.
  • Opel investeşte 245 de milioane de euro la Ruesselsheim


    Investiţie pentru un model suplimentar în principala fabrică germană la finalul deceniului
    • Producţie suplimentară: model Buick pentru America de Nord
    • Schimbarea strategiei de export pentru piaţa chineză



    Ruesselsheim.  Pe lângă cele patru variante ale Insignia şi modelul Zafira Tourer, care va fi produs începând cu ianuarie 2015, fabrica din Ruesselsheim va găzdui încă două autovehicule spre sfârşitul deceniului. Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere Opel la şedinţa sa din această săptămână.

    O investiţie semnificativă de 245 de milioane de euro va fi făcută pentru construirea unui model suplimentar. Din motive de concurenţă, detaliile despre acest autovehicul nu vor fi dezvăluite până la finalul anului. Consiliul de Supraveghere a dat, de asemenea, undă verde pentru producerea în viitor a unei variante suplimentare a modelului Insignia. Fabrica din Ruesselsheim a fost aleasă pentru asamblarea unui model viitor care va fi comercializat în SUA sub denumirea Buick. Producţia va demara, de asemenea, în a doua jumătate a decadei.

    „Investind într-un model nou, suplimentar la Ruesselsheim, vom face un alt pas important în ofensiva noastră de modele de mai multe miliarde de dolari, care ne va pregăti drumul către creşterea profitabilă a Opel”, a declarat Dan Ammann, preşedintele GM şi Preşedintele Consiliului de Supraveghere Opel. „Iar producerea modelului Buick la Ruesselsheim ne va îmbunătăţi şi mai mult utilizarea capacităţii”, a adăugat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

    „Deciziile Consiliului de Supraveghere de a produce un Buick şi a investi într-un model suplimentar pentru fabrica din Rüsselsheim se bazează pe contractul colectiv de muncă încheiat recent. Acestea sunt parte a strategiei noastre de extindere a creşterii şi sunt o dovadă în plus a încrederii GM în Opel”, a declarat Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, directorul comitetului de întreprindere Opel şi Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere.

    În plus, Opel a decis să modifice strategia de export pentru piaţa chineză. Începând din ianuarie 2015, vânzările mărcii Opel în China vor înceta.

    „Este o decizie care ar fi trebuit luată de mai multă vreme”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann. „Ar fi costat sute de milioane de euro să facem cunoscută marca Opel şi să extindem reţeaua de distribuţie. Pe de altă parte, Buick este unul dintre liderii de piaţă în China şi plănuim să ne intensificăm colaborarea pe viitor cu mai multe proiecte pe care le analizăm în prezent.”

    Anul trecut, 22 de dealeri Opel din China au vândut în total 4.365 de autovehicule. Comparativ, Buick a vândut aproximativ 810.000 de autovehicule în China, prin 650 de dealeri, inclusiv câteva autovehicule dezvoltate împreună cu Opel.

    La nivel global, Buick a stabilit anul trecut un record de vânzări, livrând 1,032 milioane de autovehicule pe plan internaţional. Buick a fost a treia cea mai mare marcă de autoturisme a GM după Chevrolet (4,984 milioane de unităţi) şi Opel/Vauxhall (1,064 milioane de unităţi).


    Sursa: Opel Romania


    marti, 1 aprilie 2014, ora 08:22 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.