.
  • Noul Opel Cascada: decapotabila încântătoare cu forme atletice

    • Decapotabilă cu 4 locuri de dimensiuni medii, cu siluetă alungită şi atletică, de o eleganţă atemporală
    • Acoperişul din material textil sofisticat şi de înaltă calitate poate fi acţionat la viteze de până la 50 km/h
    • Rigiditatea remarcabilă a caroseriei se combină cu suspensia HiPerStrut pe puntea faţă
    • Gamă largă de sisteme de propulsie, inclusiv ultima generaţie a motorului pe benzină 1.6 Turbo cu injecţie directă


    Rüsselsheim. Modelul Cascada, propunerea Opel de model decapotabil pentru toate anotimpurile, care va fi lansat la începutul anului 2013, este un autovehicul cu patru locuri elegant, cu o siluetă alungită şi un acoperiş din material textil de înaltă calitate. Ţintind spre vârful gamei Opel, modelul Cascada este o decapotabilă de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4.696 mm; lăţime 2.020 mm cu oglinzile exterioare), dar şi prin alura sa, prin tehnologiile şi funcţiile premium pe care le oferă.

    Opel Cascada asigură o experienţă de conducere precisă, datorită caroseriei sale extrem de rigide, suspensiei faţă HiPerStrut şi sistemului de amortizare adaptivă FlexRide. Şoferul şi pasagerii din faţă se pot bucura de experienţa rulării cu acoperișul premium din material textil coborât, acţionat prin apăsarea unui buton în 17 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranţă acţionate electric, tapiţeria din piele Nappa exclusivistă şi scaunele ventilate şi ergonomice, precum şi sistemele de siguranţă insesizabile şi vigilente fac viaţa soferului mai liniştită şi sigură. 

    Prezentând acestă ultimă noutate în gama Opel, Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, a spus: „Cascada este cel mai recent pas în ofensiva de produs a Opel. Ne dezvoltăm portofoliul şi pătrundem pe segmente complet noi, cu autovehiculul electric Ampera, modelul Mokka SUV de dimensiuni mici, popularul model de oraș ADAM şi acum cu această decapotabilă de dimensiuni medii. Suntem foarte mândri să intrăm pe segmentul cabrioletelor de dimensiuni medii, ocupat până acum doar de modele costisitoare ale producătorilor premium. Prin lansarea Cascada, Opel oferă fanilor condusului în aer liber toate caracteristicile şi calităţile unui model premium, dar la un preţ accesibil.”

    După câteva generaţii de modele Kadett compacte şi Astra cabriolet, Opel se întoarce la o veche tradiţie a decapotabilelor cu patru locuri de dimensiuni medii, prestigioase şi rare, cu acoperiş din material textil, care dominau anii ’50 şi ’60, precum Kapitän şi Rekord, dar într-o manieră nouă şi proaspătă şi integrând cele mai bune tehnologii moderne.



    Atitudine: eleganţa pură a acoperişului din material textil
    Datorită posturii sale late şi unei continuităţi fluide a formelor sculpturale, specifică Opel, designul modelului Cascada reflectă eleganţa clasică şi atemporală a unei perioade de glorie apuse. Cu acoperişul coborât pentru conducerea în aer liber, modelul Cascada prezintă un profil de o simplitate desăvârşită: în spatele montantului A solid şi înclinat în mod elegant nu există niciun capac al acoperişului sau alt element de protecţie vizibil împotriva răsturnării care să diminueze efectul produs de silueta autovehiculului. Dincolo de această simplitate şi pentru un plus de dramatism, elegantul „tăiş” specific mărcii Opel din partea inferioară a caroseriei este oglindit în partea superioară a acesteia printr-un pliu dinamic care se îndreaptă în sus spre partea din spate, până la blocurile optice arcuite. Linia mediană uşor ridicată este accentuată de o bandă cromată orizontală, care se arcuieşte în mod elegant în jurul postului de conducere, trasând în mod cursiv şi elegant linia de demarcaţie dintre acoperiş şi caroserie.

