.
  • Inaugurare Biblionet de Ziua Internatională a Cărtii pentru Copii si Tineret


    Ieri, 2 aprilie 2012, la Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea s-a inaugurat noul serviciu de bibliotecă deschis prin Programul Biblionet – Calculatoare cu Internet pentru Public.

    Cea mai potrivită zi pentru această inaugurare, nu putea fi decât Ziua Internatională a Cărtii pentru Copii, zi dedicată scriitorului H.C.Andersen si cărtilor pentru copii, pentru că în acest fel am pus alături două simboluri: cartea - lectura si calculatorul – Internetul. Am încercat astfel să-i facem pe copii să înteleagă rostul lecturii prin ambele instrumente dar si posibilitatea dezvoltării lor prin informare, educare, divertisment în alt mediu decât scoala si familia si anume la Biblioteca!



    Alături de reprezentanti ai administratiei locale – Cătălin Daniel Ocheselu-Consiliul Judetean Vrancea si Dan Cazaciuc - Primăria Focşani, Mihaela Vlad si Bogdan Andrei Tache, coordonatorii regionali de la Fundatia Irex, Stela Sebe, CCD Focsani si Cristi Gârneată, reprezentant al Consiliului Local al Tinerilor, au fost prezenti la acest eveniment, bibliotecari din judetul Vrancea, cadre didactice, părinti si bunici care au fost alături de cei cărora li se adresează acest serviciu: prescolari de la Grădinita nr. 6 Focsani, elevi de la Scoala ”Duiliu Zamfirescu” si Școala nr. 7 dar si liceeni de la Colegiile din Focsani.

    „Împreună am dat startul către Internet si către lumea întreagă, prin echipamentele primite de la Fundatia Bill si Melinda Gates: 6 calculatoare de ultimă generatie, 1 imprimantă si 1 scanner, 1 videoproiector si ecran de proiectie, 6 căsti si 6 camere web, licente pentru Windows 7 si Microsoft Office 2010, în valoare de 3540 $.

    Toti cei prezenti au dat glas dorintelor si asteptărilor pe care le au de la bibliotecă si au pus aceste gânduri pe postit-uri care au fost lipite în ”copacul ideilor” pictat în holul bibliotecii de voluntarii de la Liceul de Arte ”Gh. Tattarescu” din Focsani.

    Programul Sectiei pentru Copii si Tineret este de luni până vineri, de la ora 8.30 până la ora 20.00 si îi asteptăm pe toti cei care doresc să vadă lumea altfel, să descopere si să învete lucruri noi, să citească, să se joace sau să navigheze pe Internet. Le putem spune doar că BIBLIOTECA le dăruieste un spatiu minunat si dotat dar si cu sesiuni de învătare si dezvoltare personală asa cum îsi doresc si asa cum ei se asteaptă”!
    Margareta Tătăruş coord. Sectia pentru copii şi tineret



    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    marti, 3 aprilie 2012, 14:03

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.