.
  • Proprietarii de autovehicule Chevrolet Volt din SUA au parcurs peste 100 de milioane de mile utilizând propulsia electrică

    O economie de 5,2 milioane de galoane (19,7 milioane de litri) de carburant; costuri anuale cu carburantul reduse cu 1.300 $



    Zürich – De la punerea în vânzare a modelului, acum doi ani, proprietarii de autovehicule Chevrolet Volt din SUA au parcurs în total peste 100 de milioane de mile (aproximativ 160 de milioane de kilometri) utilizând exclusiv propulsia electrică. Proprietarul unui Chevrolet Volt conduce peste 65% din timp în modul exclusiv electric, pentru care a fost proiectat autovehiculul, utilizând generatorul alimentat cu benzină doar pentru călătorii mai lungi.

    În mod obișnuit, între două alimentări, deținătorii de autovehicule Volt parcurg aproximativ 900 de mile (1.448 km), anume conduc o lună și jumătate.

    „De când am început să călătoresc zilnic utilizând modul electric, nu a fost nevoie să cumpăr benzină decât pentru călătoriile lungi”, a declarat Andrew Byrne, proprietar Chevrolet Volt, din Los Angeles. „De când am umplut ultima oară rezervorul de benzină am condus peste 1.900 de mile (3.057 km).”

    Cu fiecare drum la benzinărie evitat, șoferii autovehiculelor Volt îşi sporesc rentabilitatea investiției făcute. Conform estimărilor efectuate de Agenția de protecție a mediului din Statele Unite ale Americii și comparativ cu autovehiculul nou vândut de obicei în SUA, deținătorii de Chevrolet Volt economisesc anual aproximativ 1.370 $ prin reducerea costurilor cu carburantul.

    „Indicatorul cel mai bun al unui produs excelent este atunci când acesta are clienții cei mai mulțumiți din domeniul respectiv”, a declarat Cristi Landy, director de marketing pentru Chevrolet Volt.

    Acesta este al doilea an la rând în care modelul Volt a fost pe primul loc în cadrul studiului referitor la satisfacția clienților efectuat de una dintre organizațiile de top care efectuează sondaje în rândul consumatorilor din SUA. 

    „Călătoresc zilnic în total 55 de mile (88,5 km), dar cu Volt consum cu 80% mai puțină benzină și economisesc lunar peste 150 de dolari”, a declarat Farris Khan, proprietar de Volt din sud-estul statului Michigan. „În plus, este o adevărată plăcere să conduci un model Volt, datorită cuplului generat instantaneu; a conduce orice alt autovehicul îți dă senzația de ceva retro!”

    Pentru un șofer obișnuit, economiile medii asigurate de modelul Volt sunt echivalente cu:
    • Alimente pentru nouă săptămâni, în valoare de 151 $ per săptămână
    • Spălarea autovehiculului de 228 de ori, la un preț de 6 $ spălarea
    • 137 de bilete la film, la un preț de 10 $ biletul
    Cantitatea de 5,2 milioane (19,7 milioane de litri) de benzină economisită are o valoare de 21 milioane de dolari, la un preț de 4 dolari pentru un galon de benzină premium sau reprezintă echivalentul a peste două tancuri petroliere de mari dimensiuni.

    Modelul Chevrolet Volt este disponibil, de asemenea, pe cele mai mari piețe auto europene și a câștigat prestigiosul titlu de Autovehiculul european al anului în martie 2012. Volt poate parcurge primii 80 de kilometri fără a consuma benzină și fără a emite gaze de eșapament, utilizând energia electrică stocată în bateria litiu-ion cu o capacitate de 16,50 kWh. Atunci când bateria modelului Volt se descarcă, intră în funcțiune instantaneu un generator alimentat cu benzină, pentru a extinde autonomia de conducere cu încă 500 de kilometri, în cazul unui rezervor plin.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani


     luni, 10 decembrie 2012, 08:54  

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.