.
  • Opel Ampera, maşina oficială TEDx Bucharest


    Bucureşti. TEDxBucharest este un eveniment ce reuneşte profesionişti din domenii precum tehnologie, arta, ştiinţă şi design, pentru una dintre cele mai inspiraţionale experienţe ale anului.



    Ediţia 2012, desfăşurată la Palatul Parlamentului pe 16 noiembrie, a adus în faţa publicului discursurile şi ideile revoluţionare ale unor profesionişti români precum Adrian Lobontiu, ponier în chirurgia robotică şi neinvazivă, astrofizicianul Aurora Simionescu, Oana Ghiocel, regizor de filme documentare sau Irina Bogdan, Tudor Cosmatu şi Andrei Raducanu, pionieri în designul parametric.

    Desfăşurat sub deviza “Driven by meaning”, evenimentul a fost susţinut de prezenţa Opel Ampera, în calitate de maşină oficială.  Opel Ampera, Maşina Anului în Europa 2012, este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricând. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. Sistemul de propulsie electrică Voltec al modelului Ampera generează un cuplu instant de 370 Nm, ce propulsează autovehiculul de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi asigură o viteză maximă de 161 km/h.

    TED este o organizație non profit devotată ideilor care merită împărtășite. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numără Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala.

    În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care să împărtășească o experiență tip TED. TEDxBucharest  a avut loc cu un line-up de 20 de vorbitori şi o comunitate de peste 800 de leaderi din domenii diverse.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani



    marti, 20 noiembrie 2012, 10:35

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.