.
  • De Luna Mediului, Renault România a dus peste 600 de elevi în Regatul Sălbatic


    Ziua Mediului a fost marcată și anul acesta de entitățile Renault România printr-o serie de acțiuni care au ca scop educarea și sensibilizarea publicului în ceea ce priveşte protecția mediului înconjurător. Principala acţiune ocazionată de ziua de 5 iunie a constituit-o demararea, în premieră, a proiectului educațional ”Regatul sălbatic” privind protejarea pădurilor si a biodiversitătii. 



    Proiectul este o inițiativă a asociației The European Nature Trust (TENT), organizație cu sediul central în Marea Britanie, care este și unul dintre co-producătorii documentarului deja celebru despre România, ”Wild Carpathia”. În cadrul acestei campanii, peste 600 de elevi de gimnaziu din Titu, Pitești și Mioveni au participat la ore de educație ecologică, desfășurate într-un fost autobuz turistic londonez care a fost transformat într-o inedită sală de cursuri. 

    Staționat timp de câte o zi în centrele civice ale acestor localități, double-decker-ul ”Regatul sălbatic” care odinioară plimba turiștii pe malurile Tamisei a devenit principal punct de atracție atât pentru elevii dornici să afle mai multe despre mediul înconjurător, cât și pentru trecători. Elevii au avut ocazia să afle informații despre pădurile virgine din România, despre biodiversitatea speciilor care trăiesc în aceste păduri și interdependența între acestea, despre efectele pe care le poate genera intervenția iresponsabilă a omului asupra acestora. Programa este ușor de urmărit și interactivă. Întregul program este aprobat și susținut de Ministerul Educației.

    Donații de biciclete, gale de premiere, concursuri
    În paralel cu proiectul dedicat elevilor, atât Renault Technologie Roumanie (RTR), cât și Automobile Dacia continuă, în iunie, o serie de alte acțiuni inițiate anterior, în același scop – educarea tinerelor generații în spiritul grijii față de mediu. RTR extinde proiectul de donații de biciclete către Primăria Titu cu un număr de 10 biciclete. Astfel, în prezent, locuitorii orașului lângă care se află Centrul de teste și încercări – Centrul Tehnic Titu - beneficiază acum de un parc de 55 de biciclete pentru deplasări de agrement. Prima donație de acest gen a fost făcută în 2011 și în fiecare an a fost suplimentat numărul de biciclete pus la dispoziția parcului gestionat de autoritățile locale. 

    Dacia va fi, din nou, gazda galei de premiere a finaliștilor din prima etapă a campaniei ”Eco-atitudine”, un proiect demarat de revista InfoMediu în 2010 și care țintește dezvoltarea comportamentelor de reciclare selectivă și educarea copiilor de vârstă școlară mică și gimnaziu. Peste 60 de copii sunt așteptați să participe la gala de premiere din 11 iunie 2013, la Centrul de Conferințe de pe platforma Dacia. Elevii provin de la școli din Pitești, Mioveni, Câmpulung Muscel. 

    Din campanie nu putea lipsi componenta online, astfel că și anul acesta site-ul daciagroup.com și-a provocat vizitatorii la un concurs cu tematică eco, intitulat ”Testul cercetașului”. De asemenea, campanii de informare și sensibilizare au fost derulate și în rândul angajaților de pe platforma de la Mioveni. 

    Cifre cheie privind protecţia mediului în entitățile Renault România
    Platforma Dacia de la Mioveni
    1. 26,04 milioane de euro investiţi (2000-2012) în tratarea apelor reziduale, protecţia solului, tratarea deşeurilor, tratarea aerului şi reducerea consumului de resurse naturale;
    2. În 8 ani, în uzinele Dacia, s-au redus: consumul de energie (cu 74 %), consumul de apă (cu 90%), emisiile de dioxid de carbon/vehicul (cu 78%), deşeurile periculoase (cu 35 %).
    Principalul obiectiv: sistemul industrial să continue să-şi reducă impactul asupra mediului, iar Dacia să îşi păstreze poziţionarea la același nivel cu uzinele auto din Europa de Vest.

    Centrul Tehnic Titu
    1. Aproximativ 3,5 milioane de euro investiţi pentru măsurile de protecţia mediului care au fost puse in aplicare la Titu încă din 2008, de la demararea construcţiei Centrului;
    2. În ultimii 2 ani, procentul de colectare selectivă se apropie de 100%. Astfel,  deșeurile colectate de pe platforma CTT şi reciclate sunt echivalentul a 500 de copaci salvați, 14.000 kg de produse poluante reținute din aer sau 6.000 kg de țiței neextrase.
    Atât uzinele Dacia, cât și Centrul Tehnic Titu sunt certificate ISO 14001.


    Sursa: www.daciagroup.com



    luni, 10 iunie 2013, ora 12:44

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.