.
  • Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva

    • Modelul Chevrolet Corvette Stingray decapotabil va fi lansat în premieră mondială la Geneva
    • Modelul Spark EV va fi disponibil pe anumite pieţe europene începând cu anul 2014
    • Noul Captiva este restilizat şi oferă un confort sporit
    • În România, modelul Trax va fi pus în vânzare în a doua parte a acestui an
    • MyLink integrează funcţia Siri; aplicaţiile de navigaţie BringGo şi radio TuneIn
    • Chevrolet va lansa 20 de autoturisme şi camioane noi la nivel mondial în anul 2013

    Geneva. Cea de-a 83-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva va rămâne în memoria pasionaţilor auto ca o ocazie specială, datorită prezentării în premieră mondială a mult-aşteptatului model Corvette Stingray decapotabil. Pe lângă varianta coupé a acestui nou autovehicul sport, Chevrolet lansează autovehiculul electric Spark şi o ediţie actualizată a SUV-ului compact Captiva.

    Stingray este una din mărcile sacre din istoria auto, iar noul Corvette se ridică la nivelul acestei moşteniri, asigurând performanţe superioare din toate punctele de vedere. Modelul Corvette Stingray decapotabil oferă acelaşi echilibru între tehnologie, design şi performanţe ca şi versiunea coupé. Autovehiculul a fost creat pentru a excela în orice situaţie, indiferent că este vorba despre călătoriile dumneavoastră zilnice, traversarea continentului sau când vă aventuraţi pe drumuri secundare cu serpentine.

    Singurele modificări structurale efectuate asupra modelului decapotabil se referă la depozitarea acoperişului pliabil şi la repoziţionarea elementelor de fixare a centurilor de siguranţă.

    Corvette Stingray este cel mai puternic model standard proiectat vreodată, dezvoltând o putere estimată de 450 cp (335 kW) şi generând un cuplu de 610 Nm. Este şi cel mai performant model standard din toate timpurile, putând accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ patru secunde*. Şi nu în ultimul rând, se estimează că modelul Corvette Stingray va fi cel mai eficient autovehicul Corvette din punct de vedere al consumului de carburant, întrecând modelul curent în materie de funcţionare economică.

    Caracteristicile modelului Corvette Stingray includ:
    • Noul motor 6.2L LT1 V8, care îmbină tehnologii precum sistemul de injecţie directă, sistemul de management activ al carburantului, sincronizarea continuu variabilă a supapelor şi un sistem de combustie avansat ce generează mai multă putere cu un consum de carburant mai mic
    • O transmisie manuală nouă cu șapte trepte de viteză şi sincronizare activă a turaţiei, ce anticipează treapta de viteză selectată şi sincronizează turaţia motorului cu aceasta, pentru o comutare perfectă de fiecare dată, precum şi o transmisie automată cu şase trepte de viteză şi padele de schimbare a treptelor
    • Tehnologii avansate de asistenţă pentru şofer, ce includ un selector pentru modul de conducere cu cinci poziţii, care permite personalizarea a 12 atribute ale autovehiculului
    • Materiale uşoare, inclusiv capota şi panoul de acoperiş demontabil din fibră de carbon pentru coupé; aripi, portiere şi panouri spate din materiale compozite; panourile din partea inferioară a caroseriei din compozit nano-carbon şi un cadru nou din aluminiu contribuie la redistribuirea masei spre partea din spate, pentru un echilibru optim de 50/50 ce susţine un raport putere-greutate excepţional
    • Un interior ce include materiale precum fibra de carbon autentică, aluminiul şi pielea artizanală, precum şi ecrane configurabile şi conectivitate, cu diagonala de opt inch fiecare
    • Un exterior sculptural, echipat cu sistem de iluminare avansat de mare intensitate, cu lămpi cu descărcare în gaz şi tehnologie LED
    Clienţii au posibilitatea să opteze pentru pachetul Z51 pentru performanţe similare modelelor de curse.

    Spark EV - vedeta mărcii Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva
    După prezentarea autovehiculului electric Spark în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles de anul trecut, noul model de mici dimensiuni dezvoltat de Chevrolet, propulsat de o baterie, este prezentat publicului european în premieră în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Autovehiculul va fi pus în vânzare pe anumite pieţele europene începând cu anul 2014.

    Se estimează că modelul Chevrolet Spark EV va stabili noi standarde de performanţă în segmentul autovehiculelor electrice de oraş. Propulsat de cel mai avansat sistem de motor electric şi baterie dezvoltat până în prezent de GM, modelul Spark EV va genera un cuplu instantaneu de 542 Nm şi va dezvolta o putere de 130 cp (100 kW), performanţe asemănătoare autovehiculelor sport.

