: Opel introduce OnStar în 2015
    Opel prezintă OnStar, sistemul său pe bază de satelit care asigură conectarea şoferilor şi a autovehiculelor lor la centrele de coordonare a operaţiunilor de intervenţie şi multe alte contacte. OnStar oferă, de asemenea, acces la internet de mare viteză 4G-LTE şi posibilităţi de conectare a până la şapte dispozitive, cum ar fi smartphone-uri şi tablete. Prin lansarea de anul viitor a sistemului OnStar în Europa, producătorul auto îşi subliniază rolul inovator, de marcă ce promovează conectivitatea mobilă. Elementul de bază este multi-premiatul sistem IntelliLink de ultimă generaţie, care face posibilă redarea la bordul autovehiculului a unor formate media noi, cum ar conţinutul selectat al smartphone-ului şi aplicaţiile.


    Sursa: Opel Romania


    joi, 6 martie 2014, ora 09:10 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.