.
  • Sesiune de comunicari pe teme ecologice 'Terra, suntem copii tai!'





    La Gradinita nr. 1 a avut loc Sesiunea de comunicari pe teme ecologice “Terra, suntem copii tai!" si expozitia-concurs, activitati finale ale proiectului interjudetean cu acelasi nume, initiat de Avram Nicoleta, Gisculescu Violeta si directorul gradinitei Calin Mariana.


    Invitati au fost institutiile partenere Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Casa Corpului Didactic ,, Simion Mehedinti", Biblioteca Judeteana ,,Duiliu Zamfirescu", Asociatia Educatoatelor Vrancea si firmele care ofera consultanta si sponsorizeaza proiectul, S.C. Divori Prest S.R.L. si S.C. Remat Vrancea S.A.

    Expozitia - concurs cu lucrarile elevilor poate fi vizionata toata saptamana aceasta. Lucrarile plastice, fotografiile, au fost completate cu numeroase obiecte mestesugite din deseuri. Toate la un loc demonstreaza creativitatea si indemanarea copiilor in a arata ca obiectele care in aparenta sunt nefolositoare, pot fi transformate in lucruri utile, tablouri -colaj, jucarii, machete.


    Printre cadrele didactice care au sustinut prezentari au fost si doamnele prof. Gabriela Bindar si Aurelia Avram, de la Scoala ,,Anghel Saligny”, care au impartasit din experienta dobandita in tabara internationala din Turcia. Momentele au fost presarate cu parada costumelor ,,eco'' prezentate de micutii din gradinite dar si de elevi de la Scoala ,,Nicolae Iorga", de interpretarea solistei de la Colegiul National Unirea, Alexandra Stanciu si a artistei-profesor, Lucica Nistor.

    Au mai prezentat:Rebega Rica-Gradinita nr.23, Focsani, Sotirca Floricica-Gradinita Ciuslea,Garoafa; Lepadatu Costica- Scoala. N. Iorga; Caba Georgeta-Gradinita Nr.1 si 2 eleve coordonate de prof. Gabriela Dumitru -Scoala ,,Nicolae Iorga”.

    Premierea a incununat activitatea tuturor participantilor in proiectul aflat la a treia editie si a creat premizele unei noi editii in anul scolar viitor cu activitati la fel de antrenante.

    Intregul proiect care s-a derulat anul acesta din decembrie pana la sfarsitul lunii mai, a urmarit atentionarea asupra necesitatii introducerii educatiei ecologice nu numai in scoli si gradinite ci si la locurile de munca ale adultilor, in toate instituţiile. Educatia ecologica a castigat anul acesta prin apariţia revista ,,Terra, suntem copiii tai!'' care a fost lansata in 15 mai la Biblioteca Judeteana ,,Duiliu Zamfirescu", revista editata in cadrul proiectului.


    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    marti, 22 mai 2012, 17:41

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.