    Accelerând de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8,5 secunde şi dezvoltând puterea necesară în orice situaţie de conducere, modelul electric Chevrolet de mici dimensiuni pare a fi setat special pentru a oferi o plăcere unică în timpul conducerii. În plus, Spark EV va avea o autonomie extrem de competitivă, datorită căreia autovehiculul de mici dimensiuni are mari şanse să devină unul din cele mai bune modele din clasa sa.

    Bateria cu o capacitate de peste 20 kWh a fost proiectată astfel încât să permită atât încărcarea obişnuită la o sursă de curent alternativ (c.a.), cât şi încărcarea rapidă la o sursă de curent continuu (c.c.). Încărcarea rapidă la o sursă de c.c. va permite încărcarea a 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 20 de minute. De asemenea, bateria suportă mai multe încărcări rapide la curent continuu pe zi.

    Camera video pentru marşarier asistă şoferul în timpul mersului înapoi.  Spark EV va fi echipat cu două ecrane LCD cu diagonală de 7 inch ce pot fi reconfigurate, unul dintre acestea făcând parte din sistemul Chevrolet MyLink. Tehnologia Chevrolet MyLink permite utilizatorilor să-şi conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio şi ecranul tactil color al acestuia.

    Sistemul va fi compatibil cu anumite aplicaţii ce le vor permite utilizatorilor să navigheze cu ajutorul smartphone-urilor personale şi să asculte online posturi radio din întreaga lume.

    Modelul Captiva este restilizat. Chevrolet Trax vine în România în a doua parte a anului
    SUV-ul compact Captiva primeşte mai multe modificări uşoare ale părţii din spate şi din faţă, inclusiv lămpi spate noi cu tehnologie LED, ţevi de eşapament unghiulare cromate şi o bară de protecţie restilizată. Bara de protecţie faţă este acum mai joasă, incluzând o grilă nouă, tip plasă metalică, precum şi proiectoare ceaţă restilizate. Noile jante din aliaj de 18 inch conferă un aspect impunător modelului Captiva.

    În echipările superioare, noul Captiva va fi echipat cu funcţia de pornire şi acces fără cheie. La interior, autovehiculul va dispune de tapiţerie pentru scaune în culori şi materiale textile noi (specificaţii pentru versiunile de echipare superioare: scaune din piele) şi ornamente restilizate pe panoul de instrumente. Sistemul de climatizare cu două zone, pachetul de iluminare ambientală şi scaunele spate încălzite asigură un confort sporit pentru anumite versiuni de echipare. 

    Gamei de SUV-uri europene Chevrolet i se va alătura în curând modelul Trax, un nou SUV de mici dimensiuni programat să ajungă în showroom-urile din România în a doua parte a acestui an. Cu un design atletic şi o manevrabilitate dinamică şi promptă, modelul Trax va fi disponibil cu o gamă de trei motoare eficiente din punct de vedere al consumului de carburant.

    Aceasta va include o unitate supraalimentată pe benzină de 1,4 l, cu o putere de 140 cp (103 kW), un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor diesel de 1,7 l ce dezvoltă o putere de 130 cp (96 kW). Tehnologia Start/Stop este disponibilă standard pentru toate versiunile echipate cu transmisie manuală. Modelul Trax este disponibil în versiunea cu tracţiune pe puntea faţă şi în cea cu tracţiune integrală.*
    Variantele superioare de echipare ale SUV-ului de mici dimensiuni Trax vor include tehnologia Chevrolet MyLink în dotarea standard.

