.
 • Audi moments

  1937 - Audi utilizeaza aluminiul pentru a reinventa constructia usoara in domeniul automobilelor - conceptul Audi Space Frame inca stabileste standardele.  In urma cu 72 de ani, Audi a construit un Streamliner care atingea in mod simplu si usor viteza de 406 km/h. In afara de coeficientul aerodinamic de 0,28, automobilul a stabilit acest record datorita caroseriei sale din aluminiu. Utilizand structura de aluminiu, Audi a perfectionat in mod consecvent aceasta tehnologie inovatoare privind constructia usoara, atingand niveluri din ce in ce mai mari de siguranta si dinamica a conducerii, combinate cu o continua reducere a masei automobilului.  1980 - Audi lanseaza tehnologia quattro - aceasta ramane conceptul definitoriu pentru o tractiune superioara.


  Pe drum sau pe partia de schi, quattro a stabilit timp de 29 de ani noi standarde in ceea ce priveste dinamica, agilitatea si stabilitatea directionala. Pe pista de curse insa, tehnologia quattro nu a fost potrivita: superioritatea tractiunii integrale permanente de la Audi a dus la interzicerea acesteia in cursele auto.


  2004 - Audi introduce pentru prima data iluminarea diurna cu tehnologie LED - deschide astfel drumul catre viitor.


  Progresul este rareori atat de vizibil. Sistemul distinctiv de iluminare diurna cu LED-uri nu numai ca ofera automobilelor Audi un aspect remarcabil, ci le si confera mai multa vizibilitate in trafic. Si un alt aspect care capteaza atentia: consumul redus de energie.
  In cele din urma, in 2007, Audi R8 a fost primul automobil care s-a lansat pe piaţă cu un far executat complet din leduri.


  2006 - Audi castiga cursa de 24 de ore de la Le Mans utilizand TDI Power - demonstrand astfel cat de eficient poate fi un motor diesel.

  Cea mai rapida oprire pentru realimentare cu carburant este cea care nu este necesara. Datorita consumului redus de carburant, automobilul echipat cu motorul diesel de la Audi a castigat din prima legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans. La fel cum s-a intamplat si in anul 2007. Si apoi si in 2008. Dovada nu poate fi mai clara de atat: TDI Power este prima alegere a profesionistilor.


  2009 - Audi introduce motorul TDI clean diesel - una dintre cele mai ecologice tehnologii diesel din lume.


  Audi are un avans tehnologic de sase ani: motorul 'TDI clean diesel' respecta deja estrem de stricta nrma antipoluare Euro 6. Intr-un mod mai impresionant decat oricand, TDI combina puterea remarcabila cu eficienta exceptionala. Rezultatul: pana la 90% mai putine emisii de oxid de azot. Si inginerii Audi inca mai lucreaza sa elimine si restul de 10%! De ceea nu intamplator Audi A3 a castigat 'Green Car of the Year' 2010.


  2009 - Audi revolutioneaza clasa medie si reduce emisiile de CO2 la valoarea de numai 119 g/km.


  Progresul prin tehnologie poate fi masurat. In acest caz, chiar pana la ultimul gram. Avand cel mai redus nivel de emisii de CO2 din clasa sa si consum de numai 4,6 litri de motorina la suta de kilometri, Audi A4 2.0 TDIe stabileste noi standarde in ceea ce priveste eficienta. Inginerii Audi sunt primii care au reusit sa obtina pentru acest model un nivel de emisii de CO2 sub 120 g/km - si sunt ultimii care considera ca acesta este un nivel suficient de redus.

0 comentarii:

Leave a Reply

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.