.
  • Câştigătorii Young Creative Chevrolet (YCC) sărbătoresc arta fotbalului în cadrul unui eveniment memorabil în Manchester

    • Câştigătorii concursului european Chevrolet de artă şi design din 2013 vor fi premiaţi la Manchester
    • Program exclusivist de week-end pentru a promova tema creativă a YCC 2013, fotbalul
    • La festivităţi vor participa fotografi britanici renumiţi şi legende ale echipei Manchester United
    • Proiectele câştigătoare se vor bucura de expunere publică



    MANCHESTER, Marea Britanie – Pentru a premia câştigătorii concursului paneuropean de artă şi design Young Creative Chevrolet (YCC) 2013, Chevrolet va găzdui un eveniment care uneşte două pasiuni aparent fără legătură: arta şi fotbalul. Festivităţile de premiere YCC 2013 vor fi organizate în perioada 25-27 octombrie 2013, în Manchester, Marea Britanie şi vor aduce laolaltă câştigătorii concursului european YCC şi invitaţi speciali în cadrul unui program unic concentrat în jurul temei creative a YCC 2013, fenomenul global al fotbalului. Tema concursului a avut ca inspirație inițială sprijinul tot mai mare acordat de Chevrolet fotbalului şi fanilor acestui sport prin sponsorizarea a două echipe din campionatul englez de fotbal, Manchester United şi Liverpool FC, a Federaţiei Youth Soccer din S.U.A. şi a proiectului ambiţios One World Futbol.

    Câştigătorii YCC sărbătoriţi
    Pentru a instaura dispoziţia de week-end, cei 21 de câştigători ai concursului european YCC 2013 şi invitaţii speciali – inclusiv liderii creativi ce au alcătuit juriul YCC 2013 – vor merge, pentru început, într-un tur privat pe Old Trafford, legendarul stadion al echipei campioane în Premier League, Manchester United. Fosta vedetă şi „legendă” a echipei Manchester United, Denis Irwin, care a jucat pentru echipă din 1990 până în 2002, va lua parte la tur şi va fi prezent la festivitatea de premiere YCC.
    Festivităţile vor începe în mod oficial cu Chevrolet Photo Night, un eveniment de artă ce va avea loc la Dukes 92, locaţia festivă de lângă malul apei care aduce în atenţie trecutul industrial al Manchester. Directorul de comunicare Chevrolet Europe, Vijay Iyer, va acorda premiile câştigătorilor YCC 2013 la categoria Modă, Fotografie, Video şi Arte Vizuale. Iyer remarcă: „Suntem deosebit de mândri de câştigătorii din acest an care au răspuns indicaţiilor de creaţie cu energie şi cu un talent deosebit, reflectând adevărata experienţă a fotbalului prin ochii suporterilor. Este întotdeauna motivant să vezi cum tinerii artişti şi designeri abordează marca Chevrolet şi, în acest caz, sprijinul nostru pentru fanii fotbalului din întreaga lume.”

    Fotografia în centrul atenţiei         
    Ca parte a evenimentului Chevrolet Photo Night, invitaţii vor lua parte, de asemenea, la o masă rotundă menită să invite la reflecţie; renumiţii fotografi: Stuart Roy Clarke, Peter Dench, Jocelyn Bain Hogg şi James O. Jenkins vor fi prezenţi la această masa rotundă. Prezentatoarea TV, Claire Smith, va promova „Fotografia de Stradă: Artă, Sociologie şi Sincronizare Bună?”, care urmăreşte să facă lumină cu privire la unul dintre cele mai interesante şi mai puţin înţelese stiluri de fotografie, fotografia de stradă. Subiectele anticipate variază de la teme filozofice – sensul fotografiei de stradă pentru societate şi fotograf – până tehnici, tehnologii şi etică. 
    Vijay Iyer, Director de comunicare la Chevrolet Europe afirmă: „Aşa cum marca Chevrolet a pus întotdeauna accentul pe descoperirea şi găsirea de căi noi, la propriu şi la figurat, fotografia de stradă, urmăreşte captarea momentelor neaşteptate din viaţa de zi cu zi.”
    Preşedintele şi Directorul General Chevrolet Europe, Thomas Sedran, adaugă: „Fotografia are un rol important pentru orice marcă de consum de succes la nivel global, dar mai ales pentru o marcă legendară de autovehicule aşa cum este Chevrolet. De la cea stilizată la cea autentică şi realistă, fotografia a fost vitală în documentarea trecutului nostru şi crearea de legături semnificative cu oameni de pretutindeni.”

    Fotbalul în centrul atenţiei
    În cea de-a doua zi a programului, câştigătorii YCC şi invitaţii speciali vor analiza în amănunt fotografia de stradă în contextul celui mai popular club de fotbal din lume, Manchester United. Invitaţi de prim rang vor desfășura workshopuri interactive în jurul activităţii de documentare a experienţei autentice a suporterului în cadrul unul meci din Premier League (Manchester United vs. Stoke City).
    Membru al juriului YCC şi lider de workshop, Stuart Roy Clarke, el însuşi microbist, a afirmat: „Fotbalul oferă escapism, dar şi realism vieţii oamenilor, lucru pe care nu-l pot obţine din nicio altă parte. Îi face să se simtă mai reali, mai plini de viaţă decât orice altceva. Se simt una cu niște străini; fără să-ţi cunoşti suporterul camarad, susţineți aceeaşi echipă. Cred că este un sport care formează caractere. Dar asta nu înseamnă că nu pot vedea ridicolul în multe situații” (interviu, Oh Comely, iulie 2013).
    În încheierea festivităţilor de premiere YCC 2013, Clarke va oferi un tur ghidat privat al ambiţioasei sale expoziţii Homes of Football din cadrul Muzeului Naţional al Fotbalului.

    Expunerea lucrării studenţilor 
    Câştigătorii concursului european YCC 2013 în domeniul Fotografiei şi Artelor Vizuale se vor bucura de expunere suplimentară în Manchester. Fotografia de top a lui Juraj Holček de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava va apărea în programul oficial de joc al Manchester United în data de 26 octombrie 2013. De o altă expunere majoră se va bucura echipa câştigătoare la Arte Vizuale compusă din Ján Bača şi Jan Šlégr de la Universitatea Tomas Bata din Zlín, care se va deplasa la Manchester mai devreme pentru a da viaţă  conceptului său câştigător de transport pentru suporteri. Două autovehicule Chevrolet Orlando vor fi transformate de către duo-ul de design „United Emotions” – care integrează sloganuri autentice ale suporterilor – şi expuse în faţa locaţiei de premiere, Dukes 92.


    Fotografii şi materiale video din cadrul evenimentului pot fi găsite la:


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.