.
  • Debut oficial al productiei Opel ADAM: stil de viată si inovatii „made in Eisenach”

    • Singurul autovehicul din segmentul său produs în Germania
    • Uzina din Thuringia se mândreste cu flexibilitate si cea mai înaltă calitate
    • Investitii totale de 190 milioane de euro
    • Peste 16.000 de comenzi primite înainte de lansarea oficială pe piată de pe 19 ianuarie 2013
    • Campionul personalizării, cu peste 61.000 de combinatii posibile pentru exterior si aproape 82.000 pentru interior
    • SIRI, software-ul de recunoaştere vocală de la Apple, disponibil în curând – pentru prima dată în segment


    Eisenach/Rüsselsheim. O desfăşurare impresionantă pentru un autovehicul de mici dimensiuni: Opel sărbătorește astăzi începerea oficială a producției autovehiculului său lifestyle de mici dimensiuni, ADAM, la uzina Eisenach. În cinstea modelului au sosit mulți invitați speciali. „Acesta este un moment deosebit pentru Eisenach și pentru întreaga companie. Modelul ADAM este îndrăzneț, inovator, versatil și întruchipează astfel spiritul de pionierat care ghidează marca Opel într-o eră nouă”, a declarat Steve Girsky, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere Opel, Vicepreşedinte GM şi Preşedinte GM Europe. 

    Atât ministrul economiei din landul Thuringia, Matthias Machnig, cât și Vicepreședintele Consiliului de Administrație Opel, Dr. Thomas Sedran, au subliniat faptul că Opel este singurul producător auto care nu doar dezvoltă, ci și construiește un autovehicul de mici dimensiuni în Germania. Sedran: „Modelul ADAM reprezintă un angajament clar faţă de uzina noastră din Eisenach și faţă de Germania în ansamblu.” Cu vastele sale posibilități de personalizare, modelul ADAM constituie o provocare pentru planificare, logistică și producție. „Atât echipa cu înaltă calificare de la Eisenach, cât și orice persoană din companie care a lucrat la acest proiect se poate mândri cu această zi”, a adăugat Sedran.

    Şi săritoarea în înălțime Ariane Friedrich se mândrește: campioană în cadrul Campionatului European de atletism în sală din 2009 și multiplă campioană a Germaniei, aceasta a avut onoarea de a conduce modelul ADAM în timp ce părăsea linia de asamblare alături de Steve Girsky, Preşedintele Consiliului de Supraveghere Opel.

    Investitii de 190 de milioane de euro în unităti de productie flexibile si moderne
    Condiția cheie pentru producerea modelului ADAM este flexibilitatea. În definitiv nu există nicăieri în lume un alt autovehicul din această clasă care să poată oferi peste 61.000 de variante pentru exterior și aproape 82.000 pentru interior, începând de la culori și jante și până la detalii speciale, cum ar fi diferite capitonaje pentru plafon. Dr. Sedran a declarat: „Oricine comandă astăzi un autovehicul ADAM poate fi sigur că nu va vedea altul la fel. Aproape fiecare autovehicul ADAM va fi unic, atât de extinsă este gama de elemente pe care le construim aici.” Opel a investit aproximativ 190 de milioane de euro pentru a putea produce la Eisenach această a doua linie de autovehicule, pe lângă modelul Corsa.

    Autovehiculul „made in Eisenach” a făcut deja o impresie puternică asupra publicului după ce a fost prezentat toamna trecută la Salonul Auto de la Paris. Acum premiera oficială în cadrul reprezentanțelor Opel din Germania este foarte apropiată, având loc pe 19 ianuarie. „În momentul de față am primit deja peste 16.000 de comenzi din toată Europa”, a declarat Dr. Thomas Sedran.

    Extravagantă de inovatii accesibile
    „Modelul ADAM nu este doar simbolul orașului Eisenach și al landului Thuringia. Este și simbolul întregii companii. Opel deține în momentul de față cel mai atrăgător portofoliu de modele din întreaga sa istorie de 150 de ani, iar ADAM reprezintă o parte vitală a acestuia”, a subliniat Stefan Fesser, directorul uzinei. Acesta s-a referit în special Ia noile tehnologii, inteligente și accesibile ale autovehiculului. Sistemul infotainment IntelliLink face din modelul ADAM cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni, având în vedere că integrează smartphone-ul proprietarului în autovehicul (Apple iOS și Android). În curând va fi disponibil și cu software-ul inovator pentru recunoaştere vocală SIRI de la Apple. Autovehiculul orientat spre lifestyle oferă, de asemenea, o selecție spectaculoasă de inovații care până în acest moment erau oferite doar pentru clasele superioare sau nu erau disponibile. Exemple de unicitate în cadrul segmentului sunt sistemul automat de asistență la parcare de ultimă generație, volanul încălzit, asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarmă și suportul pentru biciclete Flex-Fix complet integrat, disponibil exclusiv la Opel.

    Ofensiva de modele în care Opel investeşte mai multe miliarde de euro continuă. Următorul nou-venit, elegantul autovehicul decapotabil Cascada, este deja la linia de start şi se va afla în reprezentanţe în acest an. Între 2012 şi 2016, Opel va lansa pe piață în total 23 de autovehicule și 13 motoare noi. 


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    luni, 14 ianuarie 2013, ora 08:11

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.