.
 • Audi primeste calificative maxime la testele de siguranta


  · Modelele Audi A4 si Q5: cinci stele chiar si la testele de impact Euro NCAP mai exigente

  · Calificative mari si la testele de impact din S.U.A. pentru modelele Audi Q5 si Audi A4

  · Sisteme impresionante si inovatoare de siguranta pasiva si asistare a soferului


  Ingolstadt/Focsani – Cele mai noi modele Audi au castigat calificative maxime la patru teste de siguranta prestigioase. Modelele Audi A4 si Q5 au primit calificative maxime de cinci stele si la noile teste de siguranta si mai exigente, din cadrul Programului european de testare la impact (NCAP). Administratia nationala pentru siguranta traficului rutier din S.U.A. (NHTSA) a confirmat aceasta performanta de exceptie in privinta sigurantei la impact si a acordat un calificativ de cinci stele ambelor automobile, pentru toate categoriile. In plus, Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi (IIHS), o organizatie americana pentru protectia consumatorilor, a oferit modelului Audi Q5 cea mai inalta distinctie, titlul de „Top Safety Pick” – cea mai buna alegere in privinta sigurantei.

  Urmand traditia modelelor Audi A3, A4, A6 si Audi Q7, modelul Audi Q5 a primit acum calificative maxime de la renumitul Institut pentru asigurarea securitatii pe autostrazi (IIHS) din Statele Unite ale Americii. Audi a devenit astfel primul producator de automobile din lume care a castigat a cincea oara consecutiv mult ravnitul titlu de „Top Safety Pick”. Institutul american pentru asigurarea securitatii pe autostrazi stabileste standardele pentru automobile, in numele industriei americane de asigurari. In acest scop, organizeaza un test de impact frontal si unul de impact lateral pentru fiecare automobil, simuland si o coliziune a partii din spate. Certificatul de „Top Safety Pick” este acordat doar daca sunt obtinute calificative maxime la toate cele trei discipline, si cu conditia ca sistemul electronic de stabilitate (ESP) sa fie oferit ca dotare standard.

  Acest test de impact lateral din cadrul sistemului de teste la impact ale Institutului pentru asigurarea securitatii pe autostrazi este extrem de exigent. In cadrul acestuia, automobilul testat, cu o viteza de 50 km/h (31 mph), sufera un impact lateral cu o bariera mobila, care simuleaza un SUV tipic american. Sunt evaluate deformarile structurale rezultate, impreuna cu efectele cinematice si ale impactului asupra pasagerilor.


  Modelul Audi Q5 s-a evidentiat prin comportamentul de exceptie la impact – caroseria sa este extrem de rezistenta, datorita componentelor din otel de inalta rezistenta si otel de ultra-inalta rezistenta. Comenzile interconectate ale sistemelor de retentie, care se adapteaza fiecarui tip de impact in parte, impreuna cu cele maximum opt airbaguri reduc si mai mult riscul de accidentare.

  In cazul simularii coliziunii partii din spate a automobilului, Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi evalueaza efectele impactului asupra gatului si coloanei vertebrale. Pentru modelul Audi Q5, sistemul integrat de tetiere si designul optimizat al geometriei scaunelor, reduc riscul de accidentare la nivelul gatului. Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi nu efectueaza teste pentru comportamentul in cazul coliziunilor partii din spate a automobilului la viteze ridicate. Pentru aceste situatii, barele din spate, rotile din spate si pragurile modelului Audi Q5 au un design creat special pentru reducerea energiei de impact. Rezervorul de carburant este amplasat in zona frontala protejata a suportului puntii spate, iar pompa de carburant este dezactivata in eventualitatea unui impact.


  Ambele modele, Audi Q5 si Audi A4, au primit calificativul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP, pentru care a fost utilizat un sistem de evaluare nou si mai amplu. Consortiul Euro NCAP este alcatuit din reprezentanti internationali ai ministerelor transporturilor din tarile europene, asociatii ale producatorilor de automobile, organizatii de asigurari si de protectie a consumatorilor. Acest sistem evalueaza comportamentul la impact al automobilelor noi. Exigenta testelor depaseste cu mult, in mod traditional, standardele legislatiei europene. Din februarie 2009, Euro NCAP a adoptat teste si mai exigente: pe langa protectia pasagerilor adulti, sistemul de calificative se refera si la standardele pentru protectia copiilor si pietonilor, precum si la nivelul de siguranta activa.


  Ambele modele, Audi A4 si Audi Q5, au obtinut calificative mari la toate disciplinele. Modelele A4 si Q5 au obtinut 93, respectiv 92 de procente pentru protectia pasagerilor adulti in cazul coliziunilor frontale, laterale si al celor simulate pentru partea din spate a automobilului. De asemenea, ambele automobile au obtinut punctaje de exceptie pentru siguranta copiilor, cu 84 din 100 de procente – o dovada impresionanta de succes al amplului concept Audi privind siguranta, „Platforma modulara longitudinala”, care sta la baza modelelor sedan A4 de clasa medie si SUV Q5.

  Asigurarea protectiei pentru pietoni si ciclisti este o alta preocupare importanta pentru Audi. Partea frontala a modelului Audi A4, cu design special, are rolul de a reduce la minimum consecintele unei coliziuni, datorita barei de protectie fata captusite cu spuma, zonei de deformare generoase, panourilor cu zone de deformare bine definite si unui sistem special deformabil, de fixare a aparatorii fata. Toate acestea fac din modelul Audi A4 unul dintre primele automobile care indeplinesc toate cerinte legale noi pentru protectia pasagerilor, in Japonia si Europa.

  Audi ofera un pachet cuprinzator pentru siguranta activa, in vederea prevenirii accidentelor. Modelele Audi A4 si Audi Q5 au obtinut calificative mari in cadrul testelor Euro NCAP gratie sistemului electronic de stabilitate ESP eficient si sistemului de avertizare pentru centurile de siguranta, ambele fiind dotari standard. De asemenea, clientii pot alege dintre numeroasele sisteme inteligente, optionale, de asistare a soferului. Printre acestea se numara tempomatul adaptiv cu radar, cu sistemul de protectie Audi pentru franare, care avertizeaza soferul in mod activ, in faze multiple, in cazul unei coliziuni iminente, sistemul Audi de avertizare in cazul parasirii benzii si sistemul Audi de asistare laterala pentru manevrele de schimbare a benzii. Iluminarea imbunatatita a drumului, asigurata de sistemul de iluminare adaptiva in viraje, contribuie de asemenea la sporirea semnificativa a sigurantei.

  Standardele inalte de siguranta ale modelelor Audi A4 si Audi Q5 au fost confirmate, in mod rasunator, si de metodele de testare utilizate de Administratia nationala pentru siguranta traficului rutier din S.U.A. (NHTSA). Ambele automobile au primit calificative maxime, de cinci stele, de la NHTSA, in cadrul celor patru categorii de teste, de impact frontal la o viteza de 56 km/h (35 mph) si de impact lateral cu o bariera mobila la viteza de 62,5 km/h (38,5 mph). Modelul A4 a avut un comportament de cinci stele si in cadrul categoriei suplimentare, pentru protectia impotriva rasturnarii; din cauza centrului de greutate pozitionat mai sus in cazul SUV-urilor, modelul Audi Q5 a primit patru stele la aceasta categorie. Concluzia expertilor americani in domeniul sigurantei, in concordanta cu cea a omologilor europeni, a fost urmatoarea: modelele Audi A4 si Audi Q5 sunt printre cele mai sigure din clasele lor.  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.