.
  • Opel Zafira Tourer este cel mai ecologic monovolum


    Institutul independent Ökotrend clasează modelul Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX pe primul loc



    Rüsselsheim. Opel a câştigat deja primul său premiu din 2014! Institutul ecologic Ökotrend şi revista de specialitate Auto Test au ales modelul Zafira Tourer ca Cel mai ecologic monovolum din 2014. Jumătate din criteriile de evaluare se referă la funcţionarea autovehiculului (concentrându-se pe consumul de carburant, emisiile de CO2, norma de poluare, nivelul de zgomot), în timp ce cealaltă jumătate vizează producţia autovehiculului şi constructorul acestuia. Monovolumul popular al Opel este câştigător în clasa sa datorită nivelului scăzut de emisii şi motorului 1.6 CNG (gaz natural comprimat) Turbo ecoFLEX foarte economic. Gazul natural comprimat asigură o ardere deosebit de ecologică în cadrul motorului turbo cu patru cilindri de la Opel. 

    Cu un consum de doar 4,7 kilograme de gaz natural de înaltă calitate la 100 de kilometri în ciclu mixt, modelul Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX de 110 kw/150 cp are emisii de doar 129 g de CO2/km, valori benefice atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru proprietar. Consumul economic, împreună cu un volum al rezervorului de 25 de kilograme asigură o autonomie de până la 530 de kilometri în cazul funcţionării exclusiv pe gaz natural comprimat.

    Opel este un pionier recunoscut în domeniul dezvoltării de concepte de propulsie alternativă. Cu peste un deceniu în urmă, în 2001, producătorul de autovehicule şi-a prezentat primul său prototip pe gaz natural comprimat cu tehnologia inovatoare monovalentplus. Motoarele Opel CNG ecoFLEX sunt optimizate pentru a funcţiona pe gaz natural, biogaz sau o combinaţie între cele două, precum şi pe benzină. Gazul natural comprimat şi biogazul costă cu mult mai puţin decât benzina şi motorina, iar în ceea ce priveşte numărul de kilometri parcurşi, sunt chiar mai ieftine decât gazul petrolier lichefiat. Acestea sunt motive bune pentru mulţi clienţi să folosească aceşti carburanţi care sunt produşi în mod natural. În Germania, guvernul a introdus o reglementare pentru reducerea impozitului în cazul utilizării gazului natural pe post de carburant până în 2018. Aceasta îi atestă caracterul ecologic, întrucât autovehiculele pe gaz natural emit cu până la 25% mai puţin CO2, cu până la 80% mai puţin azot şi nu produc benzen şi particule de calamină. Dacă biogazul este utilizat în proporţie de 100%, amprenta de carbon a autovehiculului este aproape zero.


    Sursa: Opel Romania 


    marti, 7 ianuarie 2014, ora 08:35

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.