.
  • Aniversare Opel alături de Arhivele Naţionale ale României


    Prestigioasa instituţie sărbătoreşte 180 de ani de la înfiinţare


    Bucureşti. Arhivele Naţionale ale României au punctat aniversarea a 180 de ani de la înfiinţare şi 150 de ani de la unificarea serviciilor de arhivă ale Moldovei şi Ţării Româneşti printr-o serie de acţiuni dedicate publicului, menite să aducă în atenţia opiniei publice locul şi rolul Arhivelor în societate şi să încurajeze dialogul cultural şi schimbul de idei.

    Dintre acestea, expoziţia de maşini clasice derulată în colaborare cu direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost însoţită de un grupaj de documente inedite din istoria automobilismului românesc. Cele două automobile Opel prezente, Super Six (1938) şi Opel Kadett B (1970) sunt două modele emblematice pentru evoluţia şi prezenţa centenară a mărcii în România.

    Urmând celebrările Opel din acest an, 150 de ani de la înfiinţare şi cel puţin 100 de ani de prezenţă comercială în România, cele două modele ale mărcii expuse în faţa instituţiei au fost parte dintr-o expoziţie menită a documenta într-o manieră alternativă aceste momente.

    Arhivele Naţionale ale României, prestigioasă instituţie de cultură, au fost înfiinţate prin Regulamentele Organice din 1831/1832. La 31 octombrie 1862 s-a realizat unificarea serviciilor de arhivă ale Moldovei şi Ţării Româneşti  în cadrul programului de reforme început  de Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).  De atunci şi până în zilele noastre,  misiunea Arhivelor Naţionale rămâne neschimbată  – aceea de a colecta, păstra, administra şi garanta transmiterea memoriei colective prin intermediul documentului istoric. În depozitele Arhivelor Naţionale se păstrează 320 km liniari de documente aparţinând Fondului Arhivistic Naţional, aflate în administrarea Arhivelor Centrale şi a celor 42 de structuri teritoriale.

    Referinţe suplimentare sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la www.arhivelenationale.ro


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani



    luni, 5 noiembrie 2012, 08:25    

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.