.
  • O echipa privata doreste sa participe la cursa LMS cu modelul Audi R10 TDI


    * Reusita masina de curse cu motor diesel, detinut pentru prima data de un client

    * Echipa Dr.-lui Colin Kolles intentioneaza sa achizitioneze doua automobile Audi R10 TDI
    * Este posibil ca masina de curse va participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans


    Ingolstadt / Focsani – Dupa toate pro
    babilitatile, modelul de succes Audi R10 TDI va participa din nou in competitiile automobilistice europene din 2009. In timp ce participarea Audi la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2009, cu noul model R15 TDI, face parte din angajamentul sau de producator, Dr. Colin Kolles intentioneaza sa achizitioneze doua automobile Audi R10 TDI pentru propria echipa de piloti.


    Prototipurile pilotate de echipa privata vor reveni in anul 2009 in cursele in care au obtinut cele mai rasunatoare succese: in cursa europeana Le Mans Series si cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans, in care modelul Audi R10 TDI nu a cunoscut pana acum nicio infrangere.

    Audi colaboreaza cu Dr. Colin Kolles din sezonul 2006, cand acesta a participat cu doua modele Audi A4 DTM in campionatul DTM. Proprietarul echipei din Greding, Ingolstadt, intentioneaza sa se implice si mai mult in sportul cu motor, atacand si zona modelelor sport. Echipa sa va participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans pe 13 si 14 iunie 2009, precum si in cele cinci etape ale competitiei automobilistice Le Mans Series din Europa.

    Dr. Kolles va achizitiona in acest scop doua masini de curse R10 TDI de la Audi Sport, care va completa contractul cu un pachet de servicii cuprinzand asistenta tehnica pentru echipa privata asigurata de personalul specializat de la Audi Sport.

    „Ne-a facut placere initiativa Dr. Kolles de a achizitiona doua automobile Audi R10 TDI si de a participa la cursele automobilistice”, a declarat Directorul de la Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. „In timp ce, in calitate de producatori, ne preocupa dezvoltarea noului automobil de curse R15 TDI si participarea acestuia la competitiile automobilistice, printre care si campionatul DTM, ne bucura faptul ca modelul R10 TDI va concura pilotat de o echipa privata si ca masinile de curse ale marcii Audi vor fi in continuare reprezentate in cursa Le Mans Series. Din acest motiv am acceptat sa vindem masinile de curse. Cu toate acestea, implicarea noastra se va limita strict la asigurarea asistentei tehnice, in termenii contractului de servicii.”

    In anii competitionali 2006, 2007 si 2008, modelul Audi R10 TDI a obtinut un total de 22 de victorii in cadrul celor 38 de participari la curse de pe tot globul. In cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, precum si in clasamentul final al clasei LM P1 din cursa americana Le Mans Series, modelul Audi R10 TDI a ramas neinvins, anul trecut castigand prima pozitie si in clasa LM P1 a cursei europene Le Mans Series.






    Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.