    „Am dat caroseriei Cascada acea notă dramatică ce o face să se detaşeze de toate celelalte modele decapotabile. Majoritatea modelelor cabrio arată bine cu acoperişul coborât, dar multe lasă o impresie de stângăcie cu acoperişul ridicat. Datorită acoperişului din material textil de înaltă calitate şi aerodinamic, cu un profil perfect şi unitar, Opel Cascada face o impresie frumoasă şi cu acoperişul ridicat”, a declarat Malcolm Ward, Şef Design Opel.

    Sculptată cu gust pentru a etala o formă proeminentă ce inspiră putere, capota se situează deasupra unei grile frontale adâncite cu aplicaţii cromate îndrăzneţe. Proiectoarele de ceaţă sunt încadrate în două elemente sub formă de înotătoare de rechin răsturnată, care sunt îmbunătăţite din punct de vedere vizual şi contrabalansate de inserţii cromate. Utilizând tehnologia LED, luminile diurne ale farurilor şi lămpile spate prezintă deopotrivă designul în formă de aripă, specific mărcii Opel. În spate, modulele de iluminare cu LED-uri sunt dispersate, pentru a furniza un semnal luminos puternic şi energic – o caracteristică specifică autovehiculelor din clasa premium. O bandă cromată impunătoare, care uneşte unităţile de iluminare integrate în capacul portbagajului contrabalansează detaliile cromate din faţă.

    Perfecţiune: Pur şi simplu cea mai bună tehnologie pentru acoperişul Cascada
    Pentru crearea acoperişului din material textil al modelului Opel Cascada au fost utilizate materiale de calitate superioară, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Structura acoperişului foloseşte componente din magneziu pentru a păstra greutatea redusă, iar geamul din spate este aliniat materialului textil într-o manieră de execuţie disponibilă pe modele roadster de lux. Cascada beneficiază de izolaţie fonică şi termică superioară, datorită unui strat special de fleece din poliester între stratul exterior şi capitonajul de la interior.

    Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat între scaunele din faţă deschide acoperişul în 17 secunde la viteze de deplasare de până la 50 km/h – modelul Cascada situându-se astfel printre modelele de referinţă în materie de acţionare a acoperişului. În plus, telecomanda cheii, utilizată pentru coborârea şi ridicarea acoperişului, este disponibilă standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperişul din material textil va fi disponibil în trei culori, Negru, Roşu şi Mocca. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite, ce variază de la sportivul Blue Buzz la elegantul Phantom Grey sau luxosul Dark Mahagony.

    Răsfăţ: postul de conducere realizat cu măiestrie asigură niveluri remarcabile de confort şi funcţionalitate
    Postul de conducere al modelului Cascada oferă un design uimitor, sculptural, dar sportiv, accentuat de detaliile precise şi executate manual. Liniile panoului de instrumente sub formă de aripă, cu cusături veritabile pe suprafeţele îmbrăcate moi, se întind către portiere, învăluind în mod dinamic ocupanţii din faţă. Scaunele sunt bogat decorate disponibile în mai multe tapiţerii din material textil şi piele cu modele elegante în relief. Scaunele ergonomice superioare, certificate de AGR, sunt îmbrăcate în materiale de calitate sau piele Nappa elegantă şi moale ce respiră lux. Încălzirea scaunelor este disponibilă pentru ambele scaune din faţă. Scaunele din piele pot beneficia şi de protecţie la căldură şi sistem de ventilaţie: în zilele însorite şi călduroase, aerul proaspăt este admis prin orificiile din pielea perforată, pentru a spori confortul ocupanţilor din faţă.

    Cascada aduce elemente disponibile doar la modelele cabrio premium sau de lux. Dispozitivul electric de extindere a centurii de siguranţă o aduce mai aproape cu ajutorul unui braţ telescopic, în timp ce sistemul electric Easy Entry facilitează accesul rapid şi confortabil în partea din spate a autovehiculului şi oferă spaţiu mai mare pentru pasagerii din spate.   

    Opel Cascada este un model practic şi confortabil pentru folosinţa pe tot parcursul anului, beneficiind de capacităţi de stocare neobişnuit de generoase pentru o decapotabilă. Mai multe spaţii de depozitare mari, foarte utile, sunt amplasate în jurul şoferului: în portieră, în panoul de bord şi sub acesta şi, graţie frânei electrice de parcare (standard pentru echiparea Cosmo), şi în consola centrală, acolo unde este cel mai mult nevoie de spaţiu.

