.
  • I.D. R Pikes Peak va porni cu numărul 94 de la linia start



    Wolfsburg (D) - A început numărătoarea inversă pentru a 96-a ediţie a cursei Pikes Peak International Hill Climb. Cu două săptămâni înaintea startului celei mai faimoase curse montane din lume, I.D. R Pikes Peak a apărut la testele oficiale finale cu foliile decorative care vor fi folosite şi la concurs, inclusiv numărul de start. Primul automobil de curse pur electric de la Volkswagen va intra în cursă în 24 iunie, având caroseria vopsită în gri, culoarea reprezentativă a familiei I.D. 

    Pilotul Romain Dumas va conduce automobilul cu numărul 94. "Conform standardelor curselor din America, organizatorii ne-au permis să ne alegem numărul de start," a explicat directorul Volkswagen Motorsport, Sven Smeets. "Ne-am dorit 94, deoarece literele "I" şi "D", ocupă locurile 9 şi 4 în alfabet."

    I.D. R Pikes Peak, care are două motoare electrice şi o putere a sistemului de 500 kW (680 CP), este avangardistul sportiv al familiei viitoare de modele electrice care vor fi produse în serie de Volkswagen începând cu 2020.

    Tehnicienii se vor concentra acum, în timpul testelor finale, asupra ultimelor detalii şi reglaje. Până duminică, Dumas va folosi fiecare ocazie pentru a se familiariza şi mai mult cu automobilul său. Pilotul cu vârsta de 40 de ani cunoaşte ruta la fel de bine cum îşi cunoaşte propria palmă, câştigând deja de trei ori cursa Pikes Peak International Hill Climb. Obiectivul de anul acesta constă în doborârea recordului de viteză la clasa automobilelor electrice. Recordul actual, de 8:57.118 minute, a fost stabilit în anul 2016.

    După finalizarea testelor, Dumas va reveni în Europa. În weekendul care precede raliul Pikes Peak International Hill Climb, specialistul în raliuri de anduranţă va pilota pentru Porsche la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Imediat ce va trece linia de finiş, francezul va porni înapoi spre Colorado. Prima sesiune de antrenamente va avea loc marţi, 19 iunie. Calificările pentru Dumas şi automobilul său, I.D. R Pikes Peak sunt programate pentru miercuri. Ordinea de start pentru cursa din 24 iunie va fi anunţată vineri, la ora 17:00 (sâmbătă 01:00, CEST). Primul concurent va porni la ora 08:00 (16:00 CEST), iar cursa va fi deschisă în manieră tradițională, de motociclişti. 


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.