.
  • Autovehiculul de oraş Chevrolet Spark: o adevărată scânteie



    Scânteia vieţii, o sclipire de intuiţie … totul începe cu o scânteie. Poate că unora nu le plac nopţile lungi şi întunecoase de iarnă, dar pentru Nick Williams acestea reprezintă ocazia de a prezenta un Spark colorat în oraşe din întreaga Europă. 

    Cel mai important artist din lume ce lucrează cu graffiti luminos creează lucrări de artă expresive cu ajutorul luminii şi al fumului. 



    Ca şi Williams, Chevrolet vrea să provoace părerile convenţionale referitoare la autovehiculele de oraş cu sclipitorul model Spark! Noul Chevrolet Spark beneficiază de tehnologie de vârf, este distractiv şi modern şi la fel de vibrant ca scânteile şi focurile de artificii! Spark este un hatchback cu cinci locuri, menit a-i încânta pe clienţi prin designul şi culorile îndrăzneţe, accesibilitatea, siguranţa, consumul redus de carburant şi manevrabilitatea pe care le oferă. Deşi este mic la exterior, Spark este ideal pentru orăşenii activi - uşor de condus, parcat şi în largul său în oraşele contemporane. 

    Pictură cu lumină
    Nick Williams, creatorul de graffiti luminos, foloseşte o modalitate provocatoare de exprimare artistică pentru a-şi lăsa amprenta asupra întunericului. Batoane luminoase colorate, lanterne şi chiar şi jucării iluminează centrele oraşelor după lăsarea întunericului. Înarmat doar cu o cameră foto digitală pentru filmare lentă, William creează şi surprinde forme luminoase, ce se sting tot atât de repede cum se aprind. 

    „Aşa cum pirotehniştii folosesc cerul întunecat pentru a crea o pictură uriaşă, pictorii cu lumină utilizează peisajul urban pentru a aduce la viaţă obiecte neînsufleţite, de la autovehicule la clădiri; nu există nicio limită,” spune Williams. „Este posibil ca pictura urbană cu lumină să fie un tip nou de artă, dar Leonardo Da Vinci a fost primul artist care a efectuat experimente cu camera obscură.” 

    Când creează artă cu ajutorul luminii, Nick este îmbrăcat complet în negru, pentru a deveni una cu întunericul. Astfel, atunci când pictează cu lumină - timp în care aparatul său este setat pentru fotografii cu expunere lungă - el devine invizibil. Realizarea fiecărei cadru durează 20 de minute şi Nick lucrează neîntrerupt în cadru, controlând aparatul foto cu ajutorul unei tehnologii wireless. 

    „Sursa de lumină este în permanentă mişcare, exact ca o pensulă, pentru a evita formarea petelor de lumină în cadru. Atunci când pictez un autovehicul ca Chevrolet Spark, creez arce de lumină independente accentuate de liniile puternice ale caroseriei şi de aspectul elegant. Pentru a spori dramatismul sau pentru a adăuga mai multă culoare folosesc lumina naturală, spre exemplu constelaţiile ce apar în cadru sau sursele suplimentare de lumină, precum stopul cu tehnologie LED al unui autovehicul, creând astfel o atmosferă incandescentă. Dacă priviţi în jurul dumneavoastră noaptea, în timp ce vă aflaţi într-un oraş întunecat, veţi fi surprins cât de mult se poate schimba datorită unui Spark mic.”  

    Nick Williams vă arată cum să deveniţi creativ şi să adăugaţi efecte dramatice autovehiculului dumneavoastră Chevrolet la adăpostul întunericului. Cu ajutorul unei lanterne obişnuite şi a unui aparat foto digital cu comenzi manuale puteţi crea propriul dumneavoastră „tablou” luminos în câteva minute.
    • Evitaţi zonele foarte iluminate - cu cât este mai întunecat cadrul, cu atât mai bine.
    • Aşezaţi-vă aparatul foto pe o suprafaţă stabilă sau, şi mai bine, pe un trepied, dacă aveţi.
    • În modul manual, setaţi pe ISO 100 cu diafragma de f/8 - menţineţi timpul de expunere la valoarea cea mai mică, cu setare „bulb” sau autodeclanşator.
    • Apăsaţi declanşatorul şi „pictaţi” obiectul cu lumina unei lanterne puternice - dar stingeţi lanterna cât timp nu „pictaţi”!
    • Verificaţi rezultatul pe afişajul aparatului foto. În cazul în care contrastul este prea mic, încercaţi din nou! Acum că tocmai aţi obţinut o pictură a autovehiculului dumneavoastră Chevrolet, de ce să nu vă lăudaţi cu ea încărcând-o pe paginina de Facebook a mărcii Chevrolet sau pe pagina Young Creative Chevrolet?  


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani



    vineri, 4 ianuarie 2013, 13:56

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.