    Capacitatea portbagajului cu capota pliată este de 280 de litri, în timp ce până la 380 de litri sunt disponibili atunci când aceasta este ridicată. Aceste nivele poziţionează Cascada în topul modelelor decapotabile din perspectiva spaţiului din portbagaj. Pentru a creşte volumul de încărcare sau pentru a transporta obiecte deosebit de lungi, precum schiuri sau snowboarduri, Opel Cascada beneficiază de sistemul FlexFold, ce rabatează electronic spătarele banchetei din spate în proporţie de 50:50. Această caracteristică, ce nu poate fi oferită de decapotabilele cu capota din metal, permite creşterea spaţiului pentru bagaje la 750 de litri şi transportarea de obiecte de până la 1818 mm în lungime.
    Fiind un model potrivit oricărui anotimp, Opel Cascada are caracteristici ce permit folosinţa zilnică fără constrângeri, inclusiv pe perioada iernii. În plus faţă de izolarea termică perfectă, este oferită şi opţiunea de volan încălzit, sisteme de încălzire rapidă şi alte caracteristici ce demonstrează practicitatea cotidiană a modelului.



    Excelenţă: rigiditatea superioară a caroseriei se îmbină cu tehnologia remarcabilă a şasiului
    Rigiditatea caroseriei este un criteriu esenţial pentru autovehiculele cu acoperiş retractabil; aceasta are un impact ridicat asupra stilului de conducere, preciziei sistemului de direcţie, acusticii, siguranţei şi confortului şi oferă, de asemenea, o impresie clară asupra calităţii sale veritabile. Modelul Opel Cascada oferă un echilibru superior al rigidităţilor, datorită mai multor măsuri, inclusiv impresionantele bare transversale din oţel din partea inferioară a caroseriei şi profilurile laterale solide. În comparaţie cu generaţia anterioară a variantei cabriolet, Astra TwinTop, caroseria modelului Cascada are o rezistenţă la torsiune cu 41% mai mare şi are o rezistenţă la încovoiere sporită cu 27%.

    Noul Opel Cascada de dimensiuni medii are o postură impresionantă utilă atât la manevrarea maşinii şi pentru stabilitatea ei, cât şi din perspectiva atractivităţii vizuale. Ampatamentul (2695 mm) este doar cu 40 mm mai scurt decât la Insignia, ecartamentele măsoară 1587, cel din faţă fiind cu 2 mm mai lat decât Insignia.

    Puntea faţă a modelului Cascada dispune standard de cea mai bună tehnologie Opel pentru şasiu, cu suspensia HiPerStrut, care a fost dezvoltată iniţial pentru modelul Insignia OPC. Suspensia HiPerStrut (High Performance Strut) separă sistemul de amortizare şi sistemul de direcţie şi asigură cea mai mare forţă de tracţiune şi precizie în viraje, precum şi reducerea fenomenului de mişcare violentă a volanului provocat de cuplul ridicat la acceleraţie bruscă şi aderenţă îmbunătăţită în orice situaţie.

    Opel Cascada are servodirecţie cu pinion şi cremalieră cu asistenţă sensibilă la viteză. Pentru reacţii mai rapide din partea sistemului de direcţie şi pentru mai multă precizie, motorul electric este montat pe cremalieră, nu la baza coloanei de direcţie.

    FlexRide, sistemul integrat de control complet adaptiv al şasiului dezvoltat de Opel, este, bineînţeles, disponibil pentru modelul Cascada. Acesta sporeşte performanţa în timpul conducerii, manevrabilitatea şi siguranţa, întrucât se adaptează la situaţia de conducere, la stilul şi la preferinţele şoferului. Modelul Opel Cascada poate fi dotat cu jante cu dimensiuni cuprinse între 17” şi 20”.

    Rafinament: ultima generaţie a motorului pe benzină 1.6 Turbo cu injecţie directă
    O gamă largă de sisteme de propulsie va fi disponibilă pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorul pe benzină 1.4 Turbo deschide oferta; este combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză şi este disponibil în două variante de putere, de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp, ambele generând un cuplu de până la 220 Nm, datorită funcţiei de amplificare.
    La lansare, punctul de atracţie al motorizărilor Cascada este motorul pe benzină 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Această unitate cu injecţie directă de dimensiuni medii face parte dintr-o generaţie complet nouă, care debutează cu ocazia noii decapotabile a Opel, urmând să echipeze şi alte modele de clasă medie şi compactă ale mărcii.

