.
  • Patru premiere mondiale Opel la Salonul Auto de la Geneva 2013

    • Noul cabrio elegant de dimensiuni medii Cascada are debutul mondial
    • Conceptul de crossover urban ADAM ROCKS demonstrează libertatea în forma ei cea mai individuală
    • Conceptul ADAM R2 destinat raliurilor, disponibil din acest an
    • Premiere super-eficiente turbo diesel de 1.6 litri pe Zafira Tourer
    • ADAM, cea mai bine conectată maşină mică, cu IntelliLink si sistemul de recunoastere a vocii Siri “Eyes Free”


    Geneva/Rüsselsheim. Opel prezintă patru premiere mondiale în acest an la Salonul Auto de la Geneva (zile vizitatori 7 - 17 martie 2013). Noul cabrio de clasă medie Cascada, conceptul crossover urban Adam ROCKS, conceptul de raliu ADAM R2 și Zafira Tourer 1.6 CDTI îşi fac debutul.
    Prin elegantul cabrio de patru locuri Cascada, Opel oferă acum o alternativă atractivă și accesibilă într-un segment dominat de modele cabrio cu prețuri ridicate. Cu proporțiile musculare și senzaţia de libertate, conceptul crossover ADAM ROCKS indică posibile direcţii de design pentru o maşină absolut unică şi care poate deveni chiar mai individualizată, în timp ce varianta ADAM R2, destinată clienţilor interesaţi de participarea la raliurile internaţionale se alătură şi ea ofertei acestui model. O parte esențială în actualizarea cuprinzătoare a portofoliului de propulsoare Opel este lansarea unei noi familii de motoare diesel de dimensiuni medii. Noua generaţie 1.6 CDTI ECOTEC are debutul la Geneva pe monovolumul compact Zafira Tourer. Modelul lifestyle urban ADAM, campionul individualizării de la Opel şi modelul mini cel mai bine conectat, a făcut valuri chiar de dinaintea lansarii sale pe piață. Acum cu siguranţă va întoarce capete la Geneva, întrucât ADAM continuă să îşi crească avantajul tehnologic cu functii noi IntelliLink, cum ar fi recunoașterea vocală Siri "Eyes Free" sau aplicații, precum TuneIn pentru streaming de radio la nivel global.

    Premieră mondială: Noul Cascada – încântătoarea decapotabilă de dimensiuni medii
    Noul Opel Cascada este un cabrio stilat cu patru locuri, cu o siluetă alungită și un soft top de o calitate sofisticată, de vârf. Poziționat în partea superioară a ofertei Opel, Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii, care se distinge nu numai prin dimensiunea sa (lungime: aproape 4.70 metri), ci şi prin alura sa, ca și prin numeroasele tehnologii și caracteristici premium pe care le oferă.
    Cascada vine cu o experiență de conducere precisă, cu o caroserie super-rigidă, suspensie față avansată HiPerStrut și şasiu cu sistem adaptiv mecatronic FlexRide. Toți ocupanții se pot bucura de plăcerile călătoritului în aer liber datorită călităţilor premium ale soft-top-ului care se deschide în 17 secunde la simpla apăsare a unui buton, chiar şi în timpul mersului, la viteze de până la 50 km/oră. Acesta poate fi, de asemenea, activat prin telecomandă atunci când autovehiculul staționează.
    Cu o capacitate de încărcare extraordinară, de 380 de litri (cu capota închisă), modelul all-season demonstrează că un cabrio stilat și practicitatea de zi cu zi sunt perfect compatibile. Pentru a crește volumul de încărcare, Opel Cascada beneficiază de sistemul FlexFold ce pliază electric spătarul scaunelor din spate în proporţie 50:50 - o caracteristică care nu poate fi oferită de modelele decapotabile hard-top.
    Echipamente premium autentice, precum centurile de siguranţă automate, tapițeria exclusivistă din piele Nappa și scaune ventilate ergonomice, precum și o serie de sisteme de siguranță, sporesc confortul interior și să oferă o mai mare siguranță, pentru plăcerea de a conduce relaxat. Noul Opel Cascada va ajunge la dealerii din Europa în luna aprilie.

    Premieră mondială: Conceptul ADAM ROCKS - Libertatea, în forma sa cea mai individuală
    Modelul lifestyle Opel Adam este cu adevarat campionul individualizării şi cea mai bine conectată maşină mică disponibilă. Dar asta nu este suficient pentru Opel. La Salonul Auto de la Geneva, constructorul dezvăluie explorarea a noi direcţii de consolidare a individualizării lui Adam: un model cu trei uși, studiul de mini-crossover urban numit ADAM ROCKS. Cu proporţiile sale musculare, design agresiv și capacitate de decapotare, studiul ADAM ROCKS de 3,7 metri lungime deschide uşa către un nou segment de piață.
    Conceptul ADAM ROCKS a fost creat pentru cei care caută libertatea personală dincolo de drumurile bătăte. Inspirat de sportivi parkour, acesta are o siluetă mai înaltă și mai largă, precum și aspect compact deosebit de puternic. Aspectul decis, cu o structură de grilaj proeminent și faruri cu LED-uri, arată că această maşină nu se joacă. Semnale în formă de bumerang fac ADAM ROCKS chiar mai individual, acelaşi efect avându-l și clemele de pe jantele mari, de 18 inch ale conceptului, cu un design deosebit de expresiv.
    Sentimentul special de libertate al ADAM ROCKS este subliniat şi mai mult de aspectul său cabrio şi un acoperişul textil care oferă o imaginea directă a cerului. Ţesătura se extinde pe întreaga lățime a acoperișului până la stâlpii C. Acoperişul "în rețea", este şi inteligent: o aplicaţie meteo specială afișată pe ecranul tactil color al sistemului de infotainment IntelliLink știe când un front atmosferic este iminent și în mod automat inițiază închiderea acoperișului. ADAM ROCKS!

