.
  • Chevrolet, un secol de legende automobilistice


    Timp de 102 ani autovehiculele Chevrolet au satisfăcut nevoi, au stârnit dorinţe şi au reprezentat simboluri ale epocii lor. Iată 10 dintre cele mai importante legende.

    1914 Chevrolet Royal Mail Roadster
    Unul dintre primele autovehicule cu papion, emblema Chevrolet, era un model elegant şi modern, fiind echipat cu un motor plin de energie, cu supape în chiulasă şi 4 cilindri și o cilindree de 171 cid (2802 cmc). Preţul de listă de $750 (570 €) includea un acoperiş, un parbriz şi un vitezometru - accesorii rezervate cu doar câţiva ani în urmă autovehiculelor mai scumpe.

    1936 Chevrolet Suburban
    Bunicul SUV-ului modern, proiectat pentru a transporta până la opt persoane plus bagaje către destinaţii îndepărtate şi sălbatice. Pe baza acestui model, Chevrolet a dezvoltat acest tip de autovehicule până în prezent; „Suburban” a devenit modelul cel mai longeviv din industria auto, fiind produs continuu.

    1953 Chevrolet Corvette
    La începutul anilor '50, designerii Chevrolet şi-au propus să creeze un autovehicul sport american utilizând caroseria inovatoare din fibră de sticlă. Până în 1956, autovehiculele Corvette cu motoare V8 small-block, elegante şi uşoare, adaptate pentru curse, se puteau lua la întrecere cu aproape orice autovehicul de pe planetă.

    1955 Chevrolet Bel Air Sport Coupe
    Făcându-şi debutul chiar atunci când rock’n’roll-ul era pe punctul de a exploda, modelul Bel Air din 1955, mai lung, cu garda la sol mai joasă şi. în mod obişnuit. în două tonuri de culoare emana optimismul tipic american. Opţional era disponibil un motor V8 „Turbo-Fire” plin de forţă. În anunţurile publicitare, modelul din 1955 era supranumit „Maşina cool”, ceea ce semnala atât performanţele sale incredibile, cât şi vânzările care au depăşit toate recordurile.
     
    1963 Chevrolet Impala
    The Beach Boys, formaţia pop legendară din California, a scris 409 – „When I take her to the track she really shines” (Când o scot pe pistă străluceşte) – despre modelul Impala cu motor V8 de 425 cp. Chiar şi în prezent, linia plafonului cu aspect de decapotabilă, aripile abrupte şi barele de protecţie ascuţite cuceresc pasionaţii de automobile sport ultra-rapide şi personalizări.
     
    1969 Chevrolet Camaro
    Autovehiculul sport restilizat cu patru locuri de la Chevrolet a făcut senzaţie în 1969. Versiunea Z28 a câştigat un campionat Trans-Am; modelele ZL-1 Camaro coupe generau emoţii puternice pe pistele de drag, iar un model RS/SS 396 decapotabil cu detalii special alese a fost safety car în cursa Indianapolis 500 din acel an.
     
    1976 Chevrolet C/10 Stepside Pickup
    Modelele stepside clasice aveau trepte mici încorporate în caroserie, utile pentru a ajunge la obiectele din partea din faţă a podelei pickup-ului. În 1958, când Chevrolet şi-a revizuit întreaga gamă, modelul Stepside a fost păstrat; cererea publicului va impune menţinerea unor versiuni ale acestuia în producţie până în anul 2003.
     
    2011 Chevrolet Volt
    Autovehicul electric cu autonomie extinsă, câştigător a numeroase premii. În urma încărcării bateriei modelului Volt beneficiezi de putere suficientă, cu zero emisii, pentru drumurile zilnice pe plan local. Pentru călătoriile mai lungi, un generator pe benzină disponibil la bord intră discret în funcţiune, pentru a asigura alimentarea cu curent electric a motorului.
     
    2013 Chevrolet Trax
    SUV de mici dimensiuni, pentru cinci persoane, ce surprinde spiritul epocii. Opţiunile premium includ sistemul de info-divertisment Chevrolet MyLink – ce redă muzica stocată pe smartphone-uri prin difuzoarele modelului Trax; redarea imaginilor şi videoclipurilor, precum şi aplicaţii selecţionate ce rulează pe ecranul tactil de 7 inchi.
     
    2014 Chevrolet Corvette Stingray
    Capota lungă, bine conturată, cu postul de conducere amplasat deasupra punţii spate, creează profilul legendar, iubit şi invidiat timp de 50 de ani. Optimizările includ geamurile triunghiulare laterale spate, orificiile de ventilaţie deasupra roţilor din spate şi tehnologia de întrerupere a alimentării cu combustibil de la rezervor la viteza de croazieră, pentru a reduce semnificativ consumul de carburant.


    luni, 9 decembrie 2013, ora 10:18

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.