.
 • Proprietarii americani ai autovehiculelor Volt depăşesc estimarea EPA


  Cele 241 de milioane de kilometri parcurşi electric sunt echivalentul unei călătorii de pe Terra pe Marte

  Detroit, S.U.A. – Proprietarii de autovehicule Chevrolet Volt din Statele Unite ating constant kilometrajul estimat de Agenţia de protecţie a mediului (EPA) de 98 MPGe fără a consuma benzină** şi mulţi dintre ei chiar îl depăşesc. Experienţa acestora contribuie la un total uimitor de 241 de milioane de kilometri parcurşi de modelul Volt în modul electric – aproximativ distanţa dintre Terra şi Marte.

  Proprietarul obişnuit de Volt din Statele Unite care încarcă autovehiculul la intervale regulate parcurge 1.448 de kilometri până la următoarea alimentare a motorului pe benzină care acţionează generatorul integrat al modelului Volt. Astfel, proprietarii cheltuiesc mai puţin cu aproximativ 1.011 € (1.300 $) pe carburant.

  În Statele Unite ale Americii, MPGe este o unitate de măsură care exprimă distanţa medie parcursă per unitate de energie consumată. EPA, Agenţia de protecţie a mediului din S.U.A., utilizează această unitate de măsură pentru a compara valorile de consum ale autovehiculelor ce funcţionează pe bază de carburant alternativ, ale autovehiculelor electrice plug-in şi ale altor autovehicule echipate cu tehnologii avansate, cu valorile înregistrate de autovehiculele cu motoare obişnuite cu ardere internă exprimate în mile per galon de benzină.

  Uni şoferii reuşesc să nu alimenteze aproape deloc cu benzină.
  „În 21 de luni am parcurs peste 23.500 de mile (37.820 km) cu autovehiculul meu Volt şi am alimentat cu benzină de două ori,” a declarat Brent Waldrep, din Auburn Hills, Michigan. „Am alimentat ultima oară cu benzină în august 2012 şi rezervorul este încă aproximativ 65% plin. Merg aproximativ 9.000 - 10.000 de mile (14.484 - 16.093 km) până la următoarea alimentare cu carburant.”

  Experienţa lui Waldrep nu este una obişnuită, însă este împărtăşită şi de alţii.
  „Am parcurs deja peste 5.000 de mile (8.047 km) şi am făcut plinul o singură dată, exceptând plinul asigurat de dealer,” a declarat Larry Read din Canyon Lake, Texas.

  Paul Friday din San Jose, California spune că parcurge aproximativ 11.265 km până la următoarea alimentare şi completează nivelul de carburant al autovehiculului său Volt cu aproximativ 11,4 litri (3 galoane) la intervale de trei luni.

  „Am văzut şi am auzit că proprietarii de autovehicule Volt înregistrează performanţe incredibile, din moment ce mulţi dintre ei depăşesc estimările de pe eticheta EPA,” a declarat Cristi Landy, directorul de marketing al Chevrolet Volt. „Proprietarii de autovehicule Volt demonstrează potenţialul de performanţă al deplasării cu sistem de propulsie electrică şi în acelaşi timp se bucură de experienţa de conducere.”

  În ultimii doi ani, proprietarii de autovehicule Volt din Statele Unite au fost cei mai mulţumiţi clienţi din întreaga industrie auto, peste 9 din 10 declarând pentru o publicaţie importantă că ar cumpăra un alt autovehicul Volt.
  Când modelul Volt este încărcat complet, puterea utilizată pentru a parcurge până la 80 de kilometri este asigurată de energia electrică înmagazinată în bateria sa litiu-ion de 16 kWh. Odată ce bateria este descărcată, intervine un motor pe benzină pentru a genera energia electrică necesară încărcării bateriei.

  Puteţi găsi mai multe rezultate înregistrate de proprietarii de autovehicule Volt din S.U.A. accesând facebook.com/chevroletvolt

  ** Din moment ce energia electrică nu este măsurată în galoane, Agenţia de protecţie a mediului (EPA) din Statele Unite ale Americii utilizează un factor de conversie pentru a transforma economia de carburant în mile per galon în echivalent de benzină (MPGe). 1 galon de benzină echivalează cu 33,7 kWh.


  Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani  joi, 11 aprilie 2013, ora 08:29

0 comentarii:

Leave a Reply

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.