.
  • Chevrolet Trax, istoria se repeta


    Chevrolet înseamnă 78 de ani de inovaţie şi succes în domeniul SUV-urilor. În 1935, Chevrolet a construit maşina considerată acum primul vehicul sport-utilitar din lume. 


    Începuturi cu hopuri

    În anii 1920 şi 1930 – pe când şoselele din Statele Unite erau denivelate, iar autovehiculele rulau cu viteză redusă şi produceau un nivel ridicat de emisii sonore – majoritatea călătoriilor lungi erau cele cu trenul. Însă, de la gară era necesară continuarea călătoriei pe şosea, poate până la marginea oraşului sau chiar mai departe. Astfel, cererea a determinat crearea unui tip de autovehicule denumit curând „suburban”: o caleaşcă neacoperită, cu motor pe benzină şi platformă pentru surplusul de bagaje. 

    Negustori de cherestea

    În aceeaşi perioadă şi având aceeași utilitate, au apărut şi primele modele„ station wagon”. Construite pe şasiu de autovehicul, cu secţiuni ale părţii din spate din lemn, interiorul acestora era suficient de încăpător pentru mai mulţi pasageri, precum şi pentru bagajele, valizele şi cutiile acestora.

    Crearea unei noi categorii

    Inovaţia Chevrolet a constat în îmbinarea celor două tipuri de autovehicule. În 1936 am lansat modelul Suburban Carryall, combinând cadrul camionetei noastre de o jumătate de tonă cu o caroserie complet metalică de tip station-wagon. Cele trei rânduri de scaune aveau o capacitate maximă de opt persoane. Deşi cuvântul „SUV” a devenit popular abia în anii 1980, povestea acestui model de autovehicul era deja lansată.

    Sesam, deschide-te!

    Chevrolet a înregistrat un real succes, oamenii apreciind siguranţa robustă şi flexibilitatea spaţiului oferite de acest model hibrid. În 1938, o altă inovaţie adusă de modelul Suburban a fost introducerea hayonului în locul uşilor duble din spate. Curând, modelele prevăzute cu această opțiune inovatoare se vindeau de patru ori mai bine decât celelalte. În anii 1940, tot mai multe autovehicule Suburban sau „Burbs”, după cum erau numite de către proprietarii lor, erau construite cu opţiunea de îndepărtare a scaunelor şi mărire a capacităţii de încărcare.

    Revoluţia tracţiunii integrale

    Un alt punct de cotitură în istoria SUV-ului a fost anul 1957. Până în momentul respectiv, motorul original cu şase cilindri al modelului Suburban fusese schimbat cu mult mai puternicul V8. Iar Chevrolet a oferit, în premieră, opţiunea tracţiunii integrale, sporind la maxim puterea de remorcare a modelului şi manevrabilitatea acestuia pe teren accidentat.

     

    Şi acum Trax…

    De atunci, modelul Suburban şi succesorii acestuia, dezvoltaţi de Chevrolet au continuat să evolueze, ridicând ştacheta pentru producătorii concurenți. Noutatea anului 2013, modelul Trax întruchipează şi îmbogăţeşte această tradiţie. Cu aspectul său puternic şi atletic, expresia însăşi a ADN-ului rezistent al modelului Suburban, acest model hibrid şi compact, creat special pentru oraş, a trezit interesul aventurierilor urbani de astăzi.

    Aventura continuă

    În interiorul modelului Trax vei găsi un spaţiu elegant şi confortabil pentru cinci persoane. Poţi plia oricât de multe scaune este nevoie pentru călătorii echilibrate, în funcţie de pasageri şi încărcătură. De asemenea, revoluţionarul sistem infotainment Chevrolet MyLink asigură conectarea cu dispozitivele tale digitale şi lumea din exterior în timp ce te afli la volan. Doar nu te aşteptai la mai puţin din partea celor care au demarat întreaga aventură SUV?


    marti, 10 decembrie 2013, ora 09:03

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.