    Chevrolet este printre primele mărci de autovehicule care oferă posesorilor de iPhone aplicaţia Siri Eyes Free
    Începând cu luna martie, autovehiculele Chevrolet cu tehnologia Chevrolet MyLink sunt disponibile cu sistemul inteligent Siri, ce rezolvă lucrurile la cerere.
    Utilizatorii MyLink care deţin un iPhone* compatibil (începând cu versiunea 4S) cu iOS6 vor putea folosi sistemul de asistenţă Siri pentru a efectua mai multe sarcini în timp ce conduc în siguranţă, având privirea la drum şi mâinile pe volan. Utilizând Siri în modul Eyes Free, care poate fi activat în mod confortabil cu ajutorul unui buton de pe volan, şoferul poate:
    • efectua apeluri în modul hands-free, prin activare vocală, către contactele înregistrate în iPhone
    • asculta piese din biblioteca iTunes și schimba automat sursele de muzică de la radio AM/FM la modul iPod
    • asculta, compune și trimite un iMessage sau un sms către un număr de telefon sau un contact salvat
    • accesa calendarul și adăuga întâlniri
    • reduce posibilitatea distragerii atenţiei. În intervalul de timp în care Siri este în modul de funcționare Eyes Free, asistentul nu va putea răspunde întrebărilor complexe ce necesită afișarea unei pagini web.
    Pentru autovehiculele Chevrolet echipate cu tehnologia MyLink este disponibilă, de asemenea, o aplicaţie specială de navigaţie denumită BringGo. Aceasta afişează ruta calculată de smartphone pe ecranul tactil al sistemului. Aplicaţia BringGo ajută şoferul la încadrarea pe bandă prin afişarea benzii (benzilor) corecte pe care trebuie să rămână, în timp ce informaţiile actualizate din trafic asigură informaţii în timp real, cum ar fi rapoarte detaliate referitoare la incidente, şi oferă trasee alternative, pentru evitarea blocajelor din trafic. Pentru serviciile de informaţii din trafic este necesară o conexiune activă la reţea, prin intermediul smartphone-ului.
    BringGo poate stoca hărţi în smartphone-ul clientului, oferindu-i acestuia acces la locaţiile respective şi instrucţiuni pas-cu-pas, chiar şi atunci când semnalul telefonului este slab.

    În plus, posesorii de autovehicule Chevrolet echipate cu tehnologia MyLink pot asculta posturi radio prin intermediul aplicaţiei TuneIn. TuneIn este un sistem de streaming audio care asigură o conectare fără întreruperi la posturile de radio locale, internaţionale şi online, oferind acces ascultătorilor la reţeaua internaţională de 70.000 de posturi oferită de acesta. Pentru a accesa aplicaţia TuneIn prin intermediul sistemului Chevrolet MyLink, clienţii trebuie doar să descarce aplicaţia TuneIn într-un smartphone compatibil şi să conecteze telefonul la MyLink.

    Posesorii de autovehicule Chevrolet echipate cu MyLink achiziţionate la începutul acestui an sau vara trecută îşi pot actualiza sistemul la distribuitorul local.

    Un autovehicul Chevrolet vândut la fiecare 6,4 secunde
    Chevrolet este în prezent una din mărcile auto cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, un autovehicul Chevrolet fiind vândut la fiecare 6,4 secunde. Marca Chevrolet ocupă locul patru ca volum de vânzări la nivel global, iar în anul 2012 a vândut peste 4,95 milioane de autovehicule, un record internaţional în materie de vânzări.

    În timp ce S.U.A. reprezintă cea mai mare piaţă individuală pentru Chevrolet, cu un total de 1,85 milioane de unităţi vândute în 2012, peste 60 % din vânzările înregistrate de marcă provin din alte regiuni.

    În Europa, Chevrolet a înregistrat ce de-al patrulea an consecutiv de creştere a cotei de piaţă şi cea mai bună cotă de piaţă din toate timpurile pentru piaţa totală de autovehicule, de 1,28 %. Cota de piaţă a crescut în şapte din principalele 10 pieţe de desfacere ale sale. În 2013, Chevrolet va lansa peste 20 de modele de autoturisme şi camioane la nivel global, iar în Europa cinci autovehicule noi sau versiuni actualizate ale unor modele consacrate.

    Pe măsură ce continuă să se extindă la nivel global, Chevrolet îşi aliniază operaţiunile de inginerie, design şi vânzare cu amănuntul sub umbrela unei singure viziuni şi platforme de comunicare – „Find New Roads”. Conceptul „Find New Roads” adoptă spiritul ingenios ce s-a regăsit în ADN-ul Chevrolet încă de la început şi va permite întregii companii să promoveze o temă consecventă în privinţa mărcii.

    * Date tehnice preliminare
    ** Aplicaţia Siri este disponibilă în versiunea Beta numai pentru iPhone 4S, iPhone 5, iPad (generaţia a treia şi a patra), iPad mini şi iPod touch (generaţia a cincea) şi necesită acces la Internet. Este posibil ca Siri să nu fie disponibilă în toate limbile şi în toate zonele, iar caracteristicile aplicaţiei pot varia în funcţie de zonă. Se pot percepe taxe pentru transmiterea de date prin intermediul telefonului mobil.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani


    vineri, 8 martie 2013, ora 11:42 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.