.
  • 'ADAM Sounds Better with YOU': DJ român produce o melodie doar cu sunete generate de ADAM

    • Realizat de ProMotor, proiectul foloseşte în premieră tehnologia 3D într-un astfel de scop
    • Genul experimental: melodia încorporează doar sunete ADAM brute 



    Bucureşti. Opel ADAM nu este doar muză pentru fotografi, muzicieni sau poeţi, ci devine chiar el un instrument de bază şi sursă de creativitate. “ADAM Sounds Better with YOU” este un proiect unic în România, unde pentru prima oară o melodie este creată folosind exclusiv sunete nealterate generate de o maşină. Mai mult, tehnologia exclusivistă 3D se traduce într-o calitate impecabilă a sunetului.


    Zozo, producatorul din cadrul Lions Beat 3D Music Studio care a răspuns provocării formulate de emisiunea ProMotor, explică proiectul: „Nu am modificat absolut nimic din sunete, iar asta a fost cel mai dificil în partea de procesare”. Şedinţa de înregistrare s-a desfăşurat în mediu controlat şi a fost realizată cu microfoane 3D ultra performante, preţul unuia dintre ele rivalizând cu costul maşinii. Procesarea pe 5 microfoane a fost urmată de un mixaj 5.1, aplicat la finalizarea melodiei, rezultatul fiind că un sistem compatibil va reda fiecare sunet conform amplasarii sale pe maşină.


    Creativitatea muzicianului a făcut ca închiderea portierei, tragerea frânei de mână sau acţionarea ştergătorului lunetei să se traducă în „sunete ADAM”. O provocare a fost lipsa armoniilor din spectrul de sunete al maşinii, o alta a fost autoimpunerea de a nu modifica lungimile sunetelor, însă imaginaţia şi munca dedicată au echilibrat dezavantajele. Mai mult, surprizele plăcute nu s-au lăsat aşteptate. „Un sunet care îmi place foarte mult este amortizorul de la uşa din spate”, spune Zozo, „iar trântitul ei a sunat mult mai Ťpe başiť decât ne aşteptam”.


    Dintre cele 35 de sunete înregistrate de pe ADAM, motorul a fost cel care a permis cea mai mare libertate, variaţia de turaţii deschizând opţiuni creative. Acesta, un 1.4 ECOTEC de 100 CP, a fost apreciat atât la şedinţa de înregistrare, cât şi la drum.


    După un tur de forţă de poezie urbană la lansare, ADAM a continuat să inspire artişti din toate domeniile. Astfel de proiecte sunt descrise pe microsite-ul dedicat, iar ediţii speciale ale modelului poartă semnatura şi personalitatea lui Valentino Rossi sau Bryan Adams. Cântăreţul şi-a folosit şi calităţile de fotograf lifestyle într-o galerie dedicată ADAM, iar artista GuGabriel a compus melodia „ADAM & Eve”.


    Acum, cea mai bine conectată maşină mică a demonstrat că, deşi fiecare ADAM poate fi personalizat după dorinţa utilizatorului încât sa nu existe două maşini identice, un numitor comun rămâne muzica.





    Sursa: Opel Romania 


    miercuri, 26 martie 2014, ora 07:55

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.