.
  • Infotainment la bordul noului Opel Insignia: inovator, intuitiv, individualizat

    • Noua generaţie a sistemului infotainment cu touchpad, comandă vocală, comenzi pe volan
    • Utilizare simplificată radical, cu numeroase posibilităţi de personalizare
    • Sistem infotainment cu ecran color tactil de 8 inch în consola centrală

    Rüsselsheim. Noul Opel Insignia şi noul Insignia Country Tourer – cu postul lor de conducere complet nou şi ultima generaţie de sisteme infotainment – vor avea premiera mondială la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt (12-22 septembrie 2013). La îmbunătăţirea postului de conducere şi a sistemului infotainment, accentul a fost pus pe trei criterii: utilizare simplă şi intuitivă, personalizarea ofertei de infotainment şi, desigur, maximum de confort şi siguranţă pentru şofer şi pasageri, ca şi un nivel minim de distragere a atenţiei de la trafic.

    „Oferim posibilităţi de divertisment la bord fără egal în această clasă de autovehicule, datorită ultimei generaţii de sisteme infotainment şi a utilizării ultra-moderne a touchpad-ului”, declară Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel. „Un display de mari dimensiuni, butoane puţine şi soluţii inovatoare de conectivitate pentru o mobilitate individuală reală, toate contribuie la plăcerea pură de a conduce noul Insignia.”

    Design simplu al consolei centrale, utilizare facilă
    Consola centrală integrează o serie de tehnologii şi funcţii de ultimă generaţie. Panoul de comandă a fost semnificativ simplificat. Utilizarea sistemului infotainment şi a sistemului de climatizare este rapidă şi intuitivă.

    Noua generaţie de sisteme infotainment face parte din familia IntelliLink inclusă pe Opel ADAM la începutul anului. Datorită tehnologiei IntelliLink uşor de utilizat, funcţiile smartphone-ului pot fi integrate în mod optim în autovehicul. În cazul Insignia, şoferul poate alege între patru posibilităţi de operare diferite. Funcţiile noului sistem Navi 900 Europa Touch pot fi comandate prin intermediul unui ecran color de 8 inch, cu acţionare tactilă. Şoferul poate accesa de la ecranul de pornire toate funcţiile principale şi sub-meniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile melodiilor, conexiunea cu smartphone-ul sau harta de navigaţie 3D prin intermediul ecranului tactil, precum şi al unui buton de pe volan, prin comandă vocală sau cu ajutorul noului touchpad.

    Nivelul până la care sistemul poate fi personalizat este unic: pot fi memorate până la 60 de preferinţe personale. În timp ce sistemele infotainment mai vechi permiteau doar selectarea posturilor radio, şoferul şi pasagerul din faţă care călătoresc cu Insignia îşi pot memora acum preferinţele în materie de navigaţie, telefonie şi divertisment. Astfel, de exemplu, cel mai popular post de radio este afişat pe ecran imediat lângă cele mai importante numere de telefon, aflate la rândul lor la o atingere distanţă de adresele memorate în agenda de navigaţie.

    Infotainment cu touchpad
    Touchpad-ul este integrat în mod ergonomic în consola centrală şi oferă un mod complet nou, rapid şi intuitiv de acces la sistemul infotainment. Suprafaţa tactilă recunoaşte scrisul de mână şi reacţionează imediat la mişcarea degetelor, vibrând uşor pentru a asigura un feedback tactil, simplificând foarte mult utilizarea, fără a distrage atenţia şoferului de la trafic.

    Pentru a deplasa cursorul, este necesară doar o presiune uşoară cu un deget asupra touchpad-ului pentru a deschide opţiunea de meniu selectată. Printr-o mişcare de glisare cu două degete, şoferul poate schimba, de exemplu, sursa audio, iar o mişcare de glisare cu trei degete peste suprafaţa touchpad-ului deschide lista de favorite. Harta sistemului de navigaţie are funcţie de zoom, care poate fi controlată printr-o mişcare, la fel ca în cazul unui smartphone. Cu ajutorul acestui touchpad pot fi introduse şi litere individuale, prin atingere cu vârful degetelor, de exemplu la căutarea titlului unei melodii în baza de date sau a unei localităţi în sistemul de navigaţie. Când este introdusă doar prima literă, o listă cu adrese memorate va apărea în sistemul de navigaţie. Toate acestea fac din touchpad-ul care reacţionează la diferite gesturi şi mişcări de degete tipice unui smartphone o dotare unică şi exclusivistă, fiind disponibil sub această formă doar pe Opel Insignia.

