.
  • Noul Opel ADAM S: rachetă de buzunar gata de decolare

    • Prezentare la Geneva: noua vedetă de top a gamei ADAM
    • Special: motorul 1.4 Turbo de 110 kW/150 cp şi şasiul performant, exclusiv la ADAM S
    • Puternic: sistem de frânare OPC impresionant, cu patru discuri de frână
    • Distinctiv: tema „Red ’n Roll”, plus numeroase opţiuni de personalizare pentru ADAM
    • Live pe scenă: Opel transmite live conferinţa de la Geneva


    Rüsselsheim. Modern, extrem de personalizabil şi sportiv într-un mod seducător: versiunea aproape producţie a lui ADAM, ADAM S, este noul model performant care va completa familia ultra-modernă de autovehicule de mici dimensiuni Opel. Cu un motor turbo ECOTEC de 1,4 litri şi putere de 110 kW/150 cp, suspensie sport, sistem de frânare OPC şi aspect distinctiv „Red ’n Roll”, ADAM S îmbină în mod impecabil energia şi puterea cu reacţiile agile şi dinamice.

    ADAM S va avea debutul public la standul Opel de la cea de-a 84-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva, alături de modelele ADAM propulsate de noua generaţie a motorului în trei cilindri turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă şi de noul crossover ADAM ROCKS. Gama extinsă expusă arată cât de diversă şi de distractivă va fi familia de modele ADAM peste un an, cu valori ale puterii de la 51 kW/70 cp la 110 kW/150 cp. ADAM S va completa atunci gama ADAM ca model de serie, adăugând forţă şi spirit atributelor ADAM remarcabile de cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni de pe piaţă care oferă oportunităţi de personalizare fără egal.

    Pentru cei interesaţi să experimenteze premiera mondială a ADAM S, ADAM ROCKS – printre altele – Opel va transmite live conferinţa de presă de la standul 2231, Hala 2, marţi, 4 martie, de la 12 la 12:15 ora României.

    Rachetă în miniatură cu turbocompresor
    Cu 110 kW/150 cp şi un cuplu de 220 Nm disponibil oricând, noua versiune specială a unităţii Turbo ECOTEC de 1,4 litri a modelului ADAM S se mândreşte cu o putere de peste 100 cp/litru de cilindree. Este o unitate supraalimentată de înaltă performanţă derivată din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM, care a fost dezvoltată special pentru ADAM S. Aceasta dezvoltă o putere mai mare cu 50% şi un cuplu mai mare cu 70% decât ruda sa de 1,4 litri cu aspiraţie naturală. Combinată cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, aceasta propulsează modelul ADAM S până la o viteză maximă de 220 km/h.

    Motorul 1.4 Turbo care echipează modelul ADAM S include defazarea celor doi arbori cu came pentru sincronizarea continuu variabilă a supapelor şi un turbocompresor integrat în galeria de evacuare pentru reducerea greutăţii şi un caracter compact. Printre numeroasele elemente care reduc greutatea se află blocul motor din fontă cu o structură cu cadru tubular, arbori cu came tubulari şi o galerie de admisie din plastic. Tehnologia Start/Stop este inclusă în mod natural, iar motorul întruneşte deja cerinţele viitorului standard de emisii Euro 6.

    Puterea mai mare reprezintă doar o parte a pachetului atrăgător al rachetei în miniatură; aceasta are şi un şasiu performant special reglat, dezvoltat exclusiv pentru ADAM S şi o direcţie performantă precisă pe măsură. Autovehiculul expus la standul Opel dezvăluie, de asemenea, modul de sporire a forţei de frânare prin montarea Frânelor Roşii performante OPC „S”, ce includ discuri de frână mai mari, de 16 inch în faţă şi 15 inch în spate, cu etriere vopsite în roşu. Jantele de 18 inch sunt combinate cu pneuri 225/35 R 18.

    Aspect unic prin tema de design Red ’n Roll
    Modelul ADAM S de la Salonul Auto de la Geneva oferă indicii suplimentare despre dotările versiunii de serie viitoare. Caroseria vopsită în roşu este combinată cu un acoperiş gri antracit evidenţiat printr-un spoiler spate special; bara grilei cu logo-ul mărcii şi carcasele oglinzilor exterioare au un aspect sportiv, cu fibră de carbon. Baza spoilerului faţă, protecţiile pragurilor laterale şi bara de protecţie spate extinsă cu o ţeavă de eşapament îndrăzneaţă, vizibilă completează aspectul ADAM S.

    Interiorul include scaune performante faţă Recaro cu tapiţerie Morrocana şi din piele şi adoptă tema de design Red ’n Roll, disponibilă exclusiv la ADAM S. Este disponibil un pachet cu piele, inclusiv volanul, maneta schimbătorului şi frâna de parcare îmbrăcate în piele roşie, precum şi elemente distinctive albe şi roşii pe panoul de instrumente şi pe panourile portierelor. Multe alte detalii rafinate oferă posibilităţi suplimentare de personalizare.

    Versiunea ADAM S prezintă, de asemenea, geamuri fumurii spate, lumini de zi şi lămpi de poziţie spate cu LED-uri, control electronic al climatizării şi sofisticatul şi premiatul sistem IntelliLink de la Opel care oferă conectivitate şi aplicaţii de ultimă oră. Sistemul de infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizează ANDROID sau Apple iOS. Acesta oferă conexiune USB şi Bluetooth, streaming audio, şapte difuzoare şi un ecran tactil HD de 7 inch.  Sistemul inteligent Opel IntelliLink asigură, de asemenea, navigaţia prin aplicaţia BringGo şi include aplicaţiile Stitcher şi TuneIn. Integrarea dispozitivelor Apple iOS în sistem permite utilizarea funcţiei de comandă vocală SIRI EYES FREE. Tehnologia sa sigură şi uşor de utilizat face din modelul ADAM cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piaţă.


    Sursa: Opel Romania 


    marti, 4 martie 2014, ora 08:12

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.