.
  • APIA: Opel, creştere de 13,9% în 2013 pe piaţa locală


    Brandul german este singura marcă de import cu creştere de două cifre din top 10



    Bucureşti. Opel a cunoscut în 2013 cea mai mare creştere a unei mărci de import în România, conform comunicării emise azi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
    Cu +13,9%, Opel se situează exact la acelaşi nivel cu unul dintre producătorii locali, fiind totodată una dintre cele trei mărci din top 10 vânzări de autoturisme ce au înregistrat în 2013 creştere faţă de volumele comercializate în anul anterior, rezultă din datele APIA. Rezultatul are loc în condiţiile unei pieţe care s-a ridicat la 68.702 autoturisme noi în 2013, volum cu 4,8% mai mic decât nivelul anului anterior.
    “Datorăm aceste rezultate atât gamei actualizate Opel, schimbării imaginii de brand, cât şi măsurilor de adaptare continuă a politicilor noastre comerciale la piaţa românească,” explică Cristian Milea, Opel România Country Director. “România se află printre cele 11 pieţe europene în care Opel şi-a crescut cota de piaţă, în ciuda condiţiilor economice cunoscute. Modelele de volum rămân Corsa şi Astra, aşteptăm însă curând performanţe similare şi pentru noul Insignia, lansat la finalul anului trecut”, a continuat el.

    Opel/Vauxhall, peste 1 milion de maşini în Europa
    La nivel de 2013, producătorul din Rüsselsheim continuă să se claseze pe locul doi între mărcile General Motors şi şi-a consolidat poziţia de a treia marcă de autoturisme din Europa. În condiţiile dificile de pe piaţă, Opel a vândut 1,064 milioane de autovehicule şi, alături de marca înrudită din Marea Britanie, Vauxhall, a obţinut în 2013 o pondere de 5,61 de procente în cadrul pieţei totale de autovehicule din Europa.

    Parcul auto românesc, în alb şi gri
    Conferinţa de presă susţinută de APIA pe 28 ianuarie a relevat şi informaţii despre parcul total comercializat în România în 2013, demonstrând şi preferinţele clienţilor în materie de culoarea automobilului achiziţionat. Astfel, cele mai frecvente alegeri pentru caroseria exterioară sunt alb (31,6%) şi gri (23,9%), urmate de albastru (16%) şi negru (13,3%). Galben, portocaliu, verde şi violet au cucerit împreună 2% din clienţii de maşini noi în 2013.


    Sursa: Opel Romania 


    miercuri, 29 ianuarie 2014, ora 09:38

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.