.
  • Ambasadorul Marin Buhoară isi lanseaza cartea la Focsani

    Biblioteca Judeteana „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, va invita sa participati la o interesanta lansare de carte, gazduita de Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focsani.

    Duminica, 5 iulie, ora 18.00, în foaierul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”va avea loc lansarea volumul "4 DECENII ÎN SLUJBA DIPLOMATIEI ROMÂNIEI" în prezenta autorului Marin Buhoara.
    Marin Buhoara, diplomat de cariera si expert în relatii internationale s-a nascut în orasul Odobesti, Judetul Vrancea si a desfasurat o prestigioasa activitate diplomatica de-a lungul a patru decenii reprezentând România la peste 350 de conferinte si alte reuniuni diplomatice internationale în peste 35 de tari. Întreaga cariera si activitatea profesionala a fost recunoscuta si recompensata prin mai multe ordine, medalii si diplome de merit.
    Asa cum apreciaza însusi autorul „ implicarea în problematica obisnuita a reprezentantilor unei tari la cele mai înalte nivele, a facut din România de mai multe secole o voce auzita, iar românii au fost si trebuie sa fie mândri ca apartin filonului de inteligenta carpatin” .


    În cele aproape 500 de pagini de memorii, publicistica si documente, ambasadorul Marin Buhoara îsi prezinta viata, "fara a suferi de tentatia retoricii", dupa cum apreciaza prefatatorul cartii, academician Mircea Malita, iar diplomatul Vasile Gliga considera ca „acest volum poate constitui un îndreptar pentru orice tânar care doreste sa ajunga diplomat, întrucât reuneste pagini din toate tipurile, de diplomatie - militara, culturala, informala”.
    „În buna traditie a colaborarii dintre Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu Vrancea si Teatrul Municipal Mr. Gheorghe Pastia Focsani, suntem onorati sa organizam împreuna cu aceasta prestigioasa institutie de cultura din Vrancea, un eveniment cultural, speram noi, deosebit, care sa puna în valoare, si în acest fel, personalitati marcante ale comunitatii noastre.”
    Sperând ca v-am trezit interesul pentru aceasta lansare de carte, va asteptam alaturi de noi si de domnul ambasador Marin Buhoara, duminica, 5 iulie, ora 18.00 în foaierul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”.


    DIRECTOR - Drd. Teodora Fîntînaru
    BIBLIOTECAR Relatii Publice - Maria-Cristina Olaru

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.