.
  • 600 Opel Movano, vehicule pentru educație

    • Microbuze noi în anul școlar 2014-2015, pentru transportul elevilor din 600 localități
    • Cea mai mare flotă de microbuze școlare livrată de Opel
    • Victor Ponta, prim ministru al României: “Calitatea şi standardele folosite sunt foarte înalte”
    • 9.600 elevi vor putea beneficia de noile mijloace de transport




    București. Cea mai mare flotă de microbuze școlare Opel, destinate transportului elevilor din 600 de localități din România, va fi livrată de asocierea dintre Union Motors, dealer Opel autorizat din București și IAC, asociat în proiect, începând din 23 iulie. 

    Modelul de vehicul Opel Movano Trabus, din gama Opel, este un van adaptat conform standardelor europene în materie de transport elevi. În versiunea van, modelele Movano sunt disponibile cu patru lungimi și trei înălțimi de caroserie. Combinația ideală pentru necesarul autovehiculelor școlare este L3H2, caroserie de lungime mare și înălțime medie, în varianta sa derivată cu suprafețe vitrate montate din fabrică aceasta purtând denumirea de Opel Movano Trabus. În urma conversiei, 16 pasageri și un șofer pot fi transportați cu aceste autovehicule, propulsate de motorul diesel common-rail cu capacitate de 2,3 litri, cu turbină cu geometrie variabilă și intercooler.

    Dotările standard ale modelului Opel includ numeroase funcții de siguranță, precum sistem de frânare cu dublu circuit vacuumatic, ABS - sistem de antiblocare la frânare cu 4 canale, EBD - sistem de distribuție electronică a forței de frânare, EBA - sistem de amplificare a forței de frânare în cazul frânării de urgență, ESP - sistem electronic de control și menținere activă a stabilității, ASR - sistem de prevenire a derapajului la pornire. 

    Mașinile poartă însemnele “Transport elevi”, ca și casete luminoase în față și spate. Ca măsuri de precauție în exploatare, limitatorul de viteză este fixat la valoarea de 90 km/h, în timp ce cronotahoahograful digital informează asupra parcursului. Închiderea centralizată selectivă blochează automat ușile la demaraj. Oglinzile retrovizoare exterioare sunt reglabile electric și încălzite.
    Aerul condiționat este disponibil în întreaga incintă. De altfel, modelul încorporează și pachetul antipraf. Accesul pasagerilor se realizează facil, Movano având ușă laterală culisantă pe partea dreaptă. Șoferul va beneficia de cea mai potrivită postură de condus, scaunul său se poate regla pe 6 direcții, iar o cotieră este la dispoziția sa.
     
    Opel Movano oferă din dotarea standard sistem de pornire la temperaturi scăzute (până la –20°C) și sunt dotate cu scut protecție motor.

    ”Proiectul Ministerului Dezvoltării implică o mare responsabilitate ținând cont că vorbim de transportul elevilor. Suntem bucuroși că am câștigat licitația pentru a livra cele 600 de microbuze destinate transportului elevilor și am livrat primul lot de 100 de vehiculele, la standardele de siguranță cerute. Pentru ca transportul elevilor sa decurgă normal, vom pune la dispoziția utilizatorilor o linie telefonică de urgență la care oferim asistență rutiera 24 de ore din 24”, a declarat Dudy Perry, președinte Consiliului de Administratie New Kopel România, grupul din care face parte dealerul Opel, Union Motors.

    Primul lot de vehicule, pentru care autoritatea contractantă a efectuat recepția, au fost predate beneficiarilor de către primul ministru Victor Ponta, care a declarat despre Opel Movano Trabus: ”M-am uitat şi calitatea şi standardele folosite sunt foarte înalte”. Livrarea a avut loc în prezența vicepremierul Liviu Dragnea, ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a ministrului Educației Remus Pricopie și a ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu.


    Sursa: Opel Romania



    vineri, 25 iulie 2014, ora 08:03 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.