.
  • UNI(VERS) la Primăvara Poeţilor

    Festivalul Primăvara Poeţilor/Le Printemps des Poetes, ai cărui organizatori generali sunt Linda Maria Baros, Horia Gârbea, Uniunea Scriitorilor din România, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti şi Institutul Cultural Francez, îşi va deschide porţile, între 23 şi 29 martie. Peste 60 de ţări vor participa în această lună la sărbătoarea poeziei, iar din România, la această a V- ediţie, vor fi prezente, cu diferite programe, peste 60 de oraşe.



    Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfiescu” Vrancea este la a treia participare la acest festival de amploare internaţinală, iar anul acesta pregăteşte un nou program cu titlul UNI(VERS), cu diferite niveluri de adresabilitate, care îşi propune să unească, sub semnul poeziei, cât mai mulţi iubitori de literatură, să-i apropie, mai ales pe tinerii cititori, de valorile poeziei româneşti şi universale.

    Programul va cuprinde:
    • expoziţie de carte în format infotach, cuprinzând peste 500 de volume de poezie universală selectată pe criterii geografice
    • un stand cu vânzare cuprinzând cărţi ale scriitorilor vrânceni, pus la dispoziţie de Librăria ”Universul Cărţii” din Focşani
    • un atelier de poezie, sub forma unui experiment poetic original, care a dat şi titlul proiectului nostru, UNI(VERS), la care pot participa toţi iubitorii de poezie, cu câte un vers de inspiraţie personală, adaptat temei acestui atelier de creaţie ad-hoc. Tema este : ”cartea cu lumină” .

    Începând cu versul ”Pe foile cărţii am scris cu lumină” şi înscriindu-se în tema dată, versul propus de fiecare participant la experiment, poate fi scris, personal, de autor, la sediul bibliotecii, pe suporturi special amenajate, sau poate fi trimis prin mail, la adresa bjfocsani@vrancea.info Versul va fi însoţit de numele autorului care va fi notat într-un jurnal al autorilor.

    Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfiescu” Vrancea vă invită, aşadar, la Sediul central, începând de marţi, 17 martie 2009, să contribuţi la redactarea acestui poem colectiv, prin creaţiile dumneavoastră originale, forma finală a poemului fiind comunicată la închiderea proiectului.

    Tot în acest context vor avea loc prezentări de carte, recitaluri de poezie şi, nu în ultimul rând, vor avea loc discuţii libere despre poezie, poeţi şi arta poetică, totul întâmplându-se într-o atmosferă destinsă, colocvială.

    Detalii suplimentare gasiti pe site-ul http://www.primavarapoetilor.ro




    DIRECTOR: drd. Teodora Fîntînaru

    RELAŢII PUBLICE: Olaru Maria-Cristina
    Tel.: 0726/245.817
    Fax: 0237/214.562

    Mail: cristina _olaru26@yahoo.com

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.