    Însă inteligenţa sistemului de navigaţie şi infotainment nu se opreşte aici. Atunci când caută o stradă în oraşul în care se află, tot ce au de făcut şoferii este să introducă denumirea străzii. Dacă strada este în alt oraş, atunci numele acestuia trebuie introdus imediat după denumirea străzii. Introducerea ţării este necesară doar atunci când destinaţia se află în altă ţară decât cea în care se află şoferul în momentul respectiv. Introducerea denumirilor se efectuează fără puncte şi virgule, acestea trebuind separate doar prin spaţii – cea mai uşoară şi rapidă metodă. Harta rutieră pentru peste 30 de ţări europene, poate fi afişată în varianta 2D sau 3D.

    Sincronizarea sistemului infotainment cu un smartphone este la fel de simplă. Şoferii trebuie doar să-şi conecteze telefonul la sistem şi mare parte din conţinutul smartphone-ului este afişată pe ecranul tactil color din consola centrală. Este vorba nu doar de liste cu numere de telefon şi muzică; filmele salvate pe smartphone pot fi, de asemenea, vizualizate pe monitorul de 8 inch al modelului Insignia, ănsă doar atunci când maşina staţionează.

    Şoferul Insignia poate controla sistemul infotainment de ultimă generaţie prin intermediul comenzilor de pe volan, cu design nou şi configuraţie simplă, dar şi prin comandă vocală, butoane, ecranul tactil şi touchpad-ul din consola centrală. Funcţia avansată de recunoaştere vocală poate fi activată prin simpla apăsare a unui buton de pe volan. Prin comandă vocală, se pot introduce adrese în sistemul de navigaţie, reda piesele memorate şi apela prietenii cu ajutorul smartphone-ului. Toate acestea în timp ce mâinile sunt pe volan, iar atenţia este concentrată la drum. Sistemul infotainment de top Navi 900 Europa Touch este standard pentru nivelurile de echipare Insignia Sport şi Innovation, în timp ce pentru variantele Insignia Selection şi Edition poate fi comandat la preţul de 1.200 de euro (preţ recomandat pentru Germania, cu TVA).

    Panou de instrumente cu ecran color central
    Panoul de instrumente cu un design nou are ecran color de 8 inch de înaltă rezoluţie ce permite, de asemenea, afişarea tuturor informaţiilor în câmpul vizual al şoferului. Pe lângă valorile clasice, cum ar fi viteza, turaţia şi nivelul de combustibil din rezervor, chiar în câmpul de observaţie al şoferului sunt afişate informaţii suplimentare referitoare la navigaţie, utilizarea smartphone-ului şi opţiunile audio.
    La fel ca în cazul ecranului sistemului infotainment din consola centrală, cele mai importante funcţii pot fi accesate de pe ecranul de pornire şi apoi pot fi selectate sub-meniurile. Pentru aceasta, şoferul utilizează butoanele de pe partea dreaptă a volanului. Butoanele de pe partea stângă a acestuia controlează funcţii de siguranţă precum creuise control sau limitatorul de viteză. Prin urmare, şoferii Insignia nu beneficiază doar de un sistem infotainment personalizabil, multifuncţional, ci şi de un panou de instrumente cu un ecran color amplasat central, care poate fi adaptat nevoilor şi preferinţelor personale. 

    Experienţa audio coresunzătoare este asigurată de sistemul audio Bose. Până la nouă difuzoare, două subwoofere, patru difuzoare de bandă largă, tweetere şi un procesor digital de sunet asigură un fond muzical de excepţie pentru pasagerii Insignia, la un preţ de numai 580 de euro (preţ recomandat pentru Germania, cu TVA).


    Sursa: Opel Romania 


    marti, 30 iulie 2013, ora 09:32

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.