.
  • Motorul electric al modelului Spark EV intră în producţie la Baltimore


    GM este primul producător auto din SUA care produce pe plan intern motoare electrice şi unităţi de transmisie

    WHITE MARSH, Maryland. – Până acum, motoarele electrice şi unităţile de transmisie, care sunt componentele vitale ale autovehiculelor electrice, au fost în cea mai mare parte importate. Astăzi, General Motors sărbătoreşte faptul că a devenit primul producător auto din SUA care construieşte pe plan intern aceste componente cheie pentru noul model Chevrolet Spark EV în cadrul uzinei General Motors Baltimore Operations din White Marsh, Maryland.




    „Am intrat deja în era utilizării energiei electrice pentru îmbunătăţirea performanţelor şi reducerea consumului de carburant şi această tendinţă este în continuă creştere”, a declarat Mike Robinson, vicepreşedinte GM pentru sustenabilitate. „Ziua de astăzi reprezintă încă o dovadă că GM este lider în dezvoltarea autovehiculelor electrice care vor spori siguranţa energetică a Americii .” 

    Inginerii GM au proiectat şi dezvoltat motorul şi unitatea de transmisie ale modelului Spark EV pentru a asigura o eficienţă şi putere maxime, în condiţiile unei fiabilităţi de primă clasă. Motorul cu magnet permanent este proiectat astfel încât să asigure generarea cu precizie a puterii. Motorul electric al modelului Spark EV va produce o putere de 130 cp (100 kW) şi va genera un cuplu de 400 lb-ft, pentru a asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8 secunde. Modelul Spark EV va fi comercializat vara aceasta în California şi Oregon şi vânzările vor fi extinse în Canada, Europa şi ulterior în Coreea de Sud. 

    „Dezvoltarea şi producţia de motoare electrice reprezintă o competenţă extrem de importantă pentru GM, aceasta contribuind la sporirea portofoliului nostru de autovehicule electrice, pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri din întreaga lume”, a declarat Larry Nitz, director executiv al departamentului de proiectare GM pentru electrificarea autovehiculelor.

    După ce şi-a desăvârşit competenţele în domeniul motoarelor electrice în cadrul unui centru pilot din Wixom, Michigan, compania a lansat producţia de motoare electrice la White Marsh. Personalul care lucrează la uzina din Baltimore a urmat cursuri de instruire intensivă pentru utilizarea utilajelor sofisticate de configurare a componentelor motoarelor electrice şi a unităţilor de transmisie.  

    „Stăm bine la capitolul inovaţie în Maryland, iar datorită forţei noastre de muncă de primă clasă suntem în măsură să dezvoltăm economia inovatoare a statului, pentru a crea şi mai multe locuri de muncă pentru familiile care muncesc din greu”, a declarat guvernatorul Martin O’Malley. „Datorită liderilor de la General Motors, primele motoare electrice şi unităţi de transmisie produse în SUA vor fi fabricate chiar aici, în Maryland. Împreună, având companii ca General Motors care ne deschid calea, trebuie să facem cele mai bune alegeri pentru a investi într-un viitor mai bun: crearea mai multor locuri de muncă, asigurarea mai multor oportunităţi şi a unei clase mijlocii mai puternice, în plină dezvoltare.”

    Autovehiculele cu sisteme de propulsie convenţionale care sunt în circulaţie în momentul de faţă au o multitudine de motoare electrice pentru acţionarea scaunelor, geamurilor, a sistemelor de spălare a parbrizului şi alte funcţii. Motoarele electrice sunt utilizate pentru propulsia autovehiculelor hibride şi electrice. Energia electrică este stocată într-o baterie care alimentează motorul electric, pentru a acţiona roţile.  

    „Motorul a fost proiectat de ingineri americani şi este fabricat şi asamblat de muncitori americani”, a declarat directorul uzinei, Bill Tiger. „Prin proiectarea motoarelor electrice la Michigan şi fabricarea lor la uzina Baltimore Operations, GM controlează designul, materialele şi procesele de producţie, precum şi reducerea costurilor şi îmbunătăţirea performanţelor, a calităţii, fiabilităţii şi a posibilităţii de fabricare în condiţii optime.”

    Despre uzina General Motors Baltimore Operations
    Centrul ecologic din Baltimore este fabrica GM care produce transmisii A1000 pentru camionete de mare tonaj, motoare electrice şi trenuri de rulare pentru autovehiculele Chevrolet Spark EV. Această uzină nu mai produce deşeuri din anul 2007, reciclându-şi deşeurile în proporţie de 100%. În mai 2011 au fost instalate panouri solare cu o putere de 1,2 MW, iar în iunie 2011 a fost obţinută certificarea de Wildlife Habitat. În cadrul campusului a fost construită o unitate nouă, pentru producţia motoarelor electrice. Această uzină a fost relocată din Mexic în SUA.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani



    miercuri, 24 aprilie 2013, ora 09:45 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.