    1.6 SIDI Turbo ECOTEC este conceput pentru a asigura o călătorie foarte confortabilă şi un cuplu uniform, precum şi o economie excelentă din punctul de vedere al consumului de carburant. Dezvoltă o putere de 125 kW/170 cp la turaţii cuprinse între 4.250 şi 6.000 rpm, generând un cuplu de 280 Nm datorită funcţiei de amplificare – cea mai bună valoare pentru un motor de 1,6 Turbo din această categorie. Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale cu 6 trepte de viteză combinată cu sistem Start/Stop sau cu o transmisie automată cu 6 trepte de ultimă generaţie. Motorul 1.6 SIDI Turbo ECOTEC oferă un echilibru excelent între performanţă (222 km/h viteză maximă şi accelerare de la 0 la 100 km în 9,6 secunde) şi economie de combustibil (6,3 litri/100 km, 148 g/km CO2).

    În ceea ce priveşte motoarele diesel, noul şi sofisticatul motor 2.0 CDTI BiTurbo cu o putere de 143kW/195 cp şi cuplu puternic de 400 Nm va avea debutul până la începutul verii. Folosind tehnologie diesel twin turbo secvenţială de ultimă generaţie, furnizează o combinaţie excepţională de performanţă ridicată (până la 230 km/h viteză maximă şi 9,4 secunde de la 0 la 100 km/h) şi economie excelentă de combustibil (5,2 l/100 km şi 138 g/km CO2 only). Este combinat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi sistemul Start/Stop.

    Binecunoscutul şi foarte eficientul 2.0 CDTI cu 121 kW/165 cp vine cu o ofertă de transmisii manuale şi automate cu 6 trepte de viteză. Acest motor generează un cuplu de 380 Nm atunci când funcţia overboost este activată.
    Cascada este primul model din gama Opel dotat cu noua transmisie automata cu 6 trepte de viteză cu frecare redusă. Aceasta vine cu o funcţie de selectare activă care permite schimbarea manuală a treptelor de viteză, pentru o experienţă de conducere mai sportivă.

    Seninătate: tehnologie sofisticată şi funcţii de siguranţă
    Cascada combină experienţa de conducere cu acoperişul coborât cu cea mai bună tehnologie dezvoltată de Opel. Aceasta include sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL+) cu până la 11 funcţii automate, cea de-a doua generaţie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale funcţii extinse (sistemul îmbunătăţit de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi avertizarea privind părăsirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distanţei faţă de autovehiculul din faţă şi de avertizare privind o coliziune frontală), o cameră video pentru marşarier şi un sistem avansat de asistenţă la parcare, care facilitează manevrele de parcare, sistemul de asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarmă pe bază de ultrasunete, scaune ergonomice faţă, volan încălzit şi sistemul de asistenţă la pornirea în rampă.

    Structura extrem de rigidă a celulei pentru pasageri a modelului Cascada este fabricată cu precădere din oţel de înaltă rezistenţă pentru cel mai redus grad de deformare şi cel mai mare spaţiu de supravieţuire posibil în condiţii de accident. Portierele include bare transversale din oţel de înaltă rezistenţă şi elemente de ranforsare pe linia mediană. Montanţii A care susţin parbrizul sunt fabricaţi din oţel carbon presat. În caz de răsturnare, barele de înaltă rezistenţă cu arcuri activate pirotehnic se declanşează automat în spatele scaunelor din spate. Aceste bare sunt activate şi în cazul altor impacturi severe – când sunt declanşate airbagurile – pentru a pregăti autovehiculul pentru eventualele impacturi secundare şi răsturnare. Scaunele din faţă sunt prevăzute cu tetiere active cu reglare în două direcţii şi dispozitive duble de pretensionare a centurii de siguranţă, chiar şi cele două scaune din spate având dispozitive de pretensionare a centurii de siguranţă.

    Având designul şi proiectarea realizate în Germania, Cascada este construit la fabrica de ultimă generaţie a Opel din Gliwice, Polonia.



    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani  


    luni, 25 martie 2013, ora 08:47

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.