    Premieră mondială: ADAM Raliu R2
    Opel a revenit oficial în motorsport, cu ADAM “Cup”, în noiembrie 2012. La ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva marca prezintă o nouă variantă Rally Cup a modelului său lifestyle, construit pe baza regulamentelor FIA R2. Componente ale caroseriei de la linia de sport Opel OPC și sistemele de eliberare rapidă ale capotei şi hayonului subliniază formatul sportiv al acestui specialist în raliuri.
    Adam R2 este propulsat de un motor de 1.6 litri ECOTEC 16V cu arbore cu came variabil care dezvoltă aproximativ 136 kW/185 CP și un cuplu maxim de 190 Nm în configurația sa de competiţie. Șasiul reglabil în funcţie de suprafaţa de rulare, asfalt şi pietriş, aduce setări ce garantează maximum de tracțiune și manevrabilitate dinamică. Forţa excelentă de oprire este asigurată de un sistem de frânare cu frâna de mână hidraulică "fly-off".
    Cabina lui R2 are toate atributele unui vehicul de concurs profesionist. Echipamentul include o structură de siguranță integrată, scaune de competiţie Sparco compatibile Hans, cabină de pilotaj cu indicator de viteze LCD, lumină de control și computer de bord MONIT, panou de control central, lumină de citire a hărţii și stingător de incendiu electric. După omologarea sa, ADAM R2 va fi un vehicul de de vârf pentru clienţii care doresc să participe la raliuri internaționale, fiind eligibil pentru orice campionat național din Europa.

    Premieră mondială: Noul Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI - cea mai mare eficiență turbo diesel
    Opel introduce 1.6 CDTI ECOTEC, motorul diesel cel mai curat din istoria companiei, pe Zafira Tourer la Salonul Auto de la Geneva. Echipată cu tehnologia Opel "BlueInjection" SCR (Selective Catalytic Reduction), această nouă generație a motorului de patru cilindri turbo diesel îndeplinește deja viitoarele standarde stricte de emisii Euro 6.
    Pe Zafira Tourer, noua generație 1,6 litri CDTI ECOTEC livrează 100 kW/136 CP și 320 Nm de cuplu, alături de o eficiență de consum ieşită din comun, de doar 4,1 l/100 km în ciclu combinat și un nivel foarte scăzut de emisii, de numai 109 g/km de CO2. Niciun alt monovolum compact din piață nu oferă o astfel de combinație, de cuplu ridicat și performanță (cu o viteză maximă de 193 km/h), alături de economie de combustibil. Noul 1.6 CDTI ECOTEC nu doar stabileşte valori de referință pentru performanțele sale privind puterea și densitatea cuplului, dar ci şi pentru rafinament, datorită nivelului extrem de redus de zgomot, vibrații și duritate. Această nouă generaţie de motoare şi unitatea sa inovatoare de control au fost dezvoltate complet in-house de către o echipă globală de ingineri în Italia (Torino), Germania (Rüsselsheim) și Statele Unite ale Americii.

    Premieră infotainment: ADAM IntelliLink - acum cu sistemul Siri “Eyes Free”
    Campionul de individualizare al Opel, Adam, este cel mai bine conectat model mic de pe piaţă. Sistemul său de infotainment IntelliLink este compatibil cu smartphone-uri iPhone iOS și Android și integrează multe din funcțiile lor în mașină. Cu sistemul de recunoaştere a vocii Siri “Eyes Free” pentru smartphone-uri care ruleaza iPhone Apple iOS 6 și cu aplicații cum ar fi TuneIn pentru streaming de radio global, ADAM continuă să îşi consolideze poziția de lider tehnologic, prin caracteristicile suplimentare ale IntelliLink.
    Sistemul modern Siri “Eyes Free” face condusul mai sigur ca niciodată. TuneIn aduce lumea radioului internaţional şoferului şi pasagerilor: utilizatorii de aplicaţii se pot conecta la 70.000 de staţii şi peste două milioane de programe la cerere. Multe alte aplicaţii sunt de asemenea valabile pentru sistemul IntelliLink al ADAM, incusiv Stitcher, aplicaţia de internet radio podcast şi sistemul de navigaţie BrinGo pentru Europa de Vest şi de Est. Totul este clar afişat în maşină graţie displayului color de 7 inchi cu touch-screen al IntelliLink.


    Sursa: Opel Romania  / Auto Aiss Focsani


    vineri, 8 martie 2013, ora 11:58

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.