.
  • Serial: 100 ani de Audi - 100 ani de Motorsport. Episodul 5: 1937 - Auto Union Seria C - automobil de record



    Auto Union Seria C - automobil de record

    Masinile de curse Auto Union au fost produsele hightech ale timpului lor. S-au obtinut performante maxime in constructia de autovehicule care s-au concretizat prin motoare de mare performanta, forme aerodinamice si constructii usoare. Astfel, in anul 1937, Auto Union Stroemline, dezvoltand 545 CP, a atins pentru prima data pe o sosea normala o viteza de peste 400 km/h.



    Obiectivul: La sfârşitul sezonului 1937, Marele Premiu era deja tradiţie. Cea mai înaltă Autoritate Naţională Sportivă ONS estimează o săptămână de record.

    Instrumentul: Auto Union se bazează pe tehnologia seriei C care posedă caroseria aerodinamică atestată în cursele de pe Avus.


    Locaţia: Traseul este stabilit pe autostrada Reichsautobahn Frankfurt/Darmstadt cu o lungime de aproximativ 25 de km. Pentru o încercare valabilă se impunea parcurgerea distanţei respective, în decurs de o singură oră, în ambele sensuri de circulaţie.

    Reuşita: Bernd Rosemeyer a parcurs un kilometru cu viteza de 406,3 km/h. La început cu a "zburat" cu o viteză de doar 400 km/h pe o stradă normală, publică. Asta înseamnă parcurgerea a 112 metri într-o singură secundă; un kilometru în mai puţin de 9 secunde, pe o pistă de beton strâmtă de doar 8 metri. Record mondial! Auto Union obţine în total 15 recorduri în 3 zile la „Frankfurter Rekordwoche" /Săptămâna recordurilor la Frankfurt.



    Tragedia: După doar 3 luni, moare Bernd Rosemeyer, in acelaşi loc. După această tragedie, Auto Union nu a mai participat niciodată la astfel de curse.



    Episodul 4: 1934 - Auto Union Seria A - Grand Prix
    Episodul 6: 1956 - DKW 3=6 Monza - automobilul record

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.