.
  • Sfaturi pentru părinţi privind siguranţa scaunului pentru copii


    ·  Pregătiţi-vă autovehiculul pentru iarnă 
    · Hainele de iarnă purtate de cei mici în scaunul pentru copii, au un impact negativ asupra siguranţei

    Ştim cu toţii că înainte de sosirea iernii trebuie să ne  pregătim maşinile pentru a putea circula în siguranţă. Uneori însă, omitem lucruri evidente, fie din cauză că amânăm momentul până în ultima clipă, fie pentru că pur şi simplu uităm ceva, de aceea, înainte de a pregăti maşina, este bine să facem o trecere în revistă a celor mai importante pregătiri pentru iarnă.

    Pregătiţi-vă autovehiculul pentru iarnă
    Pneurile de iarnă reprezintă o componentă foarte importantă a autovehiculului. Acestea pot fi reperate după logo-ul sub formă de fulg de zăpadă de pe acestea. Au o compoziţie mult mai moale decât cea a unui pneu normal şi includ o tehnologie mult mai sofisticată. Acestea au o aderenţă mult mai bună pe zăpadă şi asigură o tracţiune şi frânare mult mai bune.

    Alte componente ce trebuie verificate sunt bateria, luminile şi ştergătoarele de parbriz. Luminile şi ştergătoarele reprezintă două elemente cheie care garantează o bună vizibilitate. Nu uitaţi să schimbaţi lichidul de spălare parbriz cu unul special pentru sezonul rece.

    Ce trebuie să ţineţi în autovehicul

    Este bine să aveţi întotdeauna o racletă şi o perie  pentru a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe autovehicul. În cazul unei deplasări la munte, se recomandă să aveţi lanţuri antiderapante în caz de zăpadă abundentă, pentru a asigura aderenţa şi tracţiunea necesare în astfel de condiţii.

    În cazul blocării pe loc din cauza unui ambuteiaj, veţi aprecia cu siguranţă faptul că aveţi o pătură, haine călduroase, alimente şi băuturi, în special atunci când călătoriţi cu copiii.

    În caz de zăpadă şi îngheţ

    Pentru a avea o vizibilitate bună, este important să îndepărtaţi gheaţa de pe parbriz şi să curăţaţi farurile, oglinzile şi toate geamurile autovehiculului. Trebuie să îndepărtaţi zăpada de pe autovehicul, inclusiv de pe acoperiş - dacă autovehiculul frânează puternic, zăpada poate cădea şi acoperi parbrizul sau deranja ceilalţi şoferi.

    În caz de zăpadă abundentă, este bine să montaţi lanţuri antiderapante. Acestea trebuie montate pe roţile din faţă dacă autovehiculul are tracţiune pe puntea faţă şi pe cele din spate dacă autovehiculul are tracţiune pe puntea spate.

    Atenţie la scaunul pentru copii

    Ceea ce mulţi părinţi nu ştiu este că în cazul în care copiii poartă o haină groasă într-un scaun pentru copii, acest lucru le poate afecta siguranţa. Aşadar, Chevrolet îi sfătuieşte pe părinţi să adauge scaunele pentru copii pe lista verificărilor auto de iarnă atunci când se pregătesc pentru sezonul rece.
    Conform Departamentului de Transport din Marea Britanie, până la 80% dintre scaunele pentru copii sunt utilizate incorect, tensionarea scaunului fiind cea mai mare problemă. Hainele groase schimbă modul în care copilul stă în scaun, întrucât curelele nu i se mai potrivesc copilului, sporind pericolul ca acesta să fie proiectat din scaun.
    Deşi toate hainele se vor comprima în caz de accident, costumele de iarnă groase se comprimă suficient pentru a crea un joc al hamului, permiţând copilului să se deplaseze din scaun în timpul unui unei frânări bruşte. Acesta este motivul pentru care hamul scaunului trebuie să fie în permanenţă fixat aproape de corpul copilului.
    Cel mai bun mod de a garanta siguranţa copiilor dumneavoastră pe timp de iarnă este de a vă asigura că aceştia poartă o geacă subţire din fleece şi de a încălzi habitaclul înainte de a porni la drum. Odată ce centura scaunului pentru copii este cuplată, aşezaţi-le geaca peste braţe din spate spre faţă, pentru ca aceştia să se poată încălzi fără a periclita siguranţa.

    Verificaţi dacă haina de iarnă a copilului reprezintă un risc
    Pentru a verifica dacă haina sau costumul de iarnă este sigur/ă pentru utilizare într-un scaun pentru copii, rezervaţi-vă cinci minute pentru a vedea cât de groasă este haina şi cum se poate comprima în timpul călătoriei.
    · Îndepărtaţi scaunul pentru copii şi aduceţi-l în casă
    · Îmbrăcaţi copilul pentru călătoria cu autovehiculul pe timp de iarnă cu o geacă şi/sau un costum de iarnă.
    · Aşezaţi copilul în scaun, cuplaţi centura şi ajustaţi curelele la talia copilului
    ·  Scoateţi copilul din scaunul pentru copii fără a slăbi curelele
    ·  Scoateţi geaca copilului şi aşezaţi-l din nou în scaun.
    · Nu strângeţi curelele. Puteţi introduce două sau mai multe degete sub ham în dreptul omoplatului? Dacă da, haina nu poate fi utilizată în siguranţă împreună cu scaunul pentru copii

     
    Sursa: Chevrolet Romania 


    marti, 26 noiembrie 2013, ora 15:30

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.