.
  • Serial: 100 ani de Audi - 100 ani de Motorsport. Episodul 4: 1934 - Auto Union Seria A - Grand Prix



    NSU Grand Prix

    Este ca un salt in viitor. De acum înainte oricine ştia cum trebuie să arate o maşină de curse modernă, chiar dacă unii au avut nevoie de decenii pentru a înţelege clar lucrul acesta. Cu un proiect creat de Auto Union, realizat genial de constructorul Ferdinand Porsche şi pus in mişcare ideal de către Hans Stuck: Auto Union seria A, cu un concept de motor din aluminiu, amplasat la mijloc, care dezvolta 295 CP, cutie de viteză Transaxle (separată de motor) şi cu tracţiune pe spate reprezintă o adevarată bijuterie a formulei de 750 de kg.



    Acest model Audi marchează începutul luptelor dure dintre Auto Union şi Mercedes. Alfa Romeo, Masseratti şi Bugatti au fost marginalizate. Hans Stuck câştigă în 1934 trei Mari Premii: cele din Germania, Elveţia şi Cehoslovacia.


    Pe lângă numeroasele recorduri mondiale, Stuck se poate mândri cu patru curse montane europene, toate câştigate cu un Audi seria A. Cu doi ani înainte, cele patru cercuri suprapuse au devenit sigla Auto Union, iar astăzi ele reprezintă un incontestabil succes mondial.

    Asadar, Auto Union a obtinut cel mai important impuls de popularitate prin succesele unei masini de curse, la baza careia s-au aflat planurile lui Ferdinand Porsche. Motorul in saisprezece cilindri era dispus in spatele pilotului, ceea ce a favorizat mult forma aerodinamica.






    Episodul 3: 1926 - NSU Grand Prix
    Episodul 5: 1937 - Auto Union Seria C - automobil de record

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.