.
  • Opel Monza GSE străluceşte la expozitia specială Vedetele din 1983, organizată la IAA

    • Expoziţia specială de maşini clasice este organizată de către Asociația Germană a Industriei Automobilelor în Hala 3.1
    • 1983 Opel Monza GSE este acum eligibil pentru râvnitul titlu german pentru automobile clasice “H-plate”
    • Sunt expuse trei legende Opel, ce acoperă trei decenii



    Rüsselsheim/Frankfurt. Asociația Germană a Industriei Automobilelor (VDA) va organiza o expoziție specială de maşini clasice la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt, desfăşurat pentru public pe 12 - 22 septembrie. Tema este "Vedetele din 1983", iar VDA invită toți vizitatorii IAA la standul său din Hala 3.1 pentru a se bucura de vehiculele de legendă expuse.

    Opel Monza GSE a împlinit 30 de ani în 2013 şi este oficial membru al clubului maşinilor clasice. Strămoșul coupe al Opel Monza Concept, model ce este prezent la IAA (Hala 8, Stand D09), este un automobil exclusivist , cu echipări şi dotări sportive, alimentat de un motor cu şase cilindri de 3.0 litri şi 180 CP. Unul dintre elementele funcționale care îl scot în evidenţă este disply-ul LCD ce afişează date precum viteza, turaţia, nivelul de combustibil şi temperatura motorului. Pe parcursul celor patru ani în care Monza GSE a fost în producţie, 43.812 de clienţi au achiziţionat acest automobil Opel de vis.

    Expoziție specială include şi alte maşini iconice de la Opel. Cel mai tânăr este modelul Calibra V8 de 170 CP, introdus acum 20 de ani și construit între 1993 şi 1997. Opel Calibra a fost cel mai de succes coupe sport din anii 1990: 238.647 de unități au fost construite timp de șapte ani, cât a durat producţia. Acest model popular a fost foarte apreciat pentru designul său progresiv și construcția ecologică. Calibra a stabilit, de asemenea, standarde în aerodinamică, cu o valoare a cd de 0,26, una dintre cel mai mici înregistrate vreodată pentru un vehicul de serie. Modelul Calibra este extrem de popular ca şi clasic modern și va deveni cu siguranță o veritabilă maşină clasică pe viitor.

    Deja stabilit ca un adevărat clasic este modelul Opel din 1963, Opel Kapitän L (L vine de “lux”), care sărbătoreşte 50 de ani în acest an și este cel de-al treilea și cel mai vechi Opel prezent la standul VDA. Linii drepte și o formă alungită sunt principalele teme ale caroseriei Kapitän, în timp ce acoperişul uşor arcuit pare să planeze asupra suprafețelor mari de sticlă. Motorul de 90 CP cu șase cilindri în linie a dat Kapitän o viteză de top de 150 km/oră. Cei 145.616 de clienți satisfăcuți care au cumpărat această variantă au făcut-o nu doar cea mai de succes variantă Kapitän, dar şi cel mai bine vândut sedan cu șase cilindri în Germania.
    Sursa: Opel Romania 


    miercuri, 4 septembrie 2013, ora